Ανατροπή στην υπόθεση Σμόλετ - Απορρίφθηκαν οι κατηγορίες ότι σκηνοθέτησε επίθεση εναντίον του

Ανατροπή στην υπόθεση Σμόλετ - Απορρίφθηκαν οι κατηγορίες ότι σκηνοθέτησε επίθεση εναντίον του Facebook Twitter
0

Όλες οι κατηγορίες σε βάρος του ηθοποιού Τζάσι Σμόλετ, ο οποίος φέρεται να σκηνοθέτησε"μια ρατσιστική και ομοφοβική επίθεση εναντίον του ίδιου, αποσύρθηκαν, ανακοίνωσαν σήμερα οι δικηγόροι του.

Οι δύο δικηγόροι, Τίνα Γκλάντιαν και Πατρίσια Μπράουν Χολμς, ανέφεραν σε ανακοίνωσή τους ότι όχι μόνο αποσύρθηκαν οι κατηγορίες αλλά καθάρισε και το ποινικό μητρώο του πελάτη τους. «Ο Τζάσι δέχτηκε επίθεση από δύο πρόσωπα που δεν κατάφερε να ταυτοποιήσει στις 29 Ιανουαρίου», επέμειναν.

Πριν από δύο εβδομάδες, ενώπιον δικαστηρίου του Σικάγο, ο 36χρονος Αφροαμερικανός ηθοποιός είχε δηλώσει αθώος για την κατηγορία της ψευδούς καταγγελίας στην αστυνομία.

Ο εκπρόσωπος των εισαγγελικών αρχών της κομητείας Κουκ δεν ήταν άμεσα διαθέσιμος για να κάνει κάποιο σχόλιο.

Ο ηθοποιός, εκ των πρωταγωνιστών της σειράς Empire, επέμεινε ότι έλεγε την αλήθεια από την πρώτη ημέρα.

Ο Σμόλετ υποστήριζε ότι δύο μασκοφόροι του επιτέθηκαν ενώ επέστρεφε στο σπίτι του, του φώναξαν ρατσιστικά και ομοφοβικά συνθήματα, τον περιέλουσαν με χλωρίνη, τον ξυλοκόπησαν και του πέρασαν μια θηλιά στον λαιμό.

Ισχυριζόταν ότι μπόρεσε μόνο να διακρίνει ότι ο ένας από τους δύο ήταν λευκός, επειδή έβλεπε το δέρμα γύρω από τα μάτια του. Η αστυνομία του Σικάγο ωστόσο δεν πείστηκε από την καταγγελία.

Αντιθέτως, τον κατηγόρησε ότι επειδή ήταν δυσαρεστημένος με την καριέρα του προσέλαβε ο ίδιος τους δύο άνδρες –και οι δύο είναι Αφροαμερικανοί– για να του επιτεθούν και τους πλήρωσε 3.500 δολάρια. Πρόκειται για δύο αδελφούς, ο ένας εκ των οποίων είχε εργαστεί παλαιότερα για τη σειρά Empire.

Σύμφωνα πάντα με τις αστυνομικές αρχές, ο Σμόλετ είχε στείλει μια απειλητική επιστολή σε βάρος του εαυτού του στο στούντιο όπου γυρίζεται η σειρά.

Πολιτισμός
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πέθανε ο Ρίτσαρντ Σέρα, ο τελευταίος μεγάλος Αμερικανός καλλιτέχνης

Πολιτισμός / Πέθανε ο Ρίτσαρντ Σέρα, ο τελευταίος μεγάλος Αμερικανός καλλιτέχνης

Ο Ρίτσαρντ Σέρα ήταν ένας σύγχρονος μινιμαλιστής καλλιτέχνης γνωστός για τα μνημειώδη ατσάλινα γλυπτά του. Τα συχνά τρομακτικά σε κλίμακα έργα του προκαλούν ζάλη και αποπροσανατολισμό, με τις αρχιτεκτονικές τους καμπύλες να στροβιλίζονται, καθώς οι θεατές περπατούν στα περάσματά τους.
NEWSROOM