Απεργία την Πρωτομαγιά

Νέο βίντεο για το «Space Oddity» του Ντέιβιντ Μπάουι - Με άγνωστες στιγμές της ζωής του

Νέο βίντεο για το «Space Oddity» του Ντέιβιντ Μπάουι - Με άγνωστες στιγμές της ζωής του Facebook Twitter
0

Για να τιμήσουν την 50η επέτειο του «Space Oddity» του Ντέιβιντ Μπάουι πιστοί θαυμαστές του κυκλοφόρησαν ένα νέο βίντεο του single, σε επιμέλεια Τιμ Ροπ.

Το βίντεο που έχει αναρτηθεί στο επίσημο website του τραγουδιστή, περιλαμβάνει άγνωστα στιγμιότυπα από τη συναυλία του στα 50α γενέλιά του, στοη Μάντισον Σκουέρ Γκάρντεν της Νέας Υόρκη, ενώ έχει συμπεριληφθεί και υλικό από στούντιο που δημιουργήθηκε για την περιοδεία του 1990 Sound & Vision. 

«Φαντάστηκα τον Ντέιβιντ Μπόουι να τραγουδάει στον εορτασμό για την επέτειο προσγείωσης στο φεγγάρι. Απερίγραπτο», ανέφερε ένας θαυμαστής του θρύλου της ροκ που είδε το βίντεο. Ένας άλλος σχολίασε: «Εκπληκτικό. Τέλειο. Κλαίω και χαμογελάω ταυτόχρονα».

Το «Space Oddity» κυκλοφόρησε μόλις λίγες μέρες προτού ο Νιλ Άρμστρονγκ και ο Μπαζ Όλντριν φθάσουν στην επιφάνεια της Σελήνης στις 20 Ιουλίου 1969. Το BBC χρησιμοποίησε το τραγούδι ως μουσική υπόκρουση για την κάλυψη της ιστορικής στιγμής.

«Είμαι βέβαιος ότι πραγματικά δεν άκουγαν τους στίχους καθόλου!», είχε πει ο τραγουδιστής σε συνέντευξή του.

Δείτε το νέο βίντεο:

Πολιτισμός
0

Απεργία την Πρωτομαγιά

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Άννα Κοκκίνου διαβάζει τον «Μοσκώβ-Σελήμ» του Γεωργίου Βιζυηνού

Πολιτισμός / Η Άννα Κοκκίνου διαβάζει τον «Μοσκώβ-Σελήμ» του Γεωργίου Βιζυηνού την Κυριακή στο ΚΠΙΣΝ

Η Άννα Κοκκίνου συνεργάζεται με τον Νίκο Βελιώτη και διαβάζει το τελευταίο και, κατά γενική παραδοχή, σπουδαιότερο διήγημά του Γεωργίου Βιζυηνού την Κυριακή στον Φάρο του ΚΠΙΣΝ.
NEWSROOM
Η Βενετία γιορτάζει τη εικονογραφία και τον συμβολισμό του στήθους

Εικαστικά / Μια μεγάλη εικαστική έκθεση αφιερωμένη στο γυναικείο στήθος

Στη Βενετία και στο Palazzo Franchetti μια έκθεση αφηγείται την «περιπέτεια» ενός σημείου της γυναικείας ανατομίας που έχει κατανοηθεί και αναπαρασταθεί στην τέχνη, τη διαφήμιση, τη μόδα, σε όλους τους πολιτισμούς και τις παραδόσεις με πολλούς διαφορετικούς τρόπους.
NEWSROOM