Τρίπολη: Φερόμενο μέλος του ISIS συνελήφθη σε τυχαίο έλεγχο - Του είδε δοθεί άσυλο

Τρίπολη: Φερόμενο μέλος του ISIS συνελήφθη σε τυχαίο έλεγχο - Του είδε δοθεί άσυλο Facebook Twitter
EUROKINISSI
0

Συνελήφθη στην Τρίπολη 27χρονος σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε διεθνές ένταλμα σύλληψης (ερυθρά αγγελία) με την κατηγορία ότι ήταν μέλος του ISIS.

Ο 27χρονος είναι υπήκοος Τατζικιστάν και το ένταλμα είχε εκδοθεί από τη χώρα του. Ο άνδρας, πατέρας τεσσάρων παιδιών, είχε φτάσει το 2017 στη Λέσβο και του χορηγήθηκε άσυλο, σύμφωνα με πληροφορίες από αστυνομικές πηγές που επικαλείται το ΑΠΕ.

Το τελευταίο διάστημα διέμενε σε διαμέρισμα που νοικιάζει μη κυβερνητική οργάνωση, στην Τρίπολη. Ο ίδιος ισχυρίζεται ότι είναι γαμπρός του ηγέτη της αντιπολίτευσης στο Τατζικιστάν και πως έχει διωχθεί και βασανιστεί στη χώρα του, για αυτό και ζήτησε άσυλο στην Ελλάδα.

Ο 27χρονος, σύμφωνα με πληροφορίες της «Καθημερινής», συνελήφθη σε τυχαίο έλεγχο από αστυνομικούς όταν διαπιστώθηκε ότι σε βάρος του εκκρεμούσε διεθνές ένταλμα σύλληψης. Ο άνδρας δεν είναι στις λίστες υπόπτων ελληνικών και διεθνών υπηρεσιών ασφαλείας για συμμετοχή στον ISIS, σύμφωνα με την εφημερίδα.

Συνελήφθησαν 3 Τούρκοι στην Αθήνα 

Σε ξεχωριστή υπόθεση, τρεις Τούρκοι υπήκοοι συνελήφθησαν χθες στο κέντρο της Αθήνας και κρατούνται στο Τμήμα Ασφαλείας Κολωνού. Σε έλεγχο που έκαναν άνδρες της ΔΙΑΣ διαπιστώθηκε ότι είχαν πλαστές ελληνικές ταυτότητες. 

Οι δύο είναι αστυνομικοί και ο τρίτος γιατρός, ενώ είπαν στους αστυνομικούς ότι είναι αντικαθεστωτικοί, σύμφωνα με το ΑΠΕ. Μάλιστα ο ένας ανέφερε ότι για αυτόν τον λόγο έχει εκτίσει ποινή φυλάκισης στην Τουρκία.

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ