Απεργία την Πρωτομαγιά

Γνωρίστε τον μαθηματικό που μπορεί να σας κάνει να αγαπήσετε τους αριθμούς

0

Ας είμαστε ειλικρινείς: για πολλούς ανθρώπους σε όλον τον κόσμο το μάθημα των μαθηματικών είναι ένας εφιάλτης. Αυτό το γνωρίζει καλά ο Ed Woo, μαθηματικός, ο οποίος δεν διδάσκει απλώς, αλλά έχει επεκτείνει τη δραστηριότητα του και στο Youtube. Ο στόχος του; Να αγαπήσει ο κόσμος τα μαθηματικά ή τουλάχιστον να αποδαιμονοποιήσει το μάθημα, καταρρίπτοντας τους μύθους της δυσκολίας του. 

«Όταν ξεκίνησα να κάνω αυτά τα βίντεο, το έκανα κυρίως για χάρη ενός μαθητή. Ήταν πολύ άρρωστος, έχανε σημαντικό μέρος των μαθημάτων, οπότε αυτός ήταν ο μόνος τρόπος για να μην του μείνουν κενά». Ο Woo έχει κερδίσει πολλά βραβεία εκπαιδευτικών στην Αυστραλία για την προσφορά του στην εκπαίδευση, έχει κερδίσει το Παγκόσμιο Βραβείο Διδασκάλων και όπως λέει, γι' αυτό υπάρχει λόγος. 

«Θέλω να μεταδώσω το αίσθημα του ενθουσιασμού σε όλους, αυτό που συμβαίνει όταν μαθαίνεις κάτι νέο, κάτι που μοιάζει με θαύμα και ξαφνικά αναρωτιέσαι "μα, πώς έγινε αυτό;!"». Μιλώντας σε εφημερίδες και τηλεοπτικούς σταθμούς, ο νεαρός μαθηματικός με αυτά που λέει θυμίζει λίγο τη λογική του Στίβεν Χόκινγκ. 

Όπως εξηγεί, τα μαθηματικά δεν είναι «εχθροί» με τις λέξεις ούτε με τα συναισθήματα. Αν εξηγήσεις, λοιπόν, με απλές λέξεις αυτό που μοιάζει ακατόρθωτο και αν προσπαθήσεις να μεταλαμπαδεύσεις τη χαρά της λύσης ενός δύσκολου προβλήματος, μετά, όπως επιμένει, όλα είναι μοιάζουν πιο εύκολα και σίγουρα πιο συναρπαστικά. 

Διεθνή
0

Απεργία την Πρωτομαγιά

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πρίγκιπας Ουίλιαμ: Ζήτησε συγγνώμη για την απουσία της Κέιτ Μίντλετον σε επίσκεψη σε σχολείο

Διεθνή / Πρίγκιπας Ουίλιαμ: Ζήτησε συγγνώμη για την απουσία της Κέιτ Μίντλετον σε επίσκεψη σε σχολείο

 Είναι η πρώτη φορά, μετά την ανακοίνωση του καρκίνου της συζύγου του, που ο διάδοχος του θρόνου μιλά για την απουσία της Κέιτ Μίντλετον από τα δημόσια καθήκοντα
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
Κεντζί Ζιράκ: Ο Γάλλος τραγουδιστής προσποιήθηκε αυτοκτονία για να μην τον αφήσει η σύντροφός του

Διεθνή / Κεντζί Ζιράκ: Ο Γάλλος τραγουδιστής προσποιήθηκε αυτοκτονία για να μην τον αφήσει η σύντροφός του

Ο νικητής του γαλλικού «The Voice 2014» βρέθηκε τραυματισμένος από σφαίρα την περασμένη Δευτέρα - Υπό την επήρεια αλκοόλ και ναρκωτικών προσποιήθηκε αυτοκτονία για να μην τον εγκαταλείψει η σύντροφός του
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ