Ο δημοσιογράφος του Alpha Αντώνης Σρόιτερ απάντησε στο Twitter για την εκπομπή Tik Talk που δεν προβλήθηκε χθες από τον Alpha.

 

«Η εκπομπή που δεν προβλήθηκε, έδινε για πρώτη φορά τη δυνατότητα σε κορυφαίος λοιμωξιολόγους και άλλους κορυφαίους Έλληνες και ξένους επιστήμονες, να αποδομήσουν έναν προς έναν, με στοιχεία, έρευνες και αριθμούς, όλους τους ισχυρισμούς των συνωμοσιολόγων και αρνητών [...] Κρίθηκε παρ' όλα αυτά ότι η συγκυρία ήταν ακατάλληλη», έγραψε στον λογαριασμό του στο Twitter

 

 

Στην εκπομπή που σύμφωνα με το σποτ, είχε ως θέμα τους αρνητές του κορωνοϊού και τα σενάρια συνομωσίας καλεσμένοι ήταν, μεταξύ άλλων, ο καθηγητής λοιμωξιολογίας, Νικόλαος Σύψας, ο μουσικός Γρηγόρης Πετράκος και ο παιδίατρος - λοιμωξιολόγος Ιωάννης Καβαλιώτης. 

 


Παρά το γεγονός ότι το τρέιλερ έπαιζε μέχρι αργά στα διαφημιστικά διαλείμματα, τελικά το επεισόδιο δεν προβλήθηκε. Σήμερα το πρωί, ο παρουσιαστής της εκπομπής έκανε μία ανάρτηση στο Twitter απαντώντας στα σχόλια για τους λόγους που δεν προβλήθηκε η εκπομπής. 

 

Αναλυτικά η ανάρτηση του Αντώνη Σρόιτερ

«Καλημέρα σε όλους. Για να βάλουμε τα πράγματα στη θέση τους...
Η εκπομπή που δεν προβλήθηκε, έδινε για πρώτη φορά τη δυνατότητα σε κορυφαίος λοιμωξιολόγους και άλλους κορυφαίους Έλληνες και ξένους επιστήμονες, να αποδομήσουν έναν προς έναν, με στοιχεία, έρευνες και αριθμούς, όλους τους ισχυρισμούς των συνωμοσιολόγων και αρνητών. Ισχυρισμοί που διαδίδονται μήνες τώρα, χωρίς κανέναν αντίλογο από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Και ακριβώς επειδή δεν αποδομούνται, φουντώνουν και βρίσκουν υποστηρικτές. Είμαι της άποψης, ότι μπροστά σε μια επικίνδυνη άποψη ή θεωρία, στέκεσαι απέναντι, την κοιτάς στα μάτια και τη συντρίβεις με στοιχεία και ντοκουμέντα. Δεν προσποιείσαι ότι δεν υπάρχει γιατί θα τη βρεις μπροστά σου. Κρίθηκε παρ' όλα αυτά ότι η συγκυρία ήταν ακατάλληλη», έγραψε ο Αντώνης Σρόιτερ.