Μετά από μια εβδομάδα γεμάτη διαμάχες και επικρίσεις προς το πρόσωπό της, η Κατρίν Ντενέβ επανέρχεται στο θέμα των σεξουαλικών επιθέσεων και με ελαφρώς απολογητική διάθεση δίνει εξηγήσεις.

 

Η γαλλίδα ηθοποιός, ήταν μεταξύ των υπογραφόντων μιας ανοιχτής επιστολής που δημοσιεύθηκε στη Le Monde, η οποία έκανε λόγο για ανοχή στην σεξουαλική ελευθερία, το επίμονο φλερτ και την ερωτική διεκδίκηση των αντρών προς τις γυναίκες, ενώ στράφηκε επίσης κατά της σύγχρονης μορφής φεμινισμού.

 

Η Ντενέβ  επέλεξε να εξηγήσει περαιτέρω τη θέση της, η οποία είχε ως αποτέλεσμα να πυροδοτήσει τη δημόσια συζήτηση για τη λογοκρισία, το «κυνήγι μαγισσών», τα όρια του φλερτ, αλλά και την πολιτική ορθότητα.

 

Η ηθοποιός υπενθυμίζει στη νέα της επιστολή  τους λόγους που την οδήγησαν να υπογράψει το προηγούμενο πολυσυζητημένο «μανιφέστο».

 

«Δεν μου αρέσει αυτό το χαρακτηριστικό της εποχής μας, όπου ο καθένας αισθάνεται το δικαίωμα να κρίνει, να διαιτητεύει και να καταδικάζει», αναφέρει

 

«Ποιος μπορεί να με διαβεβαιώσει ότι δεν θα υπάρξει χειραγώγηση ή χτύπημα κάτω από τη μέση; Ότι δεν θα υπάρξουν αυτοκτονίες αθώων;», αναφέρει.


 «Αυτό το κλίμα λογοκρισίας με αφήνει άφωνη και ανησυχώ για το μέλλον των κοινωνιών μας», συνεχίζει η ηθοποιός.

 

Ωστόσο η Ντενέβ δεν διστάζει ιδιαίτερα να πάρει αποστάσεις με τις τοποθετήσεις που έκαναν κάποιες άλλες γυναίκες που υπέγραψαν την επιστολή.

 

«Μου φαίνεται απολύτως απαραίτητο σήμερα να υπογραμμίσω τη διαφωνία μου με τον τρόπο με τον οποίο ορισμένοι από όσους υπέγραψαν το κείμενο έχουν πάρει το δικαίωμα να βρίσκονται στα μέσα μαζικής ενημέρωσης, παραμορφώνοντας το ίδιο το πνεύμα αυτού του κειμένου».

 

Η Ντενέβ αναγνωρίζει ότι υπέγραψε ένα κείμενο που περιγράφει ως «ζωηρό, αν και δεν είναι τέλειο». Ωστόσο, υποστηρίζει ότι τίποτα στο κείμενο δεν υποστηρίζει ότι η σεξουαλική παρενόχληση είναι καλή.

 

Η ηθοποιός εκφράζει τη λύπη της για το γεγονός ότι έλαβε την υποστήριξη των ακροδεξιών και των ρατσιστών και υπενθυμίζει ότι είναι «ελεύθερη γυναίκα».

 

«Αυτό που δημιουργεί τραυματικές καταστάσεις είναι πάντα η εξουσία, η ιεραρχική θέση ή μια μορφή επιρροής», λέει και καταλήγει: «Χαιρετώ αδελφικά όλα τα θύματα βδελυρών πράξεων που μπορεί να αισθάνθηκαν προσβεβλημένα από αυτό το άρθρο που δημοσιεύθηκε στη Le Monde. Σε αυτά, και μόνον σε αυτά, ζητώ συγγνώμη».

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr