Οι ήρωες του «Walking Dead» στην Αθήνα

Οι ήρωες του «Walking Dead» στην Αθήνα Facebook Twitter
To "Walking Dead" είναι πλέον μια full-time δουλειά. Δουλεύουμε από τον Μάιο μέχρι τον Νοέμβριο. Η πιο δύσκολη σεζόν που έχουμε κάνει είναι η έκτη...
0

O Τζος ΜακΝτέρμιτ, o Γιουτζίν του «Walking Dead», μου δείχνει σε μια φωτογραφία το χοντρό μπούτι μιας Γερμανίδας που έκανε τατουάζ τον ήρωα που παίζει στη σειρά με τη μορφή κουνελιού, με τη χαρακτηριστική χαίτη και τα ρούχα που φοράει. «Οι φαν της σειράς είναι τρελοί και φανατικοί. Μου αρέσει να τους συναντάω» λέει. «Μια φορά έγραψα στο Twitter ότι το ψευδώνυμό μου είναι "bunny" και ξεκίνησαν να μου στέλνουν ένα σωρό ζωγραφιές του Γιουτζίν ως κουνελιού. Και μετά, αυτή η γυναίκα το έκανε τατουάζ. Ήταν χαζό να κάνει στο μπούτι της μόνιμο τατουάζ εμένα ως κουνέλι».


Ο Τζος, που κανονικά είναι κωμικός, έχει έρθει στην Ελλάδα ως καλεσμένος της FOX, με αφορμή την έναρξη του έκτου κύκλου της δημοφιλούς σειράς. Μαζί του έχουν έρθει, επίσης, ο Μάικλ Κάντλιτζ ( Έιμπραχαμ), ο Ρος Μάρκαντ (Άαρον) και ο Γκρεγκ Νικοτέρο (συμπαραγωγός, σκηνοθέτης και υπεύθυνος των ειδικών εφέ). Στο ξενοδοχείο συζητούν το πόσο τους αρέσει η Ελλάδα αλλά και ο κόσμος, και πως γι' αυτόν το λόγο έγινε το συγκεκριμένο ταξίδι. «Ήταν ένα όμορφο διάλειμμα από το βαρύ πρόγραμμά τους», όπως λέει ο θρυλικός Γκρεγκ Νικοτέρο, που ξεκίνησε την καριέρα του φτιάχνοντας ζόμπι για τα κλασικά φιλμ του Ρομέρο και η πιο πρόσφατη δουλειά του στον κινηματογράφο ήταν το Μισητοί Οκτώ του Ταραντίνο.

Ζούμε σε αβέβαιους καιρούς. Κάθε φορά που βλέπεις ειδήσεις, κάτι κακό συμβαίνει και μερικές φορές νιώθεις ότι πλησιάζει η Δευτέρα Παρουσία. Οι άνθρωποι μπορούν να ταυτιστούν με τους χαρακτήρες, θα τους άρεσε να βρίσκονται στη θέση τους.


«To "Walking Dead" είναι πλέον μια full-time δουλειά. Δουλεύουμε από τον Μάιο μέχρι τον Νοέμβριο. Η πιο δύσκολη σεζόν που έχουμε κάνει είναι η έκτη. Για μένα ήταν η πιο εξουθενωτική. Κάθε μας δάκρυ, ιδρώτας και αίμα υπάρχει στην οθόνη. Και το πρόβλημα είναι ότι συνεχίζουμε να το κάνουμε. Παίρνουμε αυτά τα απίθανα σενάρια και το στούντιο δεν καταλαβαίνει γιατί γκρινιάζουμε. Κι όμως, κάνουμε ό,τι μας ζητούν και έχουμε εκατομμύρια θεατές. Η πιο μεγάλη δυσκολία σε μια σειρά είναι να κρατηθεί φρέσκια. Η συγκεκριμένη αφορά την επιβίωση, έτσι κάθε εβδομάδα πρέπει να δείχνουμε διαφορετικούς τρόπους με τους οποίους μια ομάδα ανθρώπων επιβιώνει, χωρίς να γίνονται επαναλαμβανόμενοι. Σκοτώνουμε βασικούς χαρακτήρες και τους αντικαθιστούμε με νέους που προστίθενται στην αλυσίδα, κάνουμε τον κόσμο να τους αγαπήσει και μετά του ξεριζώνουμε την καρδιά. Αυτό, όμως, ενισχύει την ιστορία. Οι απειλές είναι οι ίδιες, αλλά ο τρόπος που οι χαρακτήρες αντιμετωπίζουν τα προβλήματα αλλάζει συνεχώς. Έχουμε 8 μέρες να γυρίσουμε κάθε επεισόδιο, στο "Game of Thrones" έχουν 22 μέρες. Είμαι περίεργος να δω τι θα μπορούσαμε να κάνουμε αν είχαμε περισσότερο χρόνο στη διάθεσή μας. Νιώθουμε ένα δημιουργικό άγχος που μας δημιουργεί μια συναδελφικότητα που σίγουρα δεν θα είχαμε σε μια ταινία. Είναι σαν να έχουμε βγει όλοι ζωντανοί από τον ίδιο πόλεμο και επιστρέφουμε κάθε σεζόν στα χαρακώματα για να συνεχίσουμε τη μάχη. Αυτό σίγουρα μας τονώνει το ηθικό. Πιστεύω ότι δεν υπάρχει κάτι παρόμοιο στην τηλεόραση αυτήν τη στιγμή και είμαι περήφανος που ανήκω στην ομάδα της σειράς. Σκέφτομαι σειρές όπως το "Star Trek" και τα "X-Files" και πραγματικά πιστεύω ότι το "Walking Dead" έχει αλλάξει τον τρόπο που βλέπουμε τηλεόραση. Σε 10-20 χρόνια από σήμερα θα λένε ότι άνοιξε τον δρόμο για σειρές όπως το "Game of Thrones" και ένα σωρό άλλες που θα δούμε στο μέλλον».


Τους ρωτάω ποιοι, κατά τη γνώμη τους, είναι οι λόγοι που έκαναν τη σειρά τόσο πετυχημένη και μοναδική. Ο Μάικλ Κάντλιτζ και ο Ρος Μάρκαντ φαίνεται πως συμφωνούν. «Πραγματικά, δεν έχουμε ιδέα. Είναι πετυχημένη επειδή έχει αυτές τις απίθανες, πολυεπίπεδες ιστορίες. Δεν είναι καμιά "φούσκα". Τέτοιου είδους σειρές βγαίνουν μία φορά στο τόσο, είναι από αυτές που ξαφνικά πετυχαίνουν. Ευτυχώς, δεν είναι κάτι που μπορεί να ελεγχθεί. Είναι η σωστή ιστορία, το σωστό χρονικό πλαίσιο, οι σωστοί χαρακτήρες, το σωστό συνεργείο; Είναι μια μαγική στιγμή που τα πάντα δένουν. Αυτή η σειρά θα βρει πολλούς μιμητές, αλλά δεν θα είναι το ίδιο» λέει ο Μάικλ και ο Ρος (που παίζει τον πρώτο γκέι χαρακτήρα της υπόθεσης) προσθέτει: «Απλώς συμβαίνει. Ζούμε σε αβέβαιους καιρούς. Κάθε φορά που βλέπεις ειδήσεις, κάτι κακό συμβαίνει και μερικές φορές νιώθεις ότι πλησιάζει η Δευτέρα Παρουσία. Οι άνθρωποι μπορούν να ταυτιστούν με τους χαρακτήρες, θα τους άρεσε να βρίσκονται στη θέση τους».


— Τι θα κάνατε σε περίπτωση που ο κόσμος γέμιζε ζόμπι;

Πολλές φορές αστειευόμαστε και μόνο με την ιδέα. Αυτό είναι κάτι που το ανθρώπινο μυαλό δεν θα μπορούσε να συλλάβει. Και είναι αυτό που λέει ο Τζος, μάλλον θα πεθαίναμε αμέσως μέχρι να ξεπεράσουμε το σοκ. Και αν το ξεπερνούσαμε, θα μας έδινα το πολύ 2 βδομάδες ζωή. 

Οι ήρωες του «Walking Dead» στην Αθήνα Facebook Twitter
Η πιο μεγάλη δυσκολία σε μια σειρά είναι να κρατηθεί φρέσκια. Η συγκεκριμένη αφορά την επιβίωση, έτσι κάθε εβδομάδα πρέπει να δείχνουμε διαφορετικούς τρόπους με τους οποίους μια ομάδα ανθρώπων επιβιώνει, χωρίς να γίνονται επαναλαμβανόμενοι...

Τα νέα επεισόδια του 6ου κύκλου προβάλλονται κάθε Δευτέρα στις 22:45 στο FOX, σε λιγότερο από 24 ώρες μετά την Αμερική, ενώ επίσης είναι διαθέσιμα on demand μέσω του FOX play.

TV & Media
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ