Τη σκυτάλη στο ρόλο της Βασίλισσας Ελισάβετ στη δημοφιλή σειρά του Netflix, The Crown θα πάρει από την Ολίβια Κόλμαν η Ιμέλντα Στόντον για την πέμπτη και τελευταία σεζόν, όπως ανακοίνωσε το Netflix.

 

Αρχικά, υπήρχε η σκέψη το τηλεοπτικό δράμα να καλύψει τις έξι δεκαετίες μοναρχίας της Ελισάβετ σε έξι σεζόν. Ωστόσο, όπως γνωστοποίησε ο Peter Morgan, δημιουργός της σειράς, οι σεζόν θα είναι τελικώς πέντε, καλύπτοντας τα γεγονότα ως και λίγο μετά τον τραγικό θάνατο της πριγκίπισσας Νταϊάνα.

 

«Είμαι ενθουσιασμένος που επιβεβαιώνω πως η Ιμέλντα Στόντον θα οδηγήσει, ως Βασίλισσα Ελισάβε στην πέμπτη και τελευταία σεζόν, το «Στέμμα» στον 21ο αιώνα» ανέφερε ο Μόργκαν, προσθέτοντας: «Η Ιμέλντα είναι ένα συγκλονιστικό ταλέντο και θα είναι υπέροχη διάδοχος των Κλερ Φόι και Ολίβια Κόλμαν».


«Στην αρχή υπέθεσα πως το The Crown θα τρέξει για έξι σεζόν αλλά τώρα που ξεκινήσαμε να δουλεύουμε τις ιστορίες της 5ης σεζόν μου, μου είναι ξεκάθαρο ότι πρόκειται για την τέλεια συγκυρία να μπει ένα τέλος. Είμαι ευγνώμων στο Netflix και τη Sony που στήριξαν αυτή την απόφαση» συμπλήρωσε ο ίδιος.

 

H ανακοίνωση αποτελεί επιβεβαίωση για το ότι η σειρά φτάνει στο τέλος της, που σημαίνει πως τα 73 εκατομμύρια - σύμφωνα με τα πρόσφατα στοιχεία του Netflix - νοικοκυριά που παρακολούθησαν στις οθόνες τους τη βρετανική παραγωγή, δεν θα μπορούν να ελπίζουν πως θα δουν επί της μικρής οθόνης τα πρόσφατα γεγονότα, όπως τους γάμους τωνν Κέιμπριτζ ή των Σάσεξ.

 

Με πληροφορίες από BBC