Δύο διαφορετικές δόσεις του εισπνεόμενου ισραηλινού φαρμάκου κατά του κορωνοϊού θα δοκιμάσουν συνολικά 90 ασθενείς ήπιων ή μέτριων συμπτωμάτων του ιού, σύμφωνα με τη διευθύντρια της 7ης Πνευμονολογικής Κλινικής στο νοσοκομείο «Σωτηρία», Μίνα Γκάγκα.

 

Το συγκεκριμένο φάρμακο θα χορηγείται σε ασθενείς από 18 έως 80 ετών. Σε κάθε ασθενή δε, χορηγείται μία φορά την ημέρα για πέντε ημέρες στη σειρά. Η κα. Γκάγκα υπενθύμισε, ωστόσο, πως η χορήγησή του γίνεται στο πλαίσιο μελέτης, δεν είναι κάτι που θα τεθεί σε λειτουργία άμεσα. 

 

«Είναι τεχνολογικά ένα προηγμένο φάρμακο. Δίνεται για πέντε μέρες. Θέλουμε να δούμε πόσο πιο γρήγορα γίνονται καλά όσοι το λαμβάνουν, πόσο λιγότερο οδηγούνται σε διασωλήνωση» δήλωσε η κα. Γκάγκα μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του MEGA».

 

«Πολύ ευχαριστημένοι κάθε φορά που υπάρχει ένα νέο φάρμακο. Όμως δεν πρέπει να ενθουσιαζόμαστε και να λέμε ότι πρέπει να το πάρουν όλοι. Πρέπει να δοκιμαστεί πόσο ασφαλές και αποδοτικό είναι. Είναι πολύ σημαντικό που έχουμε ένα φάρμακο έναντι της φλεγμονής» πρόσθεσε.

 

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr