Στο ΕΣΡ η εκπομπή «Σαββατοκύριακο με τον Μάνεση» - Για το παραπλανητικό βίντεο στον Έβρο

Στο ΕΣΡ η εκπομπή «Σαββατοκύριακο με τον Μάνεση» - Για το παραπλανητικό βίντεο στον Έβρο Facebook Twitter
0

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης, το κανάλι του Alpha εκλήθη σε ακρόαση για την Τρίτη 10 Μαρτίου, καθώς έπειτα από καταγγελίες η εκπομπή του Νίκου Μάνεση μετέδωσε ψευδή γεγονότα ως αληθή.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση η εκπομπή «Σαββατοκύριακο με τον Μάνεση» εμφάνισε γεγονότα που είχαν συμβεί το έτος 2015 στα σύνορα της χώρας με την Βόρεια Μακεδονία ως επισυμβάντα την 1η Μαρτίου 2020 στα Ελληνοτουρκικά σύνορα.

Συγκεκριμένα, τα πλάνα είχαν ληφθεί τον Αύγουστο του 2015 στα σύνορα με την Βόρεια Μακεδονία όταν περίπου 4.000 πρόσφυγες περνούσαν από την Ειδομένη στην γειτονική χώρα. 

Η ανακοίνωση του ΕΣΡ

«Με πολυάριθμες καταγγελίες, ο τηλεοπτικός σταθμός ALPHA φέρεται ότι μετέδωσε ψευδή γεγονότα ως αληθή, και ειδικότερα ότι εμφάνισε γεγονότα που είχαν συμβεί το έτος 2015 στα σύνορα της χώρας με την Βόρεια Μακεδονία ως επισυμβάντα την 1η Μαρτίου 2020 στα Ελληνοτουρκικά σύνορα (Σαββατοκύριακο με τον Μάνεση της 1ης Μαρτίου 2020). Σχηματίσθηκε φάκελος, ορίσθηκε εισηγητής και εκλήθη η λειτουργούσα τον σταθμό εταιρία σε ακρόαση για την Τρίτη 10 Μαρτίου 2020 και ώρα 10:00».

TV & Media
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ