Ράδιο Αρβύλα: «Τα έχουμε χαμένα» - Η στιγμή που ο Κανάκης ανακοινώνει το τέλος του Στάθη Παναγιωτόπουλου

Ράδιο Αρβύλα: «Τα έχουμε χαμένα» - Η στιγμή που ο Κανάκης ανακοινώνει το τέλος του Στάθη Παναγιωτόπουλου Facebook Twitter
0

Το σημερινό Ράδιο Αρβύλα ξεκίνησε με τρεις παρουσιαστές και με τρεις θα παραμείνει, αφού ο Στάθης Παναγιωτόπουλος εμπλέκεται, σύμφωνα με καταγγελίες, σε υπόθεση revenge porn και σύσσωμη η παραγωγή και το κανάλι του έδειξαν ανεπιστρεπτί την πόρτα της εξόδου, καταδικάζοντας απερίφραστα όσα του καταλογίζονται. 

Οι καταγγελίες είχαν ξεκινήσει λίγο νωρίτερα, από το προφίλ του ακτιβιστή Ηλία Γκιώνη. Αμέσως μετά τους τίτλους έναρξης της εκπομπής, η κάμερα εστίασε στον Αντώνη Κανάκη που άρχισε να εξηγεί στο τηλεοπτικό κοινό πως ο Στάθης Παναγιωτόπουλος δεν θα ξανακάτσει στην τέταρτη καρέκλα του πάνελ. 

«Κυρίες και κύριοι καλησπέρα είναι μία πάρα πολύ παράξενη ημέρα για το Ράδιο Αρβύλα, είναι μία από τις πιο δύσκολες, δυσάρεστες, απίστευτες και παράξενες ημέρες που έχουμε βιώσει. Είμαστε πάρα πολύ στεναχωρημένοι σήμερα. Το Ράδιο Αρβύλα για εμάς είναι μια ιστορία που είναι αγάπη, επικοινωνία, ανθρωπιά, είναι πολύ ωραία πράγματα και ξέρετε ότι χαιρόμαστε για αυτό και είμαστε πάρα πάρα πολύ στεναχωρημένοι. Τα έχουμε χαμένα. Ίσως το πρώτο που θα έπρεπε να πω είναι να ζητήσω την κατανόηση, ο λόγος δεν θα είναι δομημένος, είμαι σε σύγχυση. Είμαστε όλοι συγχυσμένοι πάρα πολύ. Δεν ξέρω ακριβώς πώς θα κυλήσει όλο αυτό το πράγμα. Ζητώ συγνώμη, θα κάνω προσπάθεια να τα πω όσο πιο ήρεμα και όσο πιο δομημένα μπορώ αυτά που έχουμε να πούμε.

Σήμερα ο Στάθης ο Παναγιωτόπουλος δεν είναι εδώ, και δεν θα είναι από εδώ και πέρα μαζί μας στο Ράδιο Αρβύλα. Για εσάς που δεν γνωρίζετε και απορημένοι κοιτάτε τις τηλεοράσεις σας, αυτό που συνέβη είναι το εξής: Σήμερα τηλεφώνησα στον Κωστάκη κάποια στιγμή νωρίς το μεσημέρι για να του υπενθυμίσω ότι πρέπει να βάλουμε τα χριστουγεννιάτικα backround σε αυτά τα βίντεο wall, και ο Κωστάκης μου μιλούσε σα να είχε συμβεί κάτι σοβαρό αλλά να μην ήθελε να το πει, και τελικά μου είπε ότι τη στιγμή εκείνη που τον πήρα τηλέφωνο εμφανίστηκε στα social media ένα δημοσίευμα σύμφωνα με το οποίο ο Στάθης ο Παναγιωτόπουλος έκανε κάτι το οποίο δεν μπορούσαμε να το πιστέψουμε όταν το άκουσα. Έκανε κάτι το οποίο που σαν άνθρωποι, σαν εκπομπή τα μισούμε, τα πολεμάμε με τον τρόπο μας εδώ και πάρα πολλά χρόνια όπως ίσως γνωρίζετε. 

Έκανε κάτι σε μία κοπέλα. Θα το μάθετε έτσι κι αλλιώς. Αλλά αποφάσισε, για λόγους που ακόμα και τώρα που σας μιλάω δεν έχω καταλάβει και δεν γνωρίζω, αποφάσισε να δημοσιοποιήσει πορνογραφικό υλικό του ίδιου και της κοπέλας αυτής. Ήταν σε σχέση βέβαια, από ότι κατάλαβα, και το έκανε χωρίς την συγκατάθεση της κοπέλας και ανέβασε και πολλές φωτογραφίες της. Πήγαν στα δικαστήρια στην αρχή, αλλά μετά δεν πήγαν στα δικαστήρια γιατί τα βρήκαν εξωδικαστικά. Δεν έχουν καμία σημασία αυτά τα πράγματα, σημασία έχει το ανθρώπινο και το ηθικό κομμάτι. 

Όταν άρχισε να μου λέει αυτά τα πράγματα ο Κώστας, η πρώτη αντίδραση ήταν ότι «δεν είναι δυνατόν να συμβαίνει κάτι τέτοιο. Δεν είναι δυνατόν να συμβαίνει γιατί πρώτον θα το γνωρίζαμε, δεν είναι δυνατόν να εμπλέκεται σε κάτι τόσο σοβαρό και να μην μπήκε στην διαδικασία να μας το πει ποτέ. Και επίσης δεν είναι δυνατόν να συμβαίνει κάτι τόσο σοβαρό τόσα χρόνια, από το 2018 και να μην έχει βγει κάτι στο φως της δημοσιότητας και να βγαίνει τώρα». 

Κλείσαμε το τηλέφωνο, ήμασταν σίγουροι ότι πρόκειται από αυτά, τα γνωστά του Διαδικτύου που ο καθένας πολλές φορές λέει ό,τι θέλει. Στην πορεία όμως, δυστυχώς, και επικοινώνησα και τέλος πάντων ασχολήθηκα για να δω τι συμβαίνει, διαπίστωσα ότι όντως υπάρχει αυτή η ιστορία, ότι όντως έχουν συμβεί όλα αυτά τα πράγματα. Στην αρχή, πραγματικά ο εγκέφαλός μου χρειάστηκε ώρες μέχρι να μπορέσω να διαχειριστώ όλο αυτό που γίνεται. Μετά από κάποιες ώρες επικοινώνησα πάλι με τον Στάθη, να του ανακοινώσω την απόφαση μου και την απόφαση όλων μας, ότι θα διακόψουμε την συνεργασία μαζί του και ότι μετά από αυτό δεν μπορεί να είναι κομμάτι του Ράδιο Αρβύλα. 

Παράλληλα βέβαια του εξέφρασα την λύπη μου για το περιστατικό, για αυτό που έκανε. Του είπα ότι δεν μπορώ να το πιστέψω πως μπορεί να έκανε κάτι τέτοιο. Του εξέφρασα και τη λύπη μου και τον θυμό μου, γιατί είμαστε - το καταλαβαίνετε νομίζω - σε μία πάρα πολύ δύσκολη θέση. Δηλαδή, λέμε συνέχεια ο ένας στον άλλο «Τι ζούμε; Τι είναι αυτό που ζούμε; Τι έγινε ξαφνικά» 

Του εξέφρασα και τον θυμό μου που ενώ υπήρχε μία τόσο σοβαρή υπόθεση δεν μπήκε στην διαδικασία να μας ενημερώσει από την πρώτη στιγμή. Γιατί είναι κάτι που αφορά όλους μας. Έμμεσα μας αφορά. Και άμεσα μας αφορά. Δεν κάνουμε εκπομπές και μια έρχεται ο ένας, μια έρχεται ο άλλος». 

Είμαστε μια οικογένεια, είμαστε μαζί χρόνια ατελείωτα. Μας αφορά σε πάρα πολλά επίπεδα. Και δεν νοιάζομαι ιδιαίτερα για τις συνέπειες, περισσότερο για το ανθρώπινο κομμάτι. Δεν είναι δυνατόν να έχεις κάνει κάτι τέτοιο και να μην ενημερώσεις. 

Και στη συνέχεια, θέλουμε να εκφράσουμε την λύπη μας, πρώτα από όλα, για την κοπέλα και όλο αυτό που βίωσε. Πραγματικά είναι αυτές οι συμπεριφορές, είναι όλα αυτά που ευτυχώς στην εποχή μας αρχίζουμε ως άνθρωποι και ως κοινωνία να τα αντιμετωπίζουμε διαφορετικά, προσπαθούμε να τα καταπολεμήσουμε, να εξαφανιστούν όλα αυτά τα πράγματα. 

Πρώτα από όλα λυπόμαστε πάρα πολύ για την κοπέλα. Μετά έχουμε τεράστια λύπη για τον άνθρωπο με τον οποίο συνεργαζόμαστε όλα αυτά τα χρόνια και όπως αποδείχτηκε..μπήκε στη διαδικασία να κάνει κάτι τέτοιο. Έχουμε θυμό. Η ουσία είναι, ενημερώνουμε κι εσάς ότι ο Στάθης ο Παναγιωτόπουλος δεν θα είναι πια στο Ράδιο Αρβύλα.

Διάφοροι, όταν εμφανίστηκε αυτό το θέμα, εμφανίστηκαν διάφορες συμβουλές, παροτρύνσεις, «ποιος είναι ο χειρισμός, τι θα γίνει, μια ανακοίνωση, να γράψουμε κάτι. Να δούμε τι θα αποφανθεί η δικαιοσύνη κλπ». Δεν μας ενδιαφέρει τι θα αποφανθεί η δικαιοσύνη. Για μας το θέμα είναι πάνω από όλα ηθικό και ανθρώπινο και μέσα σε αυτό το πλαίσιο νιώθουμε ότι δεν μπορούμε να συνεχίσουμε την συνεργασία με τον Στάθη.

Νιώθουμε ιδιαίτερα στεναχωρημένοι, πληγωμένοι και προδομένοι σε έναν βαθμό, που βρεθήκαμε σε αυτή τη θέση. Και έχουμε και ένα πρόβλημα τώρα, ξέρετε το Ράδιο Αρβύλα είναι μία εκπομπή ψυχολογίας, παίζει τεράστιο ρόλο σε αυτή την εκπομπή.»

Σε αυτό το σημείο, μίλησε για πρώτη φορά ο Γιάννης Σερβετάς, σχολιάζοντας χαρακτηριστικά: «Όποτε και να το μαθαίναμε, το ίδιο θα κάναμε. Αυτό είναι αυτονόητο». 

Την σκυτάλη, πήρε ο Χρήστος Κιούσης «Είμαστε και γονείς ξέρετε. Είμαι 47 χρονών, έχω τρία παιδιά, δύο κόρες - η μία 21 και η άλλη 18. Θα μπορούσαν να είναι προφανώς μια κοπέλα που θα της είχε συμβεί κάτι τέτοιο. Δεν θα ήθελα να φανταστώ πώς θα αντιδρούσα σαν πατέρας αυτής της κοπέλας. Πέρα από την προφανή στήριξη που θα της προσέφερα, δεν ξέρω μετά τι θα μπορούσα να κάνω στο πλαίσιο του νόμου ή έκνομα, αλλά σήμερα βρέθηκα στην πολύ παράξενη θέση να πρέπει να πάρω τηλέφωνο την κόρη μου την μεγάλη και να της πω εγώ, γιατί προφανώς ένα παιδί μεγάλο θα το δει, 21 ετών είναι μέσα στα social media όλη την ημέρα. 

Έπρεπε να την πάρει ο πατέρας της να της πει ότι «θα διαβάσεις αυτό κι αυτό κι αν και είμαι σίγουρος για την σχέση που έχω με τα παιδιά μου, έπρεπε να της πω ότι «δεν θέλω να περάσει από το μυαλό σου, ή να αφήσεις να σε επηρεάσει κανένας άνθρωπος, ούτε μία στο εκατομμυριοστό, ότι μπορεί ο πατέρας σου να ήξερε κάτι τέτοιο όχι τρία χρόνια, τρεις ώρες, και να μην έκανε κάτι για αυτό, να το ανεχόταν». Όπως είμαι σίγουρος και για τους άλλους δύο». 

«Ούτε δευτερόλεπτο», πρόσθεσε ο Γιάννης Σερβετάς. 

TV & Media
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ