Μήπως τελικά είναι «φούσκα» η χλιδάτη ζωή του εκκεντρικού εκατομμυριούχου Gianluca Vacchi;

Μήπως τελικά είναι «φούσκα» η χλιδάτη ζωή του εκκεντρικού εκατομμυριούχου Gianluca Vacchi; Facebook Twitter
2

Ο Gianluca Vacchi, o εκατομμυριούχος Ιταλός που εδώ και περίπου ένα χρόνο έχει εισέλθει ορμητικά στη λίστα των insta famous, «ρίχνοντας» το ίντερνετ με εικόνες και βίντεο από τα πάρτι, τους χορούς και τις χλιδάτες διακοπές του σε υπερπολυτελή θέρετρα όπως το Σεν Τροπέ, φαίνεται πως δεν είναι σε τόσο καλή οικονομική κατάσταση όσο θέλει να παρουσιάζει προς τα έξω.

Παρότι είναι γιος ενός Ιταλού δισεκατομμυριούχου επιχειρηματία από τη Μπολόνια και η καθαρή του περιουσία υπολογίζεται σε 450 εκατομμύρια ευρώ, τις τελευταίες ημέρες η τράπεζα Banco BPM κατάσχεσε πολλά από τα ακίνητά του, ένα γιοτ καθώς και το μερίδιό του σ' ένα γήπεδο γκολφ κοντά στην Μπολόνια (βόρεια Ιταλία), συνολικής αξίας άνω των 10 εκατομμυρίων ευρώ.

Σύμφωνα με την «Quotidiano Nazionale», μια κοινοπραξία τοπικών εφημερίδων της βόρειας Ιταλίας, πριν η τράπεζα προχωρήσει στην κατάσχεση είχε προηγουμένως παγώσει τα εν λόγω περιουσιακά στοιχεία του Vacchi εξαιτίας ενός ισόποσου χρέους που δεν είχε αποπληρωθεί ποτέ, ενώ οι πιστωτές του φοβούνται πως υπάρχουν πιθανόν και άλλα κρυμμένα χρέη.

«Δεν είναι παρά ένα μικρό παθητικό» φέρεται να δήλωσε ο εκκεντρικός εκατομμυριούχος σχολιάζοντας την κατάσχεση, τονίζοντας πως αμφισβητεί τον υπολογισμό των τόκων του χρέους αυτού.

Βέβαια θα πρέπει να σημειωθεί ότι το συγκεκριμένο χρέος φαντάζει ελάχιστο μπροστά στο μέγεθος και την αξία της οικογενειακής επιχείρησης. Ο όμιλος IMA, που ανήκει στην οικογένεια Vacchi και ειδικεύεται στη βιομηχανική συσκευασία και τα φάρμακα, απασχολεί περισσότερους από 5.000 εργαζομένους.

Τον όμιλο διαχειρίζονται τα ξαδέρφια του Gianluca, με τον ίδιο να λαμβάνει μέρισμα 5 εκατομμυρίων ευρώ τον χρόνο. Ποσό που όπως αναφέρει το «thelocal.it» δεν φτάνει για να συντηρήσει την εξωφρενικά πολυτελή ζωή του.

Αυτή η παιδιάστικη αφέλεια που διακρίνει τον Gianluca Vacchi, ο οποίος έκλεισε πρόσφατα τα 50, είναι και η γοητεία του. Και όπως συμβαίνει με όλα τα πράγματα που αποκτούν ξαφνική δημοσιότητα μέσω διαδίκτυου, ο ίδιος έχει αποκτήσει φανατικούς φίλους, αλλά και ορκισμένους εχθρούς.

Έτσι, η είδηση των οικονομικών προβλημάτων του έχει οδηγήσει πολλούς Ιταλούς χρήστες των social media να παρωδούν τις φωτογραφίες του και τους χορούς, απολαμβάνοντας τα «βάσανα» του Ιταλού πάρτι - άνιμαλ.

Μία νέα σελίδα στο Facebook με τίτλο «Βρείτε μια δουλειά για τον Gianluca Vacchi» γνωρίζει μεγάλη επιτυχία. Την ίδια ώρα, ένα αίτημα σε fundraising πλατφόρμα (που πιθανότατα δημιουργήθηκε για πλάκα) ώστε να  μπορέσει να πληρώσει τα χρέη του δεν έχει προς το παρόν αποφέρει παρά €5.

Με πληροφορίες από thelocal.it και ΑΠΕ-ΜΠΕ

Πολιτισμός
2

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αναζητώντας την προφορική και μουσική παράδοση της Κέας

Μουσική / Αναζητώντας την προφορική και μουσική παράδοση της Κέας

Στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας «Cycladic Identity», ιστορίες και παραμύθια του νησιού, οι μελωδιές Τζιωτών μουσικών, η προφορική παράδοση και η μυθολογία συγκεντρώθηκαν σε μια σειρά podcast που θα μπορεί κάθε επισκέπτης της Κέας να ακούσει ενώ περιηγείται σε πλατείες, μονοπάτια, παραλίες, στα δρομάκια της Ιουλίδας.
ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΡΙΔΗΣ
The Cenci Family: Το ελληνικό θέατρο ταξιδεύει στη Νέα Υόρκη 

Πολιτισμός / The Cenci Family: Το ελληνικό θέατρο ταξιδεύει στη Νέα Υόρκη 

Μετά τη μεγάλη επιτυχία και το τριπλό sold out του πρότζεκτ «The Artaud Diptych» την περασμένη άνοιξη στο THE TANK THEATER της Νέας Υόρκης, η διεθνής Ελληνίδα σκηνοθέτις Ιόλη Ανδρεάδη επιστρέφει με νέα παράσταση τον προσεχή Μάιο στο φημισμένο θέατρο του Μανχάταν, σκηνοθετώντας για πέμπτη συνεχή σεζόν στη σημαντικότερη θεατρική πόλη του κόσμου.
NEWSROOM
«Αγαπούσε τα Λουλούδια Περισσότερο»

Πολιτισμός / «Αγαπούσε τα Λουλούδια Περισσότερο»: Η νέα μεγάλου μήκους ταινία του Γιάννη Βεσλεμέ κάνει πρεμιέρα στη Νέα Υόρκη

Στο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Tribeca, και συγκεκριμένα στο τμήμα “Escape from Tribeca” που φιλοξενεί τις πιο ιδιαίτερες και αταξινόμητες δουλειές δημιουργών απ’ όλο τον κόσμο, θα κάνει την παγκόσμια πρεμιέρα της η δεύτερη μεγάλου μήκους ταινία του Γιάννη Βεσλεμέ.
NEWSROOM
Γιορτή Βιβλίου 2024

Πολιτισμός / Η γιορτή Βιβλίου επιστρέφει στο Μουσείο Μπενάκη

Το bazaar βιβλίου θα πραγματοποιηθεί από την Παρασκευή 26 Απριλίου μέχρι και την Κυριακή 28 Απριλίου 2024 στο ισόγειο του κτιρίου Πειραιώς 138, μαζί με παρουσιάσεις βιβλίων και δωρεάν ξεναγήσεις στις εκθέσεις. Δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα.
NEWSROOM