Αν υπήρχε πραγματικά δύσκολη ημέρα για τους παίκτες, αλλά και για τους κριτές του MasterChef ήταν η χθεσινή. Τόσο επειδή ήταν ημέρα ομαδικής δοκιμασίας, όσο επειδή σ' αυτό το γύρισμα βρέθηκε ως 4ος και εξαιρετικά απαιτητικός κριτής, ο διακεκριμένος restauranteur, Απόστολος Τραστέλης.

 

Η ομαδική χθες προέβλεπε μαγείρεμα στο ύπαιθρο και συγκεκριμένα στην καρδιά του ελατοδάσους του Παρνασσού, σε υψόμετρο 1.300μ., κάτω από δύσκολες καιρικές συνθήκες και με την πρόκληση να φτιάξουν 3 πιάτα με βασικό υλικό ντόπιο κυνήγι και συγκεκριμένα κρέας φασιανού. 

 

Η εξέλιξη της δοκιμασίας σίγουρα δεν ήταν η αναμενόμενη. Κανείς από τους 6 του τελικού του μαγειρικού διαγωνισμού δεν κατάφερε να κερδίσει με τις ιδέες και τη δημιουργικότητά του, όχι μόνο τους τρεις κριτές, αλλά και τον κ. Τραστέλη, του οποίου το όνομα εδώ και χρόνια έχει συνδεθεί με το υψηλό επίπεδο του εστιατορίου «Σπονδή», βραβευμένο με Michelin και φημισμένο για την υψηλή ποιότητά του. Τα δύσκολα για τους παίκτες άρχισαν κυρίως με τη δική του κριτική. 

 

Από τους πρώτους που δέχθηκαν τη σκληρή κριτική του ήταν η Σπυριδούλα και το πρόβλημα ήταν ότι δεν αποφάσιζαν ποιο πιάτο θεωρούσαν το καλύτερο τους. Όταν η διαγωνιζόμενη άρχισε να επιχειρηματολογεί, χωρίς να απαντά ξεκάθαρα, ο κ. Τραστέλης τη ρώτησε: «Μαγειρική θα ακολουθήσετε ή πολιτική;», δείχνοντάς της με αυτόν τον τρόπο ότι θα έπρεπε να πάρει μία ξεκάθαρη θέση απέναντι σ' αυτό που με την ομάδα της δημιούργησε και φυσικά την ευθύνη των πιάτων. 

 

 

Το επεισόδιο εξελίχθηκε σε ελαφρά πανωλεθρία για τις παρασκευές που είχαν επιλέξει να παρουσιάσουν οι παίκτες, με το σύνολο των κριτών να κάνει λόγο για ανυπαρξία φιλοσοφίας και βασικής ιδέας στα πιάτα. Και ενώ η δοκιμασία έχει λήξει, και ενώ οι διαγωνιζόμενοι έχουν ακούσει αυστηρά σχόλια για τις επιλογές, τη μαγειρική συμπεριφορά τους, το αποτέλεσμα της δουλειάς τους, αλλά και τη διπλωματία με την οποία προσπαθούσαν να χειριστούν τα λάθη τους, ο Απόστολος Τραστέλης είχε μια συμβουλή να δώσει και στους κριτές του τηλεοπτικού διαγωνισμού μαγειρικής. 

 

«Μίλησες για ηθική κάποια στιγμή», ξεκίνησε να λέει ο κ. Τραστέλης και απευθυνόμενος στον δημοφιλή σεφ, Σωτήρη Κοντιζά, «νομίζω ότι είναι το χρέος σας απέναντι σ' αυτούς τους ανθρώπους, εσείς οι τρεις να τους οδηγήσετε στην ηθική, ερμηνεύοντας τους τι είναι ηθική. Δεν είναι καθόλου εύκολο».

 

Εκεί, τον λόγο πήρε ο Πάνος Ιωαννίδης, λέγοντας: «Σίγουρα. Επίσης σίγουρο είναι ότι ο καθένας από αυτούς θα πρέπει να βάλει τον εαυτό του στη διαδικασία να δει την έλλειψη σε αυτό το κομμάτι και να αρχίσει σιγά - σιγά να τη διορθώνει εσωτερικά». 

 

«Έχεις απόλυτο δίκιο. Μόνοι σας δεν μπορείτε να κάνετε τίποτα», απαντά ο κ. Τραστέλης, ενώ ο Λεωνίδας Κουτσόπουλος ακούγεται να λέει προς το τέλος -και με τον γνωστό πνευματώδη τρόπο του, «Βάρυνε το κλίμα!».

 

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr