Ένα ταξίδι στην καρδιά της γαστρονομίας έρχεται τον Οκτώβριο στο TV5MONDE.

 

Το TV5MONDE ετοίμασε ένα γευστικό πρόγραμμα με τις γαλλικές λιχουδιές και τα αυθεντικά γαλλικά προϊόντα που κατακτούν τον κόσμο, με τους αριστοτέχνες της σοκολάτας και τις καλύτερες εκπομπές μαγειρικής.

  

Εβδομάδα γεύσης τον Οκτώβριο στο TV5MONDE

 

100 χρόνια στο τραπέζι

Σάββατο 12 Οκτωβρίου στις 15:00

Εννιά από τους μεγαλύτερους γαστρονόμους του Κεμπέκ ανασυνθέτουν, μέσα από ένα εκλεκτό γεύμα, την εξέλιξη του Κεμπέκ και τη μαγειρική του ανεξαρτητοποίηση.

 

 

 

 

Οι γαλλικές λιχουδιές κατακτούν τον κόσμο

Τετάρτη 9 Οκτωβρίου στις 13:30

Κανελέ, κρεμ μπρουλέ, γκατό μπασκ: τα made in France επιδόρπια διαπρέπουν ως γκουρμέ διεθνώς. Ταξίδι κοντά σε μερικούς πρεσβευτές τους.

 

 

 

Γαλλική βερσιόν

Κυριακή 13 Οκτωβρίου στις 17:00

Από μικρός, ο Ιάπωνας Κει Κομπαγιάσι δεν έχει παρά έναν στόχο: να γίνει διάσημος σεφ της γαλλικής κουζίνας. Μας υποδέχεται σήμερα στο εστιατόριό του στο Παρίσι για να μιλήσουμε για γαστρονομία.

  

Οι αριστοτέχνες της σοκολάτας

Κυριακή 6 Οκτωβρίου στις 19:40

Από το Περού ως τη Μαδαγασκάρη ακολουθείστε ξεχωριστούς τεχνίτες σε αναζήτηση των σπανιότερων φασολιών κακάο. Μας αποκαλύπτουν τα μυστικά μετατροπής τους στις πιο ασυνήθιστες σοκολάτες.

 

 

 

Épicerie Fine – Αυθεντικά γαλλικά προϊόντα

Κάθε Κυριακή στις 14:00

Ο βραβευμένος με αστέρι Michelin σεφ Γκι Μαρτέν παρουσιάζει τα εμβληματικά προϊόντα της γαλλικής επαρχίας και σκιαγραφεί το πορτρέτο όσων τα επεξεργάζονται.

 

 

 

Τάση XXI

Σάββατο 12 Οκτωβρίου στις 17:00

Η εκπομπή Τάση XXI διασχίζει το κατώφλι των μεγαλύτερων παρισινών παλατιών και μας οδηγεί δυτικά για να ανακαλύψουμε την παρασκευή χαβιαριού Ακιταίνης και κρουασάν σοκολάτας.

 

Από Δευτέρα έως Παρασκευή στις 10:30

Παρακολουθήστε όλο τον χρόνο τις καλύτερες βελγικές, καναδικές, γαλλικές και ελβετικές εκπομπές μαγειρικής.

 

Εβδομάδα γεύσης τον Οκτώβριο στο TV5MONDE

 

Σεφ!

Κάθε Πέμπτη στις 19:40 από τις 17 Οκτωβρίου

Ένας παραβάτης με αναστολή για μια ομάδα πίεσης.

Ένας διάσημος σεφ εντάσσει κάθε χρόνο στη μονάδα του έναν νέο παραβάτη που βρίσκεται σε δοκιμαστική περίοδο. Η άφιξη του Ρομέν επηρεάζει την πορεία μίας ομάδας σε αναταραχή.