Μας είχαν ζητήσει το ‘Shiny Happy People’ για μουσικό θέμα του Friends, δηλώνει ο τραγουδιστής των REM

Μας είχαν ζητήσει το ‘Shiny Happy People’ για μουσικό θέμα του Friends, δηλώνει ο τραγουδιστής των REM Facebook Twitter
0

Ο Μάικλ Στάιπ αποκάλυψε ότι το τηλεοπτικό τμήμα της Warner Bros είχε προσεγγίσει το συγκρότημά του ζητώντας να χρησιμοποιήσουν το γνωστό τραγούδι τους "Shiny Happy People" (που είχε κυκλοφορήσει το 1991) ως μουσικό θέμα της σειράς, και όταν το αίτημα απορρίφτηκε, οι υπεύθυνοι παραγωγής της σειράς επιχείρησαν να βρουν κάποιο άλλο γκρουπ που να μπορεί να μιμηθεί το ύφος τους στο συγκεκριμένο τραγούδι.

«Αυτή είναι η πληροφορία που έχω», δήλωσε ο τραγουδιστής των REM στο NME. «Δεν έχω καμία πρόθεση να επικρίνω εκείνη την μπάντα που επιλέχτηκε τελικά. Δεν θυμάμαι καν ποιοι ήταν, αλλά το τραγούδι είναι καλό».

Το τραγούδι που επιλέχτηκε τελικά ήταν, ως γνωστόν, το "I'll Be There for You" του συγκροτήματος The Rembrandts. Το κομμάτι γράφτηκε και ηχογραφήθηκε ειδικά για την δημοφιλή σειρά και στο γράψιμο των στίχων συμμετείχαν οι δημιουργοί του "Friends", Ντέιβιντ Κρέιν και Μάρτα Κάουφμαν.

Η αρχική διάρκεια του τραγουδιού ήταν μόλις ένα λεπτό περίπου – όσο δηλαδή διαρκούν οι τίτλοι αρχής της σειράς – αλλά «επεκτάθηκε» στη συνέχεια για να κυκλοφορήσει ως αυτόνομο single το 1995.

Μιλώντας στον Independent το 2004, ο τραγουδιστής των Rembrandts, Danny Wilde, είχε δηλώσει χαρακτηριστικά ότι τα κέρδη από το τραγούδι του επέτρεψαν να πληρώσει τα δίδακτρα του πανεπιστημίου και για τα δύο παιδιά του, αλλά δεν ήταν τόσα ώστε να του εξασφαλίσουν μια πρόωρη και άνετη σύνταξη.

 

 

TV & Media
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

YouTube: Τέλος η σελίδα «Trending» μετά από 10 χρόνια – Τι νέο έρχεται

TV & Media / YouTube: Τέλος η σελίδα «Trending» μετά από 10 χρόνια – Τι νέο έρχεται

Το YouTube διαβεβαιώνει ότι θα συνεχίσει να προτείνει προσωποποιημένα βίντεο στους χρήστες και να παρέχει στους δημιουργούς εργαλεία που τους βοηθούν να κατανοούν τι είναι δημοφιλές στο κοινό τους
LIFO NEWSROOM
Ο IShowSpeed κάνει live με τον Αντετοκούνμπο στα Σεπόλια – Ξανά στην Αθήνα ο διάσημος YouTuber

TV & Media / Ο IShowSpeed κάνει live με τον Αντετοκούνμπο στα Σεπόλια – Ξανά στην Αθήνα ο διάσημος YouTuber

Ζωντανά από την Αθήνα μεταδίδει αυτή την ώρα ο διάσημος Αμερικανός YouTuber IShowSpeed, παρέα με τον Γιάννη Αντετοκούνμπο, σε ένα νέο IRL stream που έχει ήδη προκαλέσει φρενίτιδα στο διαδίκτυο
LIFO NEWSROOM
Ο μισός πλανήτης βλέπει anime στο Netflix – Ανακοινώθηκε νέα μεγάλη λίστα τίτλων

TV & Media / Ο μισός πλανήτης βλέπει anime στο Netflix - Ανακοινώθηκε νέα μεγάλη λίστα τίτλων

Πάνω από 150 εκατομμύρια νοικοκυριά παρακολουθούν anime στην πλατφόρμα – Τριπλασιασμός θεάσεων τα τελευταία πέντε χρόνια, με κορυφαίους τίτλους όπως τα «Sakamoto Days», «Cyberpunk: Edgerunners 2» και «My Melody & Kuromi» να επανέρχονται
LIFO NEWSROOM
James Gunn: Ο Σούπερμαν είναι η ιστορία της Αμερικής, ένας μετανάστης που ήρθε από αλλού

TV & Media / James Gunn: Ο Σούπερμαν είναι η ιστορία της Αμερικής, ένας μετανάστης που ήρθε από αλλού

«Ναι, είναι πολιτική», τονίζει ο σκηνοθέτης αναλύοντας το όραμά του για τη νέα ταινία Σούπερμαν και συμπληρώνει: «Η βασική ανθρώπινη καλοσύνη είναι μια αξία και είναι κάτι που έχουμε χάσει»
LIFO NEWSROOM