Το Sesame Street προσθέτει για πρώτη φορά έναν χαρακτήρα με αυτισμό

Το Sesame Street προσθέτει για πρώτη φορά έναν χαρακτήρα με αυτισμό Facebook Twitter
1

Το Sesame Street, μία από τις πιο δημοφιλείς παιδικές σειρές στις ΗΠΑ, καλωσορίζει για πρώτη φορά έναν νέο χαρακτήρα με αυτισμό. Πρόκειται για τη Τζούλια, ένα κοριτσάκι με πορτοκαλί μαλλιά και ένα λούτρινο παιχνίδι - κουνέλι.

Η Τζούλια θα κάνει το ντεμπούτο της στην τηλεόραση τον Απρίλιο. Ο χαρακτήρας έχει ήδη συμπεριληφθεί στη ψηφιακή και έντυπη έκδοση της ιστορίας, αλλά οι δημιουργοί του Sesame Street ήθελαν να ενισχύσουν τον ρόλο της.  Όπως αναφέρει το BBC, οι διαγνώσεις αυτισμού αυξάνονται σταθερά τα τελευταία χρόνια στις ΗΠΑ, με τη διάγνωση να είναι θετική για ένα στα 68 παιδιά.

Ωστόσο, οι συγγραφείς προβληματίστηκαν για το πώς θα προσεγγίσουν το θέμα. «Η μεγάλη συζήτηση από την πρώτη στιγμή ήταν "πώς θα το κάνουμε; Πώς θα μιλήσουμε για τον αυτισμό;"», δήλωσε στο CBS η συγγραφέας Christine Ferraro, προσθέτοντας πως «είναι δύσκολο, γιατί ο αυτισμός δεν είναι ένα συγκεκριμένο πράγμα, είναι διαφορετικά για κάθε άτομο που έχει αυτισμό».

Στο πρώτο επεισόδιο που θα εμφανιστεί, η Τζούλια θα παρουσιάσει κάποια κοινά γνωρίσματα. Όταν θα συναντήσει τον Big Bird, θα τον αγνοήσει. Μπερδεμένος, ο Big Bird θα σκεφτεί ότι «μάλλον δεν με συμπάθησε», αλλά τα υπόλοιπα μάπετ θα του εξηγήσουν ότι απλώς η Τζούλια «κάνει τα πράγματα λίγο διαφορετικά».

Λίγο αργότερα, όταν θα παίζουν ένα παιχνίδι, η Τζούλια θα αρχίσει να χοροπηδάει με ενθουσιασμό. «Αυτό είναι κάτι χαρακτηριστικό για μερικά παιδιά με αυτισμό», αναφέρει η Ferraro. Αντί να απομονώσουν τη Τζούλια, οι υπόλοιποι χαρακτήρες θα δημιουργήσουν ένα νέο παιχνίδι, όπου όλοι θα χοροπηδούν μαζί.

Η Stacey Gordon, η οποία θα χειρίζεται την κούκλα της Τζούλια, τυγχάνει να είναι μητέρα ενός αυτιστικού αγοριού. Η ίδια δηλώνει πως η δημιουργία ενός αυτιστικού μάπετ είναι πολύ σημαντική. «Αν οι φίλοι του γιου μου είχαν δει συμπεριφορές ενός αυτιστικού παιδιού στην τηλεόραση, πριν δουν τη συμπεριφορά του ίδιου στην τάξη, μπορεί να μην είχαν φοβηθεί», σημειώνει. «Μπορεί να μην είχαν ανησυχήσει όταν φώναζε. Θα ήξεραν ότι απλώς παίζει με διαφορετικό τρόπο και αυτό είναι ΟΚ», προσθέτει.

Ακόμα, δεν είναι γνωστό αν η Τζούλια θα γίνει πρωταγωνιστικός χαρακτήρας στη σειρά, αλλά η Ferraro δηλώνει ενθουσιασμένη. «Θα ήθελα πολύ να μην είναι "η Τζούλια, το παιδί στο Sesame Street που έχει αυτισμό". Θα ήθελα απλώς να είναι η Τζούλια», αναφέρει.

TV & Media
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

1 σχόλια
Μπράβο, μπράβο κ παλι μπράβο. Επιτέλους, να βγουν παρα έξω οι ικανότητες των παιδιών με μορφές αυτισμού. Εύχομαι να δούμε περισσότερα αυτιστικά μέλη να παίρνουν μέρος σε κοινωνικές δραστηριότητες ....

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ