Το «μπράβο» της Caitlyn Jenner για την κάλυψη transgender θέματος

Το «μπράβο» της Caitlyn Jenner για την κάλυψη transgender θέματος Facebook Twitter
1

Η Caitlyn Jenner δήλωσε "συγκλονισμένη" στο Twitter με το πρόσφατο επεισόδιο της εκπομπής Last Week Tonight του John Oliver, στο οποίο ο παρουσιαστής σχολίασε ότι τα δικαιώματα των transgender ατόμων έχουν ακόμα πολύ δρόμο.


Το απόσπασμα της εκπομπής έχει πάνω από δυόμισι εκατομμύρια views και ο αριθμός αυξάνεται συνέχεια.


Ο Oliver αναφέρθηκε και στην Caitlyn και στον τρόπο με τον οποίο καλύφθηκε το θέμα, βάζοντας κλιπ παρουσιαστών που δήλωσαν 'μπερδεμένοι' και επέμεναν να αναφέρονται στην Caitlyn σαν να είναι άντρας.


Το απόσπασμα της εκπομπής του John Oliver διαρκεί 16 λεπτά, μεταδόθηκε πρώτη φορά στις 28 Ιουνίου και αξίζει κάθε δευτερόλεπτο. Στην δήθεν αθώα απορία 'με ποιον τρόπο πρέπει να αναφερόμαστε στα transgender άτομα' ο Oliver απαντάει: «Είναι απλό, πολύ απλό. Αναφερθείτε σε αυτούς με το όνομα που έχουν επιλέξει. Μπορείτε να το κάνετε. Το κάνουμε όλη την ώρα. Ο David Evans ξύπνησε μια μέρα και είπε 'από σήμερα θέλω να με φωνάζετε όλοι the Edge. Και εμείς είπαμε 'εντάξει, the Edge, εννοείς το ουσιαστικό ή το ρήμα;'

«Είναι ζήτημα ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Και δεν θέλεις να υποστηρίξεις τους transgender πολίτες για το δικό τους καλό, κάνε το για το δικό σου».

1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Eurovision 2025: Η Αυστρία η μεγάλη νικήτρια – Στην 6η θέση η Ελλάδα με την Klavdia και την «Αστερομάτα»

TV & Media / Eurovision 2025: Η Αυστρία η μεγάλη νικήτρια – Στην 6η θέση η Ελλάδα με την Klavdia και την «Αστερομάτα»

Η εμφάνιση της Klavdia απέσπασε το θερμό χειροκρότημα του κοινού και θετικά σχόλια για τη σκηνική λιτότητα και τη συναισθηματική δύναμη της ερμηνείας της - Στη 2η θέση το Ισραήλ
LIFO NEWSROOM
Eurovision 2025: Η Σουηδία σάρωσε στον μεγάλο τελικό – Αποθέωση για τους KAJ και το «Bara Bada Bastu»

TV & Media / Eurovision 2025: Η Σουηδία σάρωσε στον μεγάλο τελικό – Αποθέωση για τους KAJ και το «Bara Bada Bastu»

Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχήματα πριν από τον τελικό, οι KAJ διατηρούσαν το προβάδισμα έναντι όλων των αντιπάλων τους, με την Αυστρία και την Ολλανδία να ακολουθούν στη μάχη για την κορυφή
LIFO NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια