ΕΣΡ: Οριστικό «μαύρο» στις εκπομπές του Μένιου Φουρθιώτη και πρόστιμο στο Epsilon

ΕΣΡ: Οριστικό «μαύρο» στις εκπομπές του Μένιου Φουρθιώτη και πρόστιμο στο Epsilon Facebook Twitter
2

Την οριστική διακοπή των δύο εκπομπών του Μένιου Φουρθιώτη στο κανάλι Epsilon αποφάσισε το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης.

Αναλυτικά, το ΕΣΡ προχωρά σε εντολή οριστικής διακοπής μετάδοσης των εκπομπών «ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΑ LIVE», «ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΑ LIVE NIGHT SHOW» και «ΜΕΝΙΟΣ LIVE», που προβάλλονταν από τον σταθμό συμφερόντων του επιχειρηματία Φίλιππου Βρυώνη.

Η απόφαση αναρτήθηκε στη Διαύγεια και, σύμφωνα με το σκεπτικό της απόφασης, το κανάλι θα καταβάλει ως πρόστιμο το ποσό των 50.000 ευρώ καθώς διαπιστώθηκε ότι «μετέδωσε τηλεοπτικούς διαγωνισμούς που μπορούσαν να παραπλανήσουν το τηλεοπτικό κοινό». Παράλληλα υπογραμμίζεται πως ο σταθμός παραβίασε, «εκ προθέσεως», την υποχρέωση σεβασμού της αξιοπρέπειας των τηλεθεατών και των συμμετεχόντων στις διαγωνιστικές εκπομπές.

Υπενθυμίζεται πως το Epsilon έχει αποφύγει, προσωρινά, τις βαριές κυρώσεις που του είχαν επιβληθεί από το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης (ΕΣΡ) που προέβλεπαν, μεταξύ άλλων, την εφταήμερη διακοπή της μετάδοσης προγράμματος.

Το ΕΣΡ δέχθηκε κατά πλειοψηφία την αναστολή εφαρμογής της απόφασης, έως ότου εξεταστεί η αίτηση που υπέβαλε ο σταθμός στο Συμβούλιο. Με απόφαση της 26ης Μαρτίου που αναρτήθηκε στη Διαύγεια στα τέλη Απριλίου, το Συμβούλιο επέβαλε αναστολή της λειτουργίας του καναλιού για επτά ημέρες και πρόστιμο 300.000 ευρώ.

Η ποινή επιβλήθηκε διά μέσου της μητρικής εταιρείας «Star Ελληνική Ραδιοτηλεοπτική Α.Ε» καθώς ο σταθμός, περιφερειακής εμβέλειας, αναμετέδωσε το πρόγραμμα του εκτός Αττικής, μέσω συνεργαζόμενων καναλιών, κατά παράβαση των προβλεπόμενων διατάξεων. Αν δεν είχε υποβάλει την αίτηση, το κανάλι θα αναγκαζόταν να αναστείλει τη λειτουργία του από τις 13 έως τις 19 Μαΐου.

Στην αρχική του απόφαση το ΕΣΡ είχε αποφανθεί ότι «από πρόθεση σημαντική έως απόλυτη» υπήρξε ταύτιση του προγράμματος του σταθμού με άλλα τέσσερα περιφερειακά κανάλια, και παράνομη μετάδοση του τηλεοπτικού προγράμματος εκτός της προβλεπόμενης περιφερειακής ζώνης. Το επιπλέον χρηματικό πρόστιμο επιβλήθηκε επειδή, όπως διαπιστώθηκε, το σύνολο της παραγωγής των εκπομπών στο Epsilon είχε ανατεθεί σε τρίτους, κατά παράβαση της σχετικής νομοθεσίας. Την ερχόμενη Τρίτη το ΕΣΡ θα αποφασίσει για την συγκεκριμένη υπόθεση. 

TV & Media
2

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γιώργος Βότσης: «Κάποτε δεν χρειαζόταν να δώσεις ορισμό για το τι εστί αναρχικός»

Οι Αθηναίοι / Γιώργος Βότσης (1938-2026): «Κάποτε δεν χρειαζόταν να δώσεις ορισμό για το τι εστί αναρχικός»

Για τις Αρχές ήταν «τρομοκράτης» και «αρχηγός» της 17Ν, ενώ για την Αριστερά «προβοκάτορας». Δηλώνει αντιστασιακός εκ φύσεως και πιστεύει ότι η «Ελευθεροτυπία» της δικής του εποχής δεν μπορεί να ξαναβγεί. Ο θρυλικός δημοσιογράφος που απεβίωσε σήμερα αφηγήθηκε την πολυτάραχη ζωή του.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
ΤΖΟΝ ΚΕΝΕΝΤΙ ΤΖΟΥΝΙΟΡ ΝΤΑΡΙΛ ΧΑΝΑ ΚΑΡΟΛΙΝ ΜΠΕΣΕΤ

TV & Media / «Love Story»: Η Ντάριλ Χάνα κατακεραυνώνει τη νέα σειρά για τον JFK Jr και την Κάρολιν Μπεσέτ

Η ηθοποιός, που ήταν σε σχέση με τον Κένεντι, αναφέρει ακόμη ότι μετά την προβολή της σειράς έχει δεχθεί «εχθρικά και ακόμη και απειλητικά» μηνύματα σε άρθρο της στους New York Times
THE LIFO TEAM
Ο δημιουργός του Heated Rivalry φτιάχνει για το Netflix μια ξεκάθαρα gay σειρά για τον Μέγα Αλέξανδρο

TV & Media / Ο δημιουργός του Heated Rivalry φτιάχνει για το Netflix μια ξεκάθαρα gay σειρά για τον Μέγα Αλέξανδρο

Ο δημιουργός του Heated Rivalry ετοιμάζει για το Netflix μια νέα σειρά για τον Μέγα Αλέξανδρο, δίνοντας queer τόνο σε μια μορφή που στην Ελλάδα εξακολουθεί να προκαλεί αμηχανία όταν βγαίνει έξω από τον εθνικό μύθο.
THE LIFO TEAM

σχόλια

2 σχόλια
Επιτέλους, να καθαρίσει λίγο ο τόπος! Τουλάχιστον από ακραίες περιπτώσεις κιτρινισμού, κακογουστιάς, φτηνού κουτσομπολιού και ημιμάθειας.Και εις άλλα! Και είναι κάμποσα τα άλλα...