Η κοπέλα που φέρεται να ήταν η αφορμή για τη δολοφονία του 22χρονου Αμερικανού στη Ζάκυνθο, μίλησε στις αρχές και έδωσε άγνωστες λεπτομέρειες της υπόθεσης που οδήγησε στο φόνο.

 

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Alpha, η νεαρή είπε ότι ενώ μιλούσε με τον Αμερικανό, την πλησίασε Σέρβος για να της κάνει παρατηρήσεις: "Ένας Σέρβος που διασκέδαζε δίπλα μας, με πλησίασε και μου είπε: Υπάρχουν τόσοι Σέρβοι εδώ στο μπαρ, γιατί μιλάς με έναν μαύρο; Εγώ τον αγνόησα αλλά ο Μπακάρι μίλησε με τον Σέρβο. Δε θυμάμαι τι είπαν. Τότε ο Σέρβος γύρισε και έδωσε ένα χαστούκι στο Μπακάρι, ο οποίος μετά χτύπησε με ένα μπουκάλι μπύρας τον Σέρβο στο κεφάλι".

 

Σύμφωνα με την ίδια η συνέχεια είχε ως εξής: "Βγήκα με τους τρεις Αμερικανούς και μαζί μας 30 άτομα Σέρβων οι οποίοι άρχισαν να χτυπάνε τους Αμερικανούς. Μετά από 5 λεπτά περπάτησα προς το μέρος που έτρεχαν και είδα έναν μελαμψό άνδρα της παρέας μου πεσμένο στο δρόμο, να είναι αναίσθητος και να βγάζει αίμα από τα μάτια και ένας από τους Αμερικανούς δίπλα του να προσπαθεί να τον βοηθήσει".

 

Φέρεται μάλιστα να αναγνωρίζει δυο από τα πρόσωπα που φαίνονται στο βίντεο με τη μοιραία επίθεση: "Αναγνωρίζω τον μπάρμαν που φοράει το μπλουζάκι το λεοπάρ και τρέχει και σταματάει τον Αμερικανό ρίχνοντάς τον στο έδαφος. Επίσης, αναγνωρίζω τον φίλο μου τον Α... (32χρονο) που φοράει το μαύρο - λευκό μπλουζάκι και εμπλέκεται στον καβγά".

 

Επιβαρυντική φέρεται να είναι για τον μπάρμαν και έναν Σέρβο και η κατάθεση του ιδιοκτήτη του μαγαζιού. "Βλέπω ότι ο μπάρμαν σταματάει τον Αμερικανό, ο οποίος εκείνη τη στιγμή έτρεχε και τον πετάει σπρώχνοντάς τον στο πίσω μέρος ενός αυτοκινήτου, μαζί με άλλο άτομο το οποίο δεν γνωρίζω και τον κλωτσάει επανειλημμένα όσο αυτός είναι πεσμένος στο έδαφος"

 

Για τον δεύτερο άνδρα, που επίσης δούλευε για εκείνον, ο ιδιοκτήτης του κέντρου λέει: "Αυτός φαίνεται να χτυπάει επανειλημμένως με τα χέρια του και τα πόδια του τον Αμερικανό, όσο είναι πεσμένο το θύμα στο έδαφος".