Κέιτ Γουίνσλετ μετανιωμένη: «Γιατί γ@@@το συνεργάστηκα με Γούντι Άλεν και Ρομάν Πολάνσκι;»

Κέιτ Γουίνσλετ μετανιωμένη: «Γιατί γ@@@το συνεργάστηκα με Γούντι Άλεν και Ρομάν Πολάνσκι;» Facebook Twitter
Κέιτ Γουίνσλετ: Γιατί γαμώτο συνεργάστηκα με τον Γούντι Άλεν και τον Ρομάν Πολάνσκι;
0

Η Κέιτ Γουίνσλετ εξέφρασε την απόλυτη μετάνοιά της για τη συνεργασία της με τον Γούντι Άλεν στο «Wonder Wheel» και τον Ρομάν Πολάνσκι στο «Carnage».

Ο Άλεν κατηγορήθηκε ότι κακοποίησε την υιοθετημένη κόρη του Ντίλαν Φάροου όταν ήταν παιδί, ενώ ο Πολάνσκι συνελήφθη το 1977 για βιασμό ενός 13χρονου κοριτσιού.

Πριν από την παγκόσμια πρεμιέρα του ρομαντικού δράματος του Φράνσις Λι «Ammonite», η  πρωταγωνίστρια Κέιτ Γουίνσλετ μιλάει στο Vanity Fair για το πόσο ντροπιαστικό είναι που το Χόλιγουντ κράτησε σε τέτοιο επίπεδο και για τόσο πολύ καιρό τους δύο αμφιλεγόμενους κινηματογραφιστές.

«Γιατί γαμώτο συνεργάστηκα με τον Γούντι Άλεν και τον Ρομάν Πολάνσκι;» διερωτήθηκε η βραβευμένη με Όσκαρ ηθοποιός.

«Είναι απίστευτο για μένα τώρα πώς αυτοί οι άντρες έμειναν σε τόσο υψηλά στάνταρντ, τόσο ευρέως αποδεκτοί και για τόσο πολύ καιρό στη βιομηχανία του κινηματογράφου. Γ@@@το είναι τόσο ντροπιαστικό. Και πρέπει να αναλάβω την ευθύνη για το γεγονός ότι δούλεψα και με τους δύο. Δεν μπορώ να γυρίσω τον χρόνο πίσω. Έχω τύψεις γι αυτό αλλά τι μένει, αν δεν είμαστε σε θέση να είμαστε ειλικρινείς για όλα αυτά;» πρόσθεσε.

Τα σημερινά σχόλια της Γουίνσλετ στο Vanity Fair διαφέρουν ωστόσο από μια συνέντευξη που έδωσε στους The New York Times τον Σεπτέμβριο του 2017 πριν από την πρεμιέρα του «Wonder Wheel» στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Νέας Υόρκης.

Τότε η Γουίνσλετ είχε υπερασπιστεί τη συνεργασία της με τον Γούντι Άλεν λέγοντας πως «Ως ηθοποιός της ταινίας, απλά πρέπει να πεις, δεν ξέρω τίποτα, πραγματικά, και (δεν ξέρω) αν κάτι από αυτά είναι αλήθεια ή ψέματα. Έχοντας αναλογιστεί όλα αυτά, απλά το αφήνεις στην άκρη και συνεργάζεσαι με το άτομο αυτό. Ο Γούντι Άλεν είναι ένας απίστευτος σκηνοθέτης. Το ίδιο ισχύει και για τον Πολάνσκι. Είχα μια εξαιρετική εργασιακή εμπειρία και με τους δύο, και αυτή είναι η αλήθεια. »

Η νέα της δουλειά στο «Ammonite» άλλαξε επίσης τις απόψεις της Κέιτ Γουίνσλετ, σχετικά με τα είδη των ρόλων που θέλει να υποδυθεί στο μέλλον.

«Με έκανε να συνειδητοποιήσω ότι είμαι ακόμα πιο αφοσιωμένη στο να τιμώ αυτό που θέλουν να πουν οι ίδιες οι γυναίκες μόνες τους στις ταινίες και πώς πραγματικά θέλουν να απεικονίζονται, ανεξάρτητα από τον σεξουαλικό προσανατολισμό», δήλωσε η ηθοποιός στο Vanity Fair.

«(και αυτό) Επειδή η ζωή είναι σύντομη και θα ήθελα να κάνω το καλύτερο δυνατό θέτοντας το καλό παράδειγμα για τις νεότερες γυναίκες. Τους παραδίδουμε έναν πολύ γαμ@@@νο κόσμο, οπότε θα ήθελα να αφήσω το δικό μου στίγμα με λίγη αξοιοπρέπεια.».

Η ίδια η Γουίνσλετ έχει βιώσει τη σεξουαλική παρενόχληση σε σετ ταινιών, όταν ξεκινούσε την καριέρα της, στην ταινία «Heavenly Creatures» του Πίτερ Τζάκσον. Η ηθοποιός υπενθύμισε τα γυρίσματα μιας σκηνής όπου εκείνη και η συμπρωταγωνίστριά της Μέλανι Λίνκσεϊ, ήταν γυμνές από τη μέση και πάνω και ένας από τους κάμεραμαν είπε στον άλλον «Λοιπόν, αγόρια σήμερα είναι μέρα για κά@λες».

«Αντέδρασα όπως θα έκανε κάποια νεαρή κοπέλα και πήγα απλά και είπα «Λοιπόν, αυτό δεν ήταν πολύ ωραίο, αλλά καλύτερα να μην πούμε τίποτα», είπε η Γουίνσλετ. «Και έτσι συνέχισα. Πρέπει να το είχα θάψει μέσα μου αυτό το περιστατικό γιατί το είχα ξεχάσει. Αλλά τώρα πλέον θυμάμαι καθαρά. Μπορώ πραγματικά να θυμηθώ το πρόσωπό του.

Θυμάμαι το όνομά του, και ήταν πραγματικά συμπαθητικός, αλλά όταν είσαι μικρότερη σε ηλικία, έχεις κατά νου αυτό το ανόητο πράγμα «Έτσι είναι οι άνδρες». Ειλικρινά δεν γνωρίζω ούτε ένα κορίτσι, που δεν έχει βιώσει σε κάποιο επίπεδο παρενόχληση. Ακόμα κι αν είναι λεκτική, έχει τόση δύναμη. Είναι σαν εκφοβισμός».

Με πληροφορίες του Vanity Fair/Indiewire

TV & Media
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«What Jennifer Did»: Πού βρίσκεται σήμερα η Τζένιφερ Παν- Το ντοκιμεντέρ στο Netflix και η νέα ζωή του πατέρα της

TV & Media / «What Jennifer Did»: Πού βρίσκεται σήμερα η Τζένιφερ Παν- Το ντοκιμαντέρ στο Netflix και η νέα ζωή του πατέρα της

Τον Νοέμβριο του 2010, μια παρέα  ανδρών μπήκε στο σπίτι των Παν στο Μάρκχαμ του Οντάριο. Σκότωσαν τη μητέρα της Τζένιφερ και πυροβόλησαν τον πατέρα της στο κεφάλι και στον ώμο
NEWSROOM
Οι New York Times και οι αξίες της παραδοσιακής δημοσιογραφίας στο επίκεντρο

TV & Media / New York Times - Gate: Εσωτερική έρευνα για τη διαρροή πληροφοριών από ρεπορτάζ για τον πόλεμο στη Γάζα

Η ιστορική εφημερίδα με τους δέκα εκατομμύρια συνδρομητές διεξάγει εσωτερική έρευνα σχετικά με το ρεπορτάζ που αποκάλυψε σεξουαλική βία της Χαμάς κατά των ομήρων στη Γάζα
NEWSROOM