Η μητέρα του υποστήριξε με πάθος την μάχη ενάντια στο Aids και κατάφερε σε μεγάλο βαθμό να καταρρίψει πολλά στερεότυπα και παρεξηγήσεις γύρω από την ασθένεια. Τώρα ο πρίγκιπας Χάρι συνεχίζει το έργο της μητέρας του Νταϊάνα κάνοντας ένα τεστ HIV σε ζωντανή μετάδοση στο Facebook για να δείξει πόσο εύκολο είναι να εξεταστεί κάποιος.

 

Η εξέταση πραγματοποιήθηκε στο νοσοκομείο Guy & St Thomas του Λονδίνου και καθ' όλη τη διάρκειά της μεταδιδόταν ζωντανά στην επίσημη ιστοσελίδα της βασιλικής οικογένειας. 

 

Το αποτέλεσμα ήταν αρνητικό.

 

 

"Είναι απίστευτο πόσο γρήγορο ήταν! Οπότε, είτε είσαι άντρας, γυναίκα, ομοφυλόφιλος, straight, μαύρος ή λευκός -ακόμη και κοκκινομάλλης- γιατί δεν έρχεσαι να κάνεις ένα τεστ;" είπε ο 31χρονος Χάρι. "Δεν θα έπρεπε να στεκόμαστε στην απέναντι όχθη απλώς λέγοντας 'πρέπει να κάνεις το τεστ', πρέπει όλοι να το κάνουν" πρόσθεσε. 

 

Ο Robert Palmer, γιατρός και σύμβουλος ψυχικής υγείας, ήταν εκείνος που έκανε την εξέταση στον πρίγκιπα Χάρι, που όπως είπε ήταν "αγχωμένος". Ερωτηθείς για τη σημασία του να κάνει αυτό το τεστ ένα μέλος της βασιλικής οικογένειας, σχολίασε: "Σημαίνει πως αυτό είναι ένα τεστ για όλους- δεν έχει καμία σημασία ποιος είσαι, πάντα είναι καλή ιδέα να κάνεις ένα τεστ HIV". "Ακόμη κι όντας ο άνθρωπος που είμαι και γνωρίζοντας τι είδους ανθρώπους έχω γύρω μου, εξακολουθώ να είμαι νευρικός. Το οποίο έχει και πολύ ενδιαφέρον" δήλωσε από την πλευρά του ο Χάρι. 

 

 

Το 1987, η πριγκίπισσα Νταϊάνα, είχε φωτογραφηθεί να χαιρετά δια χειραψίας έναν οροθετικό άντρα, σε μια περίοδο μάλιστα που το Aids βρισκόταν στην κορύφωσή του και η εικόνα αποτελεί μέχρι σήμερα σήμα κατατεθέν στη μάχη ενάντια στη νόσο και την προκατάληψη.