«Γονείς, μην κάνετε piercing στα παιδιά σας!»

0

O Matt Sander είναι επαγγελματίας piercer -φαίνεται, άλλωστε-, όμως κάθε φορά που του τηλεφωνούν γονείς νηπίων, λέγοντας του ότι θέλουν να φέρουν το παιδί τους στο εργαστήριό του για να τρυπήσουν τα αυτιά ή τη μύτη τους, εκείνος αρνείται κατηγορηματικά. 

Όταν τον ρωτούν γιατί -και πολύ συχνά ο λόγος γίνεται για μωρά λίγων εβδομάδων- εκείνος απαντά ότι είναι ζήτημα υγιεινής και ασφάλειας του μωρού και το κλείνει ευγενικά. 

«Πρέπει να σταματήσει αυτό το πράγμα και θα μπορούσα να μιλάω για πάντα για τους λόγους για τους οποίους οι γονείς δεν πρέπει να κάνουν piercing σε τόσο μικρά παιδάκια, αλλά τουλάχιστον ας αναφέρω κανά δυο βασικά:

Κατ' αρχάς, όταν τρυπάς τα αυτιά ενός παιδιού που ακόμη μπουσουλάει μπορείς να είσαι σίγουρος ότι η πληγή από το piercing θα μολυνθεί. Τόσο μικρά παιδιά αποκλείεται να μην πιάσουν τα πάντα με τα χέρια τους -το πάτωμα, τον σκύλο, τα πάντα- και μετά θα τα βάλουν στο στόμα τους και φυσικά θα πιάσουν και το σημείο της πληγής.

»Κατά δεύτερον, δεν έχετε τη συναίνεση του παιδιού σας γι΄αυτό που κάνετε στο σώμα του. Δεν είναι σε θέση να σας πει αν το θέλει, αν του αρέσει, αν θα το μισήσει στο μέλλον. Μην τους καταστρέφετε την εμπειρία, κάνοντας τους piercing σε μια ηλικία από την οποία πολύ λίγα θα θυμούνται στο μέλλον. Γενικώς, για τον Θεό, δηλαδή, ΜΗΝ κάνετε piercing στα παιδιά σας!».

Με τις απόψεις του Matt φαίνεται ότι συμφωνεί και η Αμερικανική Ένωση Παιδιάτρων και ενώ στατιστικά πολλοί γονείς, και για λόγους κουλτούρας και εθίμων, συνηθίζουν να κάνουν piercing στα παιδιά τους πριν ακόμη γίνουν 2 ετών...  

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η αυτοβιογραφία του πάπα Φραγκίσκου: Πειρασμοί, ιστορικά γεγονότα, τα ομόφυλα ζευγάρια και ο Ντιέγκο Μαραντόνα

Διεθνή / Η αυτοβιογραφία του πάπα Φραγκίσκου: Πειρασμοί, ιστορικά γεγονότα, τα ομόφυλα ζευγάρια και ο Ντιέγκο Μαραντόνα

Ο Πάπας Φραγκίσκος αποκαλύπτει αν θα παραιτηθεί λόγω των προβλημάτων υγείας που αντιμετωπίζει- Τα ομόφυλα ζευγάρια, οι φτωχοί και ο κομμουνισμός
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ