Έκτακτες ανακοινώσεις για την τρίτη δόση του εμβολίου, θα γίνουν το απόγευμα, στις 18:00, από το υπουργείο Υγείας. 

 

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, η Επιτροπή συζητά την επίσπευση της τρίτης δόσης ακόμα και στο τετράμηνο από την β' δόση. 

 

«Σήμερα, Παρασκευή 3 Δεκεμβρίου και ώρα 18:00 θα πραγματοποιηθεί στο Υπουργείο Υγείας ενημέρωση των διαπιστευμένων συντακτών από τον Γενικό Γραμματέα Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Μάριο Θεμιστοκλέους, αναφορικά με την απόφαση της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών για το χρόνο χορήγησης της τρίτης δόσης του εμβολίου έναντι της νόσου COVID-19» σημειώνει το υπουργείο στην ανακοίνωσή του. 

 

Μιλώντας νωρίτερα στο Πρώτο Πρόγραμμα, ο Γενικός Γραμματέας Συντονισμού της Κυβέρνησης Θανάσης Κοντογεώργη είπε ότι η εθνική επιτροπή εμβολιασμών υπό την πρόεδρο Μαρία Θεοδωρίδου λαμβάνει υπόψη τα επιστημονικά δεδομένα και από τις συζητήσεις που γίνονται φαίνεται πως ίσως το 4μηνο να είναι ο πρόσφορος χρόνος. 

 

«Φαίνεται από τα επιστημονικά δεδομένα ότι κερδίζεις «κάτι» αν το πας νωρίτερα» είχε δηλώσει στον ΣΚΑΪ ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους, εν αναμονή των ανακοινώσεων.