«Ποτέ μην μεγαλώσεις» ("Never Grow Up") είναι ο – μάλλον «ανώριμος» για βιβλίο απομνημονευμάτων – τίτλος της αυτοβιογραφίας του 64χρονου σταρ από το Χονγκ Κονγκ, Τζάκι Τσαν, που πριν λίγο καιρό κυκλοφόρησε για πρώτη φορά στα αγγλικά (είχε προηγηθεί η κινεζική έκδοση).

 

Στο βιβλίο, ο Τζάκι Τσαν παραδέχεται ψυχρά τα προβλήματα που είχε με το αλκοόλ, ομολογώντας ακόμα και ότι είχε εκσφενδονίσει τον μικρό γιο του στην άλλη άκρη του δωματίου σε μια κρίση αλκοολικής οργής. Παραδέχεται επίσης τις τακτικές επισκέψεις του σε πόρνες πολυτελείας στις πρώτες εποχές της δόξας του και πώς η φήμη έκανε άνω-κάτω την προσωπική του ζωή.

 

Ο Τζάκι Τσαν, σήμερα, στα 64 του, ως επίτιμος πρεσβευτής πολιτισμού της Κίνας.
Ο Τζάκι Τσαν, σήμερα, στα 64 του, ως επίτιμος πρεσβευτής πολιτισμού της Κίνας.

 

«Οδηγούσα μεθυσμένος όλη την ώρα» γράφει. «Τη μέρα θα τρακάριζα την Πόρσε και το βράδυ την Μερσεντές. Ήμουν σε μια διαρκή θολούρα όλη μέρα». Μια φορά μάλιστα που κάποιοι παπαράτσι επιχείρησαν να φωτογραφίσουν το τρακαρισμένο αμάξι, τους κυνήγησε απειλώντας ότι «θα φάνε από μια γροθιά για κάθε φωτογραφία».

 

«Ποτό, τζόγος και πόρνες» ήταν το τρίπτυχο που όριζε την καθημερινότητα του εκείνες τις εποχές και απορροφούσε τα περισσότερα από τα χρήματα που έβγαζε. «Ήμουν πραγματικά μεγάλο καθίκι».

 

Η αυτοβιογραφία του Τζάκι Τσαν κυκλοφόρησε μια εβδομάδα μετά την αναγγελία του γάμου της κόρης του Etta Ng με την σύντροφό της, την Καναδή «social media influencer» Andi Autumn. Τον προηγούμενο Μάιο, η κόρη του διάσημου σταρ είχε δηλώσει πως είχε αναγκαστεί να κοιμηθεί κάτω από μια γέφυρα για να γλιτώσει από τους «ομοφοβικούς γονείς» της. Ο Τζάκι Τσαν δεν απάντησε και το όνομα της κόρης του δεν αναφέρεται καν στο βιβλίο.