Ratched: Οι σφαγιαστικές κριτικές για τη νέα πολυσυζητημένη σειρά του Netflix

Ratched: Οι σφαγιαστικές κριτικές για τη νέα πολυσυζητημένη σειρά του Netflix Facebook Twitter
0

Υπήρξε από τις πλέον πολυαναμενόμενες τηλεοπτικές σειρές στο Netflix και υποσχόταν πολλά, λόγω της σύνδεσης της με την ηρωίδα της "Φωλιάς του Κούκου", όμως η πρεμιέρα της σαδίστριας νοσοκόμας Ratched φαίνεται ότι ενθουσίασε μόνο τους τηλεθεατές - και αυτούς για... συναισθηματικούς λόγους, που αφορούν την εργογραφία του Ράιαν Μέρφι. 

Η σειρά έκανε πρεμιέρα το Σάββατο στο Netflix, ακολουθώντας τα βήματα της "Μίλντρεντ Ράτσεντ" πριν φτάσει στο ψυχιατρείο της εμβληματικής "Φωλιάς του Κούκου" με τον Τζακ Νίκολσον. 

Η ταλαντούχα Σάρα Πόλσον ανέλαβε να ερμηνεύσει αυτή τη διεστραμμένη περσόνα, όμως, το σπλάτερ φαίνεται ότι επικράτησε του σεναρίου και Δευτέρα πρωί ο δημιουργός της παραγωγής, Ράιαν Μέρφι, ο ίδιος άνθρωπος που έχει δει να γράφονται ύμνοι για τους περισσότερους κύκλους του "American Horror Story" και άλλων καλών σειρών του όπως "Η δολοφονία του Τζιάνι Βερσάτσε", το "Posed" και τόσα άλλα, μάλλον έπεσε από τα σύννεφα. 

Διότι από εκείνη τη μέρα όλες οι τηλεκριτικές βάζουν οριακά "μηδέν" στη νέα του προσπάθεια, έχοντας, όμως να πουν μια καλή κουβέντα για τα υπέροχα κοστούμια εποχής της σειράς, για τις δυνατές ερμηνείες και για τη Σάρα Πόλσον, και για τίποτε άλλο. Για "ποιοτικό τρας" κάνει λόγο η Lucy Mangan του Guardian, που όμως, εξηγεί ότι απόλαυσε την Πόλσον ως "θεότητα της χειραγώγησης" και πολύ ευχαρίστως είδε το σίριαλ για τα κοστούμια και την ποιοτική παρακμή του...!

Την ίδια στιγμή, το περιοδικό Tv Line γράφει για την "πιο κενή περιεχομένη προσπάθεια του δημιουργού μέχρι σήμερα", ενώ το "EW" έδωσε συγχαρητήρια στον υπεύθυνο σκηνογραφίας και κοστουμιών, κάνοντας λόγο για "σπουδαία ρούχα, τα οποία, όμως, ντύνουν ένα πτώμα".

Γενικώς, είναι η πρώτη φορά που ενώ εξυμνείται η προσήλωση του Μέρφι στη γκέι ατζέντα και στην επιλογή γκέι ηθοποιών για τους πρώτους ρόλους (Σάρα Πόλσον, Σίνθια Νίξον), ωστόσο δεν εντοπίζεται σενάριο που θα μπορούσε να υποστηρίξει τις καλές του προθέσεις.

Άλλωστε, για prequel πρόκειται και μάλιστα για prequel βασισμένο σε έναν συγκεκριμένο χαρακτήρα, οπότε πόσο θα μπορούσε να έχει ξεφύγει από τη μανιέρα του; Όμως, οι κριτικοί προφανώς περίμεναν κάτι περισσότερο από τον άνθρωπο που έχει δώσει κυρίως επιτυχίες στο τηλεοπτικό κοινό... 

TV & Media
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι New York Times και οι αξίες της παραδοσιακής δημοσιογραφίας στο επίκεντρο

TV & Media / New York Times - Gate: Εσωτερική έρευνα για τη διαρροή πληροφοριών από ρεπορτάζ για τον πόλεμο στη Γάζα

Η ιστορική εφημερίδα με τους δέκα εκατομμύρια συνδρομητές διεξάγει εσωτερική έρευνα σχετικά με το ρεπορτάζ που αποκάλυψε σεξουαλική βία της Χαμάς κατά των ομήρων στη Γάζα
NEWSROOM