Αποσφραγίστηκαν οι δύο πρώτοι φάκελοι για τις τηλεοπτικές άδειες

Αποσφραγίστηκαν οι δύο πρώτοι φάκελοι για τις τηλεοπτικές άδειες Facebook Twitter
Menelaos Myrillas / SOOC
0

Ολοκληρώθηκε σήμερα στα γραφεία του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης, η αποσφράγιση των φακέλων των δύο πρώτων εταιριών, από τις συνολικά έξι που έχουν καταθέσει αίτηση για την απόκτηση τηλεοπτικής άδειας.

Σήμερα άνοιξαν οι φάκελοι που έχουν υποβάλει ο ΣΚΑΪ και το Star Channel. Όπως ανακοίνωσε το ΕΣΡ, η διαδικασία θα συνεχιστεί αύριο, Τετάρτη, στις 9:00.

Η σειρά αποσφράγισης των φακέλων είναι η εξής:

  1. Ειδήσεις Nτοτ Kομ, Ανώνυμη Ραδιοτηλεοπτική και Εμπορική Εταιρεία Παροχής Πληροφοριών Ενημέρωσης (ΣΚΑΙ) [αποσφράγιση ολοκληρώθηκε]
  2. Νέα Τηλεόραση Α.Ε. (Star Channel)  [αποσφράγιση ολοκληρώθηκε]
  3. Alpha Δορυφορική Τηλεόραση Α.Ε. (Alpha)
  4. Antenna TV Α.Ε. (Ant1)
  5. Ραδιοτηλεοπτική Α.Ε. ("E" TV)
  6. Τηλεοπτική Ελληνική Α.Ε.

Κατά τη διαδικασία της αποσφράγισης, η οποία γίνεται στα γραφεία του ΕΣΡ χωρίς την παρουσία δημοσιογράφων ή καμερών, μπορούν να παρίστανται και να ενημερώνονται όλοι οι νομικοί εκπρόσωποι των καναλαρχών που αιτούνται για μια άδεια. Έτσι, παρουσία του προέδρου και του αντιπροέδρου του ΕΣΡ αρχίζει η διαδικασία ουσιαστικού ελέγχου των στοιχείων, η οποία μπορεί να πάρει από 1,5 έως 3 μήνες.

Στην πορεία, σε περίπτωση που υπάρχουν όλα τα στοιχεία και κυρίως το «πόθεν έσχες» των ενδιαφερομένων, οι άδειες θα χορηγηθούν χωρίς δημοπρασία, προς 35 εκατ. ευρώ η καθεμία, σε 10 ισόποσες δόσεις των 3,5 εκατ. ευρώ στο φάσμα μιας δεκαετίας.

Για την 7η άδεια η οποία δεν διεκδικήθηκε, σύμφωνα με τα όσα προβλέπει ο νόμος, αυτή θα επαναπροκηρυχθεί και σε περίπτωση που και τότε δεν βρεθεί ενδιαφερόμενος, θα εκπέσει με τις θεματικές άδειες οι οποίες έπονται, σύμφωνα με όσα έχει δηλώσει για το θέμα και ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης Νίκος Παππάς.

TV & Media
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ