Τα χάπια που κατασχέθηκαν από το σπίτι του τραγουδιστή Prince περιείχαν το επικίνδυνα ισχυρή συνθετική ουσία φαιντανύλη (fentanyl) αλλά τους είχαν βάλει λάθος ετικέτα, σύμφωνα με νέες αναφορές.

 

Αξιωματούχοι που ερευνούν τον θάνατο του γνωστού καλλιτέχνη μίλησαν στην Minneapolis Star Tribune και είπαν πως τα χάπια είχαν κατηγοριοποιηθεί ως υδροκωδόνη (hydrocodone), ένα πιο ήπιο ημι-συνθετικό οπιοειδές.

 

Όπως μεταδίδει το Sky News, σύμφωνα με τα ευρήματα της νεκροψίας, που ανακοινώθηκαν τον Ιούνιο, ο Prince πέθανε από υπερβολική δόση φαιντανύλης. Σύμφωνα με τις αρχές, ο τραγουδιστής δεν είχε τότε καμία συνταγή για ελεγχόμενες ουσίες. 

 

Ο Prince βρέθηκε νεκρός σε ηλικία των 57 ετών, μέσα στο ασανσέρ του σπιτιού του, στο Paisley Park τον Απρίλιο. Φέρεται να ζύγιζε τότε περίπου 50 κιλά και στον οργανισμό του ανιχνεύθηκε πάνω από μία θανάσιμη δόση φαιντανύλης. 

 

Σύμφωνα με το Associated Press, τα χάπια που βρέθηκαν στο σπίτι του περιείχαν διάφορες ναρκωτικές ουσίες, ανάμεσα οι φαιντανύλη, λιδοκαΐνη και U-4770, ένα συνθετικό ναρκωτικό 8 φορές πιο ισχυρό από την μορφίνη. Σε εξετάσεις του Prince πριν τον θάνατό του, δεν είχε εντοπιστεί φαιντανύλη στον οργανισμό του, κάτι που αποδεικνύει πως δεν ήταν συστηματικός χρήστης της ουσίας. 

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr