Τσιόδρας: Θα χρειαστούμε 3-4 χρόνια για να αντιμετωπίσουμε τις επιπτώσεις της νόσου μετά την πανδημία

Τσιόδρας: Θα χρειαστούμε 3-4 χρόνια για να αντιμετωπίσουμε τις επιπτώσεις της νόσου μετά την πανδημία Facebook Twitter
Eurokinissi
0

Δυσοίωνες οι προβλέψεις του καθηγητή λοιμωξιολογίας Σωτήρη Τσίοδρα, ο οποίος ανέφερε ότι θα χρειαστούν 3-4 χρόνια για να ανακάμψουμε μετά τη λήξη της πανδημίας.

«Θα χρειαστούμε τρία-τέσσερα χρόνια μετά τη λήξη της πανδημίας για να αντιμετωπίσουμε τις επιπτώσεις της νόσου, γεγονός που αποτελεί πρόκληση για το σύστημα υγείας που θα χρειαστεί αναβάθμιση, ιδίως για τις ευάλωτες ομάδες πληθυσμού», είπε μεταξύ άλλων κατά την εισήγησή του στη διαδικτυακή ημερίδα «Covid-19 - Πού βρισκόμαστε σήμερα», στο Τζάνειο Νοσοκομείο.

Ανέφερε ότι ο κίνδυνος μετάδοσης σε εσωτερικούς χώρους είναι 18 φορές μεγαλύτερος, γεγονός που εξηγεί και την υπερμετάδοση του ιού ενώ σημείωσε ότι η αλλαγή που έφερε ο κορωνοϊός, είναι ότι άλλαξε και τον τρόπο μετάδοσης άλλων αναπνευστικών ειδών, κάτι που απαιτεί πρόσθετα μέτρα.

Έκανε λόγο δε, για «ειδική κατάσταση ανησυχίας» λόγω της μετάλλαξης Δέλτα. «Το στέλεχος Δέλτα, έχει αυξημένη μεταδοτικότητα, διατηρώντας παράλληλα τη δυνατότητα να προκαλέσει βαριά νόσο. Ευτυχώς όμως, χρειάζονται πολλές περισσότερες μεταλλάξεις σε ένα στέλεχος για να μειωθεί δραστικά η ανοσία που παρέχει το εμβόλιο», είπε χαρακτηριστικά.

Διευκρίνισε ωστόσο ότι το εμβόλιο μειώνει τις μεταλλάξεις, γιατί περιορίζει την κινητικότητα του ιού και παρέχει μαζική ανοσία.

Σε ό,τι αφορά στην τρίτη δόση του εμβολίου, είπε ότι θα δώσει ακόμη μεγαλύτερη προστασία στον ευάλωτο πληθυσμό ενώ πρόσθεσε πως ήδη από τους πέντε πρώτους μήνες διάθεσης των εμβολίων, αποφεύχθηκαν 3,1 εκατομμύρια νοσηλείες για βαριά νόσο και 139.000 θάνατοι.

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΟ ΑΤΤΙΚΗ ΑΘΗΝΑ ΠΙΛΟΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Ελλάδα / Κυκλοφοριακό: Drones και αυστηρότερη αστυνόμευση στους δρόμους της Αττικής - Το πιλοτικό πρόγραμμα που ξεκινά

«Ετοιμάζουμε ένα πιλοτικό πρόγραμμα για να βοηθήσουμε τους συμπολίτες μας στην κυκλοφορία στους δρόμους της Αττικής», λέει ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης
THE LIFO TEAM
ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΚΑΛΑΜΑΡΙΑ 23ΧΡΟΝΟΣ

Ελλάδα / Καλαμαριά: Προθεσμία για την Τρίτη έλαβε ο 23χρονος που κατηγορείται για τη δολοφονία του 20χρονου 

Η εισαγγελέας ποινικής δίωξης απήγγειλε στον 23χρονο -πλην της κακουργηματικής δίωξης για την ανθρωποκτονία- και κατηγορία για παράνομη οπλοκατοχή και οπλοχρησία
THE LIFO TEAM