Πώς ζει κανείς με το στίγμα της αυτοκτονίας του παιδιού του;

0

Ο Akash έβαλε τέλος στη ζωή του πριν από 3 χρόνια. Ήταν μουσικός, γεμάτος χιούμορ και πηγαίο ταλέντο, όμως, οι φίλοι του γνώριζαν ότι αντιμετώπιζε πρόβλημα με τη σεξουαλικότητά του και έδινε τη δική του μάχη με την κατάθλιψη. 

Παρά τις προοδευτικές ιδέες των Ινδών γονιών του στους οποίους μίλησε ανοιχτά για την ομοφυλοφιλία του ήδη από τα 17 του, ο Akash δεν μπόρεσε ποτέ να αντιμετωπίσει τον αυτοκτονικό ιδεασμό. Τώρα, οι γονείς του, Neelam και Dinesh, που ομολογούν ότι πριν από την αυτοκτονία του γιου τους λίγα γνώριζαν για την κατάθλιψη, παλεύουν για την επαρκή ενημέρωση των ανθρώπων της κοινότητάς τους. 

Με ομιλίες και δραστηριότητες προσπαθούν να ευαισθητοποιήσουν κι άλλους για το μείζον ζήτημα της ψυχικής υγείας, ειδικά σε ό,τι αφορά μετανάστες που έχουν σαφώς προβληματική πρόσβαση στις αρμόδιες υπηρεσίες και προκειμένου να ζητήσουν βοήθεια. Όσο για το τι θα πουν οι γύρω;

Οι γονείς του Akash μιλούν ανοιχτά, δεν θεωρούν πλέον ταμπού αυτή τη συζήτηση και κάνουν την προσπάθεια ευαισθητοποίησης από το ίδιο τους το σπίτι, προκειμένου να μη θρηνήσει άλλη οικογένεια το δικό της παιδί. 

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Χαμάς έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο όπου εμφανίζεται Ισραηλινοαμερικανός όμηρος

Διεθνή / Η Χαμάς έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο όπου εμφανίζεται Ισραηλινοαμερικανός όμηρος

Στο βίντεο διάρκειας σχεδόν τριών λεπτών, ο Γκόλντμπεργκ-Πόλιν, ο οποίος φαίνεται να του λείπει το ένα χέρι, αυτοπαρουσιάζεται και ζητά από την ισραηλινή κυβέρνηση να τους επιστρέψει στο σπίτι
NEWSROOM