Ερμηνευτική τροπολογία, που ρυθμίζει το θέμα των πρώην εργαζομένων της Ελευθεροτυπίας, κατατέθηκε στη Βουλή.

 

Η τροπολογία αυτή, που κατέθεσε ο υπουργός Δικαιοσύνης Κωνσταντίνος Τσιάρας στο νομοσχέδιο του υπουργείου Υγείας, αποσαφηνίζει ότι οι νέες διατάξεις για το προνόμιο των εργατικών απαιτήσεων θα εφαρμοστούν μόνο για όσους πλειστηριασμούς στηρίζονται σε διαδικασία εκτέλεσης που ξεκίνησε μετά την 1.1.2016 ή σε πτωχεύσεις που κηρύχθηκαν μετά τις 19.8.2015.

 

Κατά συνέπεια, σύμφωνα με την τροπολογία, οι πρώην εργαζόμενοι της Ελευθεροτυπίας, που πτώχευσε προ του 2015, είναι πρώτοι στην κατάταξη των πιστωτών έναντι των τραπεζικών ιδρυμάτων.

 

Στην αιτιολογική έκθεση επισημαίνεται ότι πριν από το 2015 οι απαιτήσεις των εργαζομένων θεωρούνταν υπερπρονομιακές και ικανοποιούνταν κατ' απόλυτη προτεραιότητα από το πλειστηρίασμα, έναντι ιδίως των τυχών συντρεχουσών απαιτήσεων τραπεζών.

 

Στις εργατικές απαιτήσεις, σημειώνεται, δεν περιλαμβάνονταν μόνο δεδουλευμένα, αλλά κάθε είδους πρόσθετε αποδοχές, προσαυξήσεις και επιδόματα. Αυτό το προνόμιο των εργαζομένων καταργήθηκε νομοθετικά το 2015. Στην πορεία, σημειώνει η αιτιολογική έκθεση, ανέκυψαν ερμηνευτικές διχογνωμίες και αμφισβητήσεις, για το θέμα «με αποτέλεσμα να καθίσταται αναγκαία η προτεινόμενη διάταξη, με την οποία αποκαθίσταται η ορθή έννοια των τροποποιήσεων».

 

Η ερμηνευτική τροπολογία ΕΔΩ

 

Με πληροφορίες από ΑΠΕ

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr