Η ελληνική πρεσβεία στην Τρίπολη θα επαναλειτουργήσει άμεσα, μετά τις τελευταίες εξελίξεις στη Λιβύη, ανακοίνωσε το υπουργείο Εξωτερικών.

 

Παράλληλα, θα κινηθούν οι διαδικασίες για το άνοιγμα Γενικού Προξενείου της χώρας μας στη Βεγγάζη.

 

Την Παρασκευή οι δυνάμεις που μετέχουν στον διάλογο που γίνεται για τη Λιβύη, υπό την αιγίδα του ΟΗΕ, εξέλεξαν τον Αμπντούλ Χαμίντ Ντμπεϊμπά νέο μεταβατικό πρωθυπουργό της Λιβύης που θα αναλάβει να οδηγήσει τη χώρα σε εκλογές, στις 24 Δεκεμβρίου. Πρόεδρος του τριμελούς μεταβατικού Προεδρικού Συμβουλίου αναδείχτηκε ο Μοχάμαντ Γιουνές Μένφι.

 

Την εξέλιξη αυτή χαιρέτισαν τόσο ο ΟΗΕ, όσο και οι ΗΠΑ, Γερμανία, Ιταλία και Βρετανία με κοινό ανακοινωθέν τους. Ο μεταβατικός πρωθυπουργός θα πρέπει σε 21 ημέρες να συγκροτήσει κυβέρνηση και να παρουσιάσει το πρόγραμμά του στη Βουλή, ώστε να εγκριθεί. Στη συνέχεια θα έχει άλλες 21 ημέρες για να λάβει ψήφο εμπιστοσύνης από το κοινοβούλιο.

 

Η ανακοίνωση του ΥΠΕΞ για την ελληνική πρεσβεία στη Λιβύη:

 

«Υπό το φως των χθεσινών εξελίξεων και συγκεκριμένα την εκλογή του μεταβατικού Προέδρου του Συμβουλίου της Προεδρίας Μοχάμεντ Μένφι, των Μελών του και του Πρωθυπουργού της Λιβύης από το Φόρουμ Πολιτικού Διαλόγου της Λιβύης, με απόφαση του Υπουργού Εξωτερικών Νίκου Δένδια θα επαναλειτουργήσει άμεσα η Ελληνική Πρεσβεία στην Τρίπολη.

 

Παράλληλα θα δρομολογηθούν οι απαραίτητες διαδικασίες για το άνοιγμα Γενικού Προξενείου της Ελλάδας στη Βεγγάζη».

 

 

 

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr