To Netflix βάζει τέλος στην κοινοκτημοσύνη κωδικών εντός των επόμενων μηνών

To Netflix βάζει τέλος στην κοινοκτημοσύνη κωδικών μέχρι τα τέλη Μαρτίου Facebook Twitter
Φωτ.: Unsplash
0

Μέχρι τα τέλη Μαρτίου, το Netflix σχεδιάζει να βάλει τέλος στο αίσθημα κοινοκτημοσύνης που υπάρχει μεταξύ των χρηστών του. 

Η εταιρεία ενημέρωσε τους μετόχους πως ο διαμοιρασμένος των κωδικών έχει ξεπεράσει τα 100 εκατομμύρια θεατές. Στα άτομα αυτά θα απαγορευτεί η χρήση των ξένων κωδικών, αλλά θα έχουν τη δυνατότητα να ανοίξουν προσωπικούς λογαριασμούς και να κρατήσουν τα προφίλ τους, ώστε να μην χάσουν τις προτιμήσεις τους. 

Θα προστεθεί η επιλογή «πληρωμένη κοινή χρήση», η οποία θα επιτρέπει πολλαπλούς χρήστες αλλά θα κοστίζει λιγότερο από μια πλήρη συνδρομή.

Το 2022 ήταν «δύσκολη χρονιά» για το Netflix, όπως είχε παραδεχθεί και η ίδια η εταιρεία, καθώς έχασε subscriber για πρώτη φορά μέσα σε μία δεκαετία.  

«Ο σημερινός εκτεταμένος διαμοιρασμός λογαριασμών υπονομεύει τη μακροπρόθεσμη ικανότητά μας να επενδύσουμε και να βελτιώσουμε το Netflix, καθώς και να οικοδομήσουμε την επιχείρησή μας» αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.

«Ενώ οι όροι χρήσης μας περιορίζουν τη χρήση του Netflix σε ένα νοικοκυριό, αναγνωρίζουμε ότι αυτή είναι μια αλλαγή για τα μέλη που μοιράζονται τον λογαριασμό τους ευρύτερα».

Η πολιτική αυτή εφαρμόζεται ήδη στη Λατινική Αμερική και τα εκεί αποτελέσματα έδειξαν πως οι «τζαμπατζήδες» άνοιγαν, σε βάθος χρόνου, τον δικό τους λογαριασμό. 

Τον Νοέμβριο του 2022, η εταιρεία λάνσαρε μία δεύτερη, φθηνότερη εφαρμογή, με διαφημίσεις. Είναι διάρκειας 15 ή 30 δευτερολέπτων και παίζουν πριν από την προβολή των ταινιών ή σειρών στη συνδρομητική πλατφόρμα. 

Με πληροφορίες από Daily Mail

TV & Media
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ανθή Βούλγαρη: «Είναι σοβαρό» - Θα κινηθεί νομικά για επεξεργασμένες φωτογραφίες που κυκλοφόρησαν με το παιδί της

TV & Media / Ανθή Βούλγαρη: «Είναι σοβαρό» - Θα κινηθεί νομικά για επεξεργασμένες φωτογραφίες που κυκλοφόρησαν με το παιδί της

«Φαντάσου τι μπορεί να είχε γίνει αν είχα δείξει το πρόσωπο του μωρού, τι θα γινόταν και που θα μπορούσε να παίξει» ανέφερε μεταξύ άλλων η γνωστή δημοσιογράφος
THE LIFO TEAM
Eurovision 2026: «Δεν έχει θέση στο ράφι μου» - To Nemo επιστρέφει το τρόπαιο σε ένδειξη διαμαρτυρίας για το Ισραήλ

TV & Media / Eurovision 2026: «Δεν έχει θέση στο ράφι μου» - To Nemo επιστρέφει το τρόπαιο σε ένδειξη διαμαρτυρίας για το Ισραήλ

Το βίντεο και η ανάρτηση του νικητή της Eurovision 2024, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την απόφαση της EBU να επιτρέψει στο Ισραήλ να συμμετάσχει στον διαγωνισμό του 2026
THE LIFO TEAM