Κάποιος κάθισε και υπολόγισε πόσο καφέ ήπιαν συνολικά τα Φιλαράκια

Κάποιος κάθισε και υπολόγισε πόσο καφέ ήπιαν συνολικά τα Φιλαράκια Facebook Twitter
2

Τα Φιλαράκια ήταν η σειρά που σημάδεψε την δεκαετία του '90 και αποτελεί σημείο αναφοράς μέχρι σήμερα, με εκατομμύρια θεατές να συντονίζονται τότε για να παρακολουθήσουν τις τηλεοπτικές περιπέτειες της διάσημης παρέας. Κι ενώ η φιλία και η ζωή στη Νέα Υόρκη ήταν ουσιαστικά ο πυρήνας όλων των εξελίξεων, ο καφές υπήρξε επίσης ένα πολύ βασικό ζήτημα.

Οι πέντε φίλοι περνούσαν πάρα πολύ χρόνο στην καφετέρια Central Perk, όπου κατά διαστήματα κάποιοι εργάστηκαν κιόλας- η Μόνικα, ο Τζόι και η Ρέιτσελ. Πόσο καφέ κατανάλωσαν όμως στην πραγματικότητα; Ο χρήστης του Twitter @kitlovelace κάθισε και έκανε τα μαθηματικά και το μόνο βέβαιο είναι πως στη διάρκεια της σειράς ήπιαν πάρα πολύ καφέ.

Σύμφωνα με τους υπολογισμούς του, η Φοίβη είναι εκείνη που κατανάλωσε την μεγαλύτερη ποσότητα καφέ στα συνολικά 236 επεισόδια, έχοντας πιει 227 κούπες, ενώ η Ρέιτσελ είναι πρώτη από το τέλος, έχοντας καταναλώσεις 138, παρόλο που εργαζόταν κιόλας ως σερβιτόρα μια περίοδο. Δεύτερος στην κατανάλωση έρχεται ο Τσάντλερ με 212 κούπες καφές και ακολουθούν οι Μόνικα (198), Τζόι (191) και Ρος (188).

Ενδιαφέρον συμπέρασμα είναι πως τα Φιλαράκια φαίνεται να ήπιαν τον περισσότερο καφέ μεταξύ τέταρτης και έκτης σεζόν. 

Χρησιμοποιώντας στοιχεία από το επεισόδιο «The One With Five Steaks And An Eggplant», όπου ένας καφές και ένα μικρό κέικ κοστίζουν 4.15 δολάρια, συμπέρανε πως η μέση τιμή του καφέ είναι περίπου 1.5 δολάριο οπότε στη συνέχεια υπολόγισε πόσα χρήματα ξόδεψε κατά προσέγγιση ο καθένας τους. Στο σύνολο εκτιμά πως τα Φιλαράκια έδωσαν περίπου 2.000 δολάρια για καφέδες, περίπου 208 ανά σεζόν. 

TV & Media
2

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Pamela Paul στη LiFO: «Η ελευθερία του λόγου βρίσκεται σε κίνδυνο»

Media / Pamela Paul στη LiFO: «Η ελευθερία του λόγου βρίσκεται σε κίνδυνο»

Η Αμερικανίδα συγγραφέας και για πολλά χρόνια υπεύθυνη του «The New York Times Book Review» περιγράφει τι σημαίνει καλή δημοσιογραφία, μιλά για το μέλλον των εντύπων και αναλύει γιατί σήμερα ο μισογυνισμός είναι έντονος και διαδεδομένος παγκοσμίως.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ