To Netflix σώζει το ιστορικό σινεμά «Paris» στη Νέα Υόρκη για να προβάλλει εκεί τις δικές του ταινίες

To Netflix σώζει το ιστορικό σινεμά «Paris» στη Νέα Υόρκη για να προβάλλει εκεί τις δικές του ταινίες Facebook Twitter
1

Όπως ανακοίνωσαν οι υπεύθυνοι της πλατφόρμας, εξασφαλίστηκε από το Netflix η διάσωση του Paris Theatre, μιας από τις πιο ιστορικές αίθουσες στο Μανχάταν που παραδοσιακά πρόβαλλε αποκλειστικά «ευρωπαϊκές» και «καλλιτεχνικές» ταινίες

Η ιστορική αίθουσα φαινόταν να έχει κλείσει οριστικά όταν άνοιξε ξανά στις 6 Νοεμβρίου για να προβληθεί εκεί η νέα φιλόδοξη ταινία του Netflix, "Marriage Story" που θα κάνει πρεμιέρα στην πλατφόρμα στις 6 Δεκεμβρίου.

Παρότι οι όροι της παραχώρησης της άδειας λειτουργίας του χώρου στον κολοσσό του streaming δεν δόθηκαν στη δημοσιότητα, το Netflix προτίθεται να χρησιμοποιήσει τον χώρο για ειδικές εκδηλώσεις, κλειστές προβολές αλλά και επίσημες προβολές των ταινιών της, εξασφαλίζοντάς τους έτσι το δικαίωμα συμμετοχής στα κινηματογραφικά βραβεία.

Το Paris Theatre άνοιξε για πρώτη φορά τις πόρτες του το 1948 στο κέντρο του Μανχάταν με την Μάρλεν Ντίτριχ να κόβει την κορδέλα των εγκαινίων. Στην αρχή, έδειχνε αποκλειστικά σχεδόν γαλλικές ταινίες, αλλά σταδιακά κατοχυρώθηκε ως Μέκκα πάσης φύσεως και εθνικότητας καλλιτεχνικών και ανεξάρτητων ταινιών με κοινό που αποτελείτο αποκλειστικά από εκπρόσωπους της καλλιεργημένης μεγαλοαστικής τάξης.

Μετά από τον κινηματογράφο Paris στη Νέα Υόρκη, το Netflix βρίσκεται σε συζητήσεις για να αποκτήσει και το επίσης ιστορικό Egyptian Theatre (όπου πρόσφατα προβλήθηκε ο «Ιρλανδός») στο Χόλιγουντ, εξασφαλίζοντας έτσι περίοπτη κινηματογραφική βάση για τις ταινίες της και στις δύο Ακτές.

TV & Media
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γιώργος Βότσης: «Κάποτε δεν χρειαζόταν να δώσεις ορισμό για το τι εστί αναρχικός»

Οι Αθηναίοι / Γιώργος Βότσης (1938-2026): «Κάποτε δεν χρειαζόταν να δώσεις ορισμό για το τι εστί αναρχικός»

Για τις Αρχές ήταν «τρομοκράτης» και «αρχηγός» της 17Ν, ενώ για την Αριστερά «προβοκάτορας». Δηλώνει αντιστασιακός εκ φύσεως και πιστεύει ότι η «Ελευθεροτυπία» της δικής του εποχής δεν μπορεί να ξαναβγεί. Ο θρυλικός δημοσιογράφος που απεβίωσε σήμερα αφηγήθηκε την πολυτάραχη ζωή του.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
ΤΖΟΝ ΚΕΝΕΝΤΙ ΤΖΟΥΝΙΟΡ ΝΤΑΡΙΛ ΧΑΝΑ ΚΑΡΟΛΙΝ ΜΠΕΣΕΤ

TV & Media / «Love Story»: Η Ντάριλ Χάνα κατακεραυνώνει τη νέα σειρά για τον JFK Jr και την Κάρολιν Μπεσέτ

Η ηθοποιός, που ήταν σε σχέση με τον Κένεντι, αναφέρει ακόμη ότι μετά την προβολή της σειράς έχει δεχθεί «εχθρικά και ακόμη και απειλητικά» μηνύματα σε άρθρο της στους New York Times
THE LIFO TEAM
Ο δημιουργός του Heated Rivalry φτιάχνει για το Netflix μια ξεκάθαρα gay σειρά για τον Μέγα Αλέξανδρο

TV & Media / Ο δημιουργός του Heated Rivalry φτιάχνει για το Netflix μια ξεκάθαρα gay σειρά για τον Μέγα Αλέξανδρο

Ο δημιουργός του Heated Rivalry ετοιμάζει για το Netflix μια νέα σειρά για τον Μέγα Αλέξανδρο, δίνοντας queer τόνο σε μια μορφή που στην Ελλάδα εξακολουθεί να προκαλεί αμηχανία όταν βγαίνει έξω από τον εθνικό μύθο.
THE LIFO TEAM

σχόλια

1 σχόλια
Ε αφού δεν τα κρατάει άλλος ανοιχτά, ας τα κρατήσει το Netflix, που το κατηγορούν για όλα ήδη, αλλά μόνο αυτό βάζει βαθιά το χέρι στην τσέπη όποτε χρειάζεται απ'ό,τι βλέπω.