Η Disney θα «επικεντρωθεί στην ποιότητα»- Άγνωστο το μέλλον της Marvel

Η Disney θα «επικεντρωθεί στην ποιότητα»- Άγνωστο το μέλλον της Marvel Facebook Twitter
Deadpool και Wolverine
0

Η Disney σχεδιάζει να κυκλοφορήσει λιγότερες ταινίες και να «επικεντρωθεί περισσότερο στην ποιότητα» στα βασικά της franchise, μετά από μια σειρά αποτυχιών στο περσινό box office. 

Η εταιρεία παραγωγής μειώνει τις παραγωγές από το κινηματογραφικό σύμπαν της Marvel, το οποίο αύξησε τις κυκλοφορίες τα τελευταία χρόνια καθώς η Disney ξεκίνησε μια δαπανηρή προσπάθεια να ανταγωνιστεί το Netflix.

«Εργαζόμαστε σκληρά με τα στούντιο για να μειώσουμε την παραγωγή και να επικεντρωθούμε περισσότερο στην ποιότητα», δήλωσε ο Μπομπ Ίγκερ, διευθύνων σύμβουλος της Disney, σε αναλυτές της Wall Street. «Αυτό ισχύει ιδιαίτερα για τη Marvel».

Οι υπηρεσίες streaming ψυχαγωγίας της Disney, Disney+ και Hulu, απέφεραν απροσδόκητα κέρδη το τελευταίο τρίμηνο.  Είναι μάλιστα η πρώτη φορά που η εταιρεία έβγαλε χρήματα από την δαπανηρή προώθησή της στο streaming.

Ωστόσο, οι μετοχές της Disney υποχώρησαν απότομα την Τρίτη, σημειώνοντας πτώση 9% κατά τη διάρκεια των πρώτων συναλλαγών στη Νέα Υόρκη, αφού το Disney+ απέτυχε να προσθέσει τόσους πολλούς συνδρομητές όσοι ανέμεναν οι αναλυτές και η πρόβλεψη για τα κέρδη της ευρύτερης εταιρείας ήταν επίσης κατώτερη των προσδοκιών.

Μια σειρά από πρόσφατες ταινίες μεγάλου προϋπολογισμού της Disney -συμπεριλαμβανομένων των ταινιών The Marvels, Indiana Jones and the Dial of Destiny, Wish και Haunted Mansion- απέτυχαν πέρυσι να αποφέρουν κέρδη. 

Τους επόμενους μήνες αυτό θα περιλαμβάνει συνέχειες όπως τα Inside Out 2 της Pixar, Moana 2 και τα Deadpool & Wolverine της Marvel. Ένα άλλο sequel, το Kingdom of the Planet of the Apes, θα βγει στους κινηματογράφους και τις αίθουσες αργότερα αυτή την εβδομάδα.

Ενώ οι υπηρεσίες streaming ψυχαγωγίας της Disney έβγαλαν για πρώτη φορά τα έξοδά τους, δημιουργώντας λειτουργικά κέρδη 47 εκατ. δολαρίων, από ζημίες 587 εκατ. δολαρίων ένα χρόνο πριν, η Disney προετοίμασε τους επενδυτές για «πιο ήπιες» επιδόσεις στο τρέχον τρίμηνο.

Η Disney+ ετοιμάζεται να ξεκινήσει την πάταξη της κοινής χρήσης κωδικών πρόσβασης. Θα αρχίσει επίσης να προβάλλει κάποια ζωντανά αθλητικά γεγονότα μέσω μιας περιορισμένης συνεργασίας με το ESPN, το αθλητικό δίκτυο της Disney, αργότερα φέτος.

Με πληροφορίες από Guardian

TV & Media
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Eurovision 2026: «Είναι αδύνατο να κάνουμε τα στραβά μάτια» - Η Ισπανία θα μποϊκοτάρει τον διαγωνισμό αν συμμετάσχει το Ισραήλ

TV & Media / Eurovision 2026: «Είναι αδύνατο να κάνουμε τα στραβά μάτια» - Η Ισπανία θα μποϊκοτάρει τον διαγωνισμό αν συμμετάσχει το Ισραήλ

Είναι η πρώτη από τις «Big Five» του διαγωνισμού που δηλώνουν ανοιχτά ότι θα μποϊκοτάρει τον φετινό διαγωνισμό αν η EBU επιτρέψει να συμμετάσχει το Ισραήλ
LIFO NEWSROOM
Γιώργος Μαζωνάκης: «Με έχει μπλοκάρει παντού, του έστειλα στο Instagram για την επέμβαση της μητέρας μας» λέει η αδελφή του

TV & Media / Γιώργος Μαζωνάκης: «Με έχει μπλοκάρει παντού, του έστειλα στο Instagram για την επέμβαση της μητέρας μας» λέει η αδελφή του

«Δυστυχώς ο Γιώργος παρά το ότι ενημερώθηκε, δεν έχει επικοινωνήσει με κανέναν τρόπο μαζί μας» υποστηρίζει η αδελφή του δημοφιλούς τραγουδιστή
LIFO NEWSROOM
Emmy: Θύελλα χειροκροτημάτων στα Emmy για τον Στίβεν Κόλμπερτ μετά την ακύρωση του «Late Show» από το CBS

TV & Media / Emmy: Θύελλα χειροκροτημάτων στα Emmy για τον Στίβεν Κόλμπερτ μετά την ακύρωση του «Late Show» από το CBS

Ο παρουσιαστής εμφανίστηκε να απονείμει βραβείο και έκανε χιούμορ για… αναζήτηση δουλειάς – Αργότερα ανέβηκε ξανά στη σκηνή για το βραβείο του «The Late Show» ως Καλύτερο Talk Show
LIFO NEWSROOM
Two and a Half Men: «Έπαιρνα το 1/3 της αμοιβής του Τσάρλι Σιν» αποκάλυψε ο συμπρωταγωνιστής του

TV & Media / Two and a Half Men: «Έπαιρνα το 1/3 της αμοιβής του Τσάρλι Σιν» αποκάλυψε ο συμπρωταγωνιστής του

Ο Τζον Κράιερ αποκάλυψε, η αμοιβή του ήταν μόλις «το ένα τρίτο» σε σύγκριση με του συμπρωταγωνιστή του, Τσάρλι Σιν (Charlie Sheen), παρόλο που η ασταθής συμπεριφορά του τελευταίου έθεσε σε κίνδυνο την συνέχιση της σειράς και οδήγησε τελικά στην απόλυσή του μετά την 8η σεζόν
LIFO NEWSROOM