Ο Τομ Χανκς παρουσίασε το Saturday Night Live at Home - το πρώτο «από μακριά» επεισόδιο εδώ και 40 χρόνια

Ο Τομ Χανκς παρουσίασε το Saturday Night Live at Home - το πρώτο «από μακριά» επεισόδιο εδώ και 40 χρόνια Facebook Twitter
1

Από τότε που ξεκίνησε το 1975, το «Saturday Night Live» μεταδίδεται κάθε φορά ζωντανά- τουλάχιστον μέχρι σήμερα, καθώς μπορεί να σταμάτησε λόγω κορωνοϊού αλλά επέστρεψε με νέο επεισόδιο, live αυτή τη φορά από το σπίτι. 

Η πανδημία ανάγκασε όλα τα τηλεοπτικά σόου να αλλάξουν μορφή, αλλά το SNL ομολογουμένως αντιμετώπισε την μεγαλύτερη πρόκληση, καθώς η επιτυχία του έγκειται στο γεγονός πως όλα συμβαίνουν μπροστά σε κοινό. Οπότε το Σάββατο δεν ήξερε κανείς τι να περιμένει. Το NBC κράτησε μέχρι τελευταία στιγμή κρυφό το περιεχόμενο από το πολυαναμενόμενό του, ίσως, επεισόδιο και τελικά δεν απογοήτευσε. 

Η διαφορετικότητα επιβεβαιώθηκε ευθύς εξαρχής, καθώς οι συνηθισμένοι τίτλοι έναρξης αντικαταστάθηκαν από βίντεο του καστ, πολλοί εκ των οποίων εμφανίστηκαν με μακριά γένια λόγω καραντίνας, από τα σπίτια τους. Στην θέση του παρουσιαστή εμφανίστηκε ο Τομ Χανκς, μέσω ζωντανής μετάδοσης από το σπίτι του, φορώντας κοστούμι και υπό τους ήχους παρατεταμένου χειροκροτήματος.

Όντας ο πρώτος διάσημος ηθοποιός που βρέθηκε θετικός στον κορωνοϊό, ο Τομ Χανκς αστειεύτηκε πως έχει γίνει κάτι σαν τον «μπαμπά της Αμερικής» επειδή «κανείς δεν θέλει να βρίσκεται κοντά μου για πολύ και τους κάνω να αισθάνονται άβολα».

Ο 63χρονος ηθοποιός, καθησύχασε στη συνέχεια το κοινό, πως το καστ έκανε τα πάντα για να αναβιώσει το SNL και για να το αποδείξει, πρόβαλε μέχρι και ερωταπαντήσεις, παίζοντας αποσπάσματα από μέλη του κοινού που ρωτούσαν πράγματα όπως, «Πώς διατηρείσαι σε τόσο καλή φόρμα;».

 

Το μεγαλύτερο μέρος του επεισοδίου αποτελούσαν σκετσάκια, με πρωταγωνιστές κάθε φορά κάποιον από το καστ, ανάμεσά τους και ο Πιτ Ντέιβιντσον που εκτέλεσε μια παρωδία του τραγουδιού «A Drake Song», από το υπόγειο της μητέρας του.

Στο επεισόδιο εμφανίστηκαν επίσης αρκετοί guest star, όπως ο Λάρι Ντέιβιντ που επανέλαβε τον ρόλο του ως Μπέρνι Σάντερς αλλά και ο Άλεκ Μπάλντουιν ως Ντόναλντ Τραμπ. 

 

Από το σόου δεν έλειψαν δε, και τα τραγούδια με τον Κρις Μάρτιν των Coldplay να ερμηνεύει το «Shelter from the Storm» του Μπομπ Ντίλαν, ενώ συγκινητική ήταν στιγμή που σύσσωμο τα καστ τραγούδησε το «A Perfect Day» του Λου Ριντ, προς τιμήν του συναδέλφου τους, Χαλ Γουίλνερ, μουσικός παραγωγός της εκπομπής από το 1980, ο οποίος πέθανε την περασμένη εβδομάδα σε ηλικία 64 ετών λόγω επιπλοκών του κορωνοϊού.

 

Το επεισόδιο έκλεισε με τον Τομ Χανκς να λέει, «Αυτό ήταν το σόου μας. Ελπίζουμε να σας έδωσε κάτι να κάνετε για λίγο». 

Με πληροφορίες από Washington Post

TV & Media
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ