Την έπαυλή τους στο νησί Στρόμπολι πωλούν οι φημισμένοι σχεδιαστές, Ντομένικο Ντόλτσε και ο Στέφανο Γκαμπάναμε την τιμή ωστόσο να παραμένει «μυστήριο».

 

Η έπαυλη διαθέτει πανοραμική θέα στη θάλασσα, απόλυτη ησυχία, 300 τ.μ. βεράντες και κήποι, επτά σουίτες διακοσμημένες από τον Ντομένικο Ντόλτσε και τον Στέφανο Γκαμπάνα. Μετά την ανακοίνωση της πώλησής της από την Lionard Luxury Real Estate, η κτηματομεσιτική εταιρία έλαβε δεκάδες μηνύματα που εκδήλωναν ενδιαφέρον για το ακίνητο. Ωστόσο η εταιρία ανέφερε ότι την τιμή θα την ανακοινώσει μόνο στους πιθανούς πελάτες.

 

Ο διάσημος οίκος μόδας Dolce&Gabbana ήταν στο χείλος της καταστροφής κατά τους τελευταίους μήνες λόγω του μποϊκοτάζ των προϊόντων του στους ιστότοπους ηλεκτρονικής πώλησης στην Κίνα, χώρα που είθισται ν' αντιπροσωπεύει το ένα τρίτο του κύκλου εργασιών του.

 

 

 

Ο οίκος ουδέποτε αναφέρθηκε στις οικονομικές επιπτώσεις του μποϊκοτάζ αυτού, που άρχισε μετά από αναρτήσεις που έγιναν τον περασμένο Νοέμβριο, από τον Dolce&Gabbana και κυρίως από τον Στέφανο Γκαμπάνα, διαφόρων βίντεο και σχολίων που κρίθηκαν ρατσιστικά. Ωστόσο ο αντίκτυπος αυτός είναι προφανώς μεγάλος.

 

 

 

 

 

Όταν ρωτήθηκε για τους λόγους πώλησης της έπαυλης, μια εκπρόσωπος του D&G είπε ότι τα σπίτια αποτελούν μέρος «της ιδιωτικής ζωής των σχεδιαστών» και ότι η πώληση δεν έχει «καμιά σχέση με τα σκαμπανεβάσματα της επιχείρησης».Η ιδιοκτησία που είναι προσβάσιμη μόνο με ελικόπτερο ή με σκάφος, έχει απαράμιλλη θέα στο νησάκι Στρομπολίκιο και στο ηφαίστειο Στρόμπολι, το οποίο ξύπνησε για λίγο στις αρχές Ιουλίου, με αποτέλεσμα ένας περιηγητής να χάσει τη ζωή του. 

 

 

 

Η κατάλευκη κατοικία που αποτελεί τη συνένωση τριών σπιτιών περιβάλλεται από βεράντες και κήπους με φυτά της Μεσογείου. Εκτείνεται σε 500 και πλέον τ.μ. από τα οποία τα 235 είναι η κατοικία. Οι δύο σχεδιαστές τη διακόσμησαν με μεγάλη φροντίδα: παλιά έπιπλα, υφάσματα με μπαρόκ μοτίβα ντύνουν τα κρεβάτια και τους καναπέδες , αντικείμενα τοπικής λαϊκής τέχνης (πήλινα σκεύη, ζωγραφισμένα στο χέρι...) επτά σουίτες διαφορετικών χρωμάτων (γαλάζιο, κίτρινο, πράσινο, ροζ...).

 

 

 

«Από τη δεκαετία του 1990 οι Ντόλτσε και Γκαμπάνα πέρασαν όλα τα καλοκαίρια τους σε αυτή τη γωνιά του παραδείσου», τονίζει η Lionard, υπενθυμίζοντας τη «μοναδική αγάπη» των δύο σχεδιαστών για τη γενέτειρά τους, τη Σικελία, «αιώνια και αστείρευτη πηγή έμπνευσης για τις κολεξιόν τους» και για τα Αιολικά Νησιά.

 

 

 

 

Οι δύο σχεδιαστές είχαν δηλώσει κατά το παρελθόν ότι δεν είχαν πρόθεση να πουλήσουν τον οίκο μόδας τους, υπογραμμίζοντας ότι μετά τον θάνατό τους, κανένας άλλος σχεδιαστής δεν επρόκειτο να τους διαδεχθεί. Οι δύο σχεδιαστές είχαν εξηγήσει ότι παρέμεναν στενά συνδεδεμένοι, παρότι δεν ήταν πλέον ζευγάρι. «Ακόμη και σήμερα, αυτό που είναι δικό μου είναι και δικό του και αυτό που είναι δικό του είναι και δικό μου. Οι σύντροφοί μας το ξέρουν», είχε δηλώσει ο Ντομένικο Ντόλτσε στην εφημερίδα Il Corriere della Sera.