Η ΕΡΤ απαντά στη LiFO για την Ραδιοτηλεόραση

Η ΕΡΤ απαντά στη LiFO για την Ραδιοτηλεόραση Facebook Twitter
3

Ανακοίνωση - απάντηση στο δημοσίευμα της LIFO σχετικά με το περιοδικό ΡΑΔΙΟΤΗΛΕΟΡΑΣΗ, εξέδωσε πριν από λίγο το Γραφείο Τύπου της ΕΡΤ.

Η ΕΡΤ αναφέρει πως η «Η διοίκηση της ΕΡΤ επιδιώκει με κάθε τρόπο να αποκαταστήσει όλες τις δομές και υπηρεσίες της εταιρείας που επλήγησαν με το «μαύρο» του 2013 και να τις προσφέρει ελεύθερα και χωρίς περιορισμό σε όλους τους Έλληνες πολίτες».

Και συνεχίζει αναφέροντας πως «σε αυτό το πλαίσιο, το Δ.Σ. της ΕΡΤ αποφάσισε την επανέκδοση του περιοδικού ΡΑΔΙΟΤΗΛΕΟΡΑΣΗ».

«Αυτή λοιπόν η «βλακώδης και ζημιογόνα έκδοση» – όπως αναφέρει η LIFO – όχι μόνο δεν επιβαρύνει τον φορολογούμενο, αλλά αντίθετα έφερε χορηγία τριακοσίων χιλιάδων ευρώ για διάστημα τριών ετών από τα Ελληνικά Πετρέλαια, μέσω της οποίας καλύπτεται πλήρως το κόστος έκδοσης και διανομής του περιοδικού. Αυτό το «ψωραλέο free press» – κατά την ίδια τη LIFO – γίνεται ανάρπαστο στα δεκάδες σημεία διανομής του στην Αττική και τη Θεσσαλονίκη, ενώ υπάρχει σωρεία αιτημάτων από φορείς και πολίτες για να φτάσει σε όλη την Ελλάδα», λέει η ΕΡΤ.

«Ας γίνει λοιπόν κατανοητό, ότι η δωρεάν παροχή υπηρεσιών από την ΕΡΤ είναι θεσμική υποχρέωσή της και δεν λειτουργεί ανταγωνιστικά προς οποιαδήποτε ανάλογη ιδιωτική πρωτοβουλία. Εκτός εάν η συντάκτρια του άρθρου και οι πληροφοριοδότες της δεν επιθυμούν την επέκταση των υπηρεσιών της ΕΡΤ, αλλά επιδιώκουν διακαώς τη συρρίκνωσή της...», σημειώνει η απάντηση.

TV & Media
3

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

1 σχόλια
Για πολλοστή φορά θα επαναλάβω: τα ΕΛΠΕ δεν ειναι δημόσια. Το δημόσιο είναι μέτοχος. The company is transitioning from a government-owned enterprise to a privately held enterprise. 21.8% of its shares are available to the public through a float on the Athens Stock Exchange, with the Greek government retaining 35.5% and Paneuropean Oil and Industrial Holdings S.A. (a Latsis family holding company) owning the remaining 45.5% of outstanding shares.[10]The chairman of the board of directors and CEO is Eystathios Tsotsoros and Deputy Chief Executive Officer of the company is Andreas Shiamishis, who also serves on the board of directors.