Ορέστης Τζιόβας: Είμαι straight με κάποιες bisexual ανησυχίες

Ορέστης Τζιόβας: Είμαι straight με κάποιες bisexual ανησυχίες Facebook Twitter
Φωτ.:@otziovas/Instagram
0

Ο Ορέστης Τζιόβας έδωσε συνέντευξη στο περιοδικό Antivirus, όπου δήλωσε «σύμμαχος και μέλος της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας» και μίλησε για την σεξουαλικότητά του, την σεξουαλική του ταυτότητα, αλλά και την ομοφοβική ελληνική κοινωνία.

Όπως εξηγεί στον δημοσιογράφο Βασίλη Θανόπουλο, άρχισε να αντιλαμβάνεται τη σεξουαλικότητά του από πολύ μικρός, «κάπου μεταξύ 8 – 10 ετών», σημειώνοντας πως δεν τον προβλημάτισε ποτέ κάτι. Ωστόσο πρόσθεσε: «είχα, βέβαια, αυτές τις επαφές με τα άλλα αγόρια, που οι περισσότεροι έχουμε μεγαλώνοντας – κοινούς αυνανισμούς και τέτοια –, αλλά τότε δεν είχα νιώσει κάποια έλξη προς το ανδρικό φύλο. Νομίζω πως αυτό προέκυψε λίγο πιο μετά σαν έρευνα, εκεί στα 22».

«Είχα πολλά άτομα στην παρέα μου που είναι γκέι. Στο λέω γιατί σεξ με άνδρες έχω κάνει μόνο με άτομα που ήταν φίλοι μου και όχι με αγνώστους. Καλοί φίλοι, με τους οποίους αισθανόμουν μια ασφάλεια. Ακόμα και τώρα δεν μπορώ να φλερτάρω με ένα αγόρι. Δεν βλέπω, δηλαδή, ένα αγόρι σε ένα μπαρ και θέλω να το φλερτάρω. Ήταν κάτι κυρίως σεξουαλικό, το οποίο ήθελα και να το ερευνήσω για να μην υπάρχει καμία σκιά. Γενικώς, δε θέλω να υπάρχουν σκιερά πράγματα στο μυαλό μου και στη ζωή μου. Προτιμώ να τα έχω εξερευνήσει», προσθέτει.

Σε ερώτηση πώς αυτοπροσδιορίζεται σε σχέση με τη σεξουαλική του ταυτότητα, απαντά πως είναι «straight με κάποιες bisexual ανησυχίες».

«Κάπως έτσι. Να σου πω, εδώ, πως όταν μίλησα για τις σεξουαλικές μου εμπειρίες, δέχθηκα και πολλές γυμνές φωτογραφίες από άνδρες. Και αυτή η αντίδραση, όμως, είναι στερεοτυπική. Λες και έδωσα το δικαίωμα σε κάποιον να μου στέλνει τέτοιες φωτογραφίες. Δεν ήταν αυτό το θέμα και σίγουρα δεν ήταν αυτός ο σκοπός της δήλωσής μου», σημειώνει.

Όπως λέει, ο Αλέξανδρος Ρήγας ήταν εκείνος που τον συμβούλευσε να βγει και να μιλήσει ανοιχτά.

«Θυμάμαι να συζητώ με τον Αλέξανδρο Ρήγα, με τον οποίο είχαμε έρθει πολύ κοντά ως άνθρωποι, και να του λέω ότι είχα σεξουαλικές εμπειρίες με άλλους άνδρες. Με συμβούλευσε να βγω και να το πω. "Έστω και έναν άνθρωπο να βοηθήσεις να νιώσει πιο άνετα με τον εαυτό του, θα είναι μεγάλο κέρδος", μου είχε πει. Μετά από αυτό άρχισα να το σκέφτομαι σοβαρά να μιλήσω. Για να βοηθήσω κάπως. Αυτός ήταν ο σκοπός μου», λέει.

Αν και δέχθηκε κυρίως θετικά μηνύματα στα social media, υπήρχαν και αρκετά αρνητικά, όπως ένα σχόλιο που έγραφε: «κρίμα, γιατί ο γιος μου σε είχε πρότυπο…».

«Μετά τις δηλώσεις δέχθηκα πολλά αρνητικά σχόλια, αλλά όχι από τον κύκλο μου. Τα μηνύματα που έλαβα στο κινητό μου ήταν όλα πολύ θετικά. "Μπράβο σου, που μίλησες", "μακάρι κι άλλοι να βγουν από το καβούκι τους" και τέτοια. Τα αρνητικά σχόλια ήταν κυρίως στα social media, όπως ένα που έγραφε: "κρίμα, γιατί ο γιος μου σε είχε πρότυπο…". Δηλαδή το πρότυπο γι' αυτούς είναι ο άνδρας που πρέπει να είναι ο γαμιάς, ο σκληρός κλπ. Πολύ περιοριστικό όλο αυτό. Μια κοινωνία που αισθάνεται απελευθερωμένη σεξουαλικά, αλλά και στο οτιδήποτε, είναι μια προοδευτική κοινωνία. Και αν εγώ μπορώ μέσα από μια δήλωση να βάλω ένα λιθαράκι σε αυτό, θα το κάνω», απαντά.

«Δες τι γίνεται για παράδειγμα με το θέμα της ιδρυματοποίησης των παιδιών. Υπάρχουν πολλοί που προτιμούν αυτά τα παιδιά να μεγαλώνουν μέσα σε δομές παρά να βρεθούν στην οικογένεια ενός ομόφυλου ζευγαριού. Τόσο είναι το κόμπλεξ της κοινωνίας.»

TV & Media
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ