Η Εισαγγελία Διαφθοράς θέλει να ολοκληρώσει, μέσα στο επόμενο διάστημα, ένα κομμάτι της υπόθεσης Novartis, σύμφωνα με εισαγγελικές πηγές που επικαλείται το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

 

Σε περίπτωση διώξεων για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα (καθώς η υπόθεση θα εκκαθαριστεί τμηματικά για τα έτη 2010 - 2012 ή τα έτη 2009 - 2013), οι εισαγγελείς θα καλέσουν τυχόν υπόπτους σε εξηγήσεις.


Οι εισαγγελείς Διαφθοράς έχουν ξεκινήσει να γράφουν κατά τμήματα το πόρισμα για τη Novartis αξιοποιώντας το υλικό που έχουν ενώ η έρευνα για τους λογαριασμούς των εμπλεκομένων προσώπων στις ελληνικές τράπεζες είναι ακόμα σε εξέλιξη.


Όπως πάντως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, αν τελικώς υπάρξουν διώξεις σε βάρος πολιτικών θα είναι για το αδίκημα της δωροδοκίας, για το οποίο μπορεί να ασκηθεί δίωξη χωρίς δεδομένα για «μαύρο χρήμα», παρά μόνο με καταθέσεις, έγγραφα και λοιπά στοιχεία.

 

Στα έγγραφα αυτά μπορεί να περιλαμβάνονται μηνύματα του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, μηνύματα σε τηλέφωνα και χειρόγραφες σημειώσεις.


Ο παρατηθείς πρόσφατα εποπτεύων την Εισαγγελία Διαφθοράς, αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ιωάννης Αγγελής, σε αναφορά του προς την εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ξένη Δημητρίου, διαψεύδει δημοσιεύματα του Τύπου, σύμφωνα με τα οποία, στη Βιέννη, σε συνάντηση μεταξύ του Ελληνικού κλιμακίου της Εισαγγελίας Διαφθοράς και του αντίστοιχου των ΗΠΑ για την υπόθεση της Novartis, αρνήθηκε να παραλάβει στικάκι με στοιχεία, με το επιχείρημα ότι ήταν προϊόν υποκλοπής.


Ακόμη, επιρρίπτει ευθύνες για χειρισμούς στην Εισαγγελία Διαφθοράς αναφερόμενος σε διάφορα περιστατικά. Κατά κανόνα επιρρίπτει ευθύνες για τη διαρροή προς τον Τύπο με τη φράση «είμαστε μόνον εμείς οι τέσσερις» (ο ίδιος και οι εισαγγελείς Διαφθοράς) και προσθέτει: «Πάντως δεν μίλησα εγώ».


Ο κ. Αγγελής στην αναφορά του, εμφανίζεται ότι στοχοποιήθηκε ότι μπλοκάρει την έρευνα, κάτι που προκάλεσε την οργή του.


Παράλληλα, έχει δοθεί εντολή για πειθαρχική διερεύνηση των γεγονότων στη Βιέννη, η οποία ανατέθηκε, ήδη, σε αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, προκειμένου να ερευνηθεί τί ακριβώς έγινε στη Βιέννη σε συνδυασμό και με την αναφορά του κ. Αγγελή. Στο πλαίσιο αυτής της πειθαρχικής προκαταρκτικής έρευνας θα κληθούν και οι τρεις εισαγγελείς Διαφθοράς.

 

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr