Τρίκαλα: Ηλεκτροκίνητα οχήματα για το κοινό διαθέτει από σήμερα ο δήμος

Τρίκαλα: Ηλεκτροκίνητα οχήματα για το κοινό διαθέτει από σήμερα ο δήμος Facebook Twitter
Δήμος Τρικκαίων
3

Ηλεκτροκίνητα οχήματα για το κοινό διαθέτει από σήμερα ο Δήμος Τρικκαίων. 

Μετά το «λεωφορείο χωρίς οδηγό», ο Δήμος Τρικκαίων θέτει σε κυκλοφορία σε αστικό περιβάλλον πέντε ηλεκτροκίνητα οχήματα, τα οποία θα μπορούν να χρησιμοποιούν οι κάτοικοι, αλλά και οι επισκέπτες της πόλης.

Σήμερα, παρουσιάστηκαν τα δύο από αυτά, τα οποία κατασκευάστηκαν στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος ELVITEN, το οποίο υλοποιεί η «e-trikala ΑΕ» με το ΕΠΙΣΕΥ (Ερευνητικό Πανεπιστημιακό Ινστιτούτο Συστημάτων Επικοινωνιών και Υπολογιστών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου).

Τρίκαλα: Ηλεκτροκίνητα οχήματα για το κοινό διαθέτει από σήμερα ο δήμος Facebook Twitter
Δήμος Τρικκαίων

Το πρόγραμμα ELVITEN (Ευέλικτη Ηλεκτροκίνηση για Βιώσιμες Πόλεις) είναι τμήμα του ευρύτερου προγράμματος «HORIZON 2020» της ΕΕ.

Είναι μία δράση που υλοποιείται σε έξι ευρωπαϊκές πόλεις: Τρίκαλα, Βερολίνο, Ρώμη, Μπάρι, Γένοβα, Ρώμη, Μάλαγα. Σε συνεργασία με το ΕΠΙΣΕΥ, το πρόγραμμα ξεκίνησε να υλοποιείται τον Απρίλιο του 2018.

Σε δηλώσεις του ο πρόεδρος της e-trikala AE, Γιάννης Κωτούλας, σημείωσε: «Ήρθε η ώρα και για τους δημότες και τους επισκέπτες να χρησιμοποιήσουν τα ηλεκτροκίνητα οχήματα.

Τρίκαλα: Ηλεκτροκίνητα οχήματα για το κοινό διαθέτει από σήμερα ο δήμος Facebook Twitter
Δήμος Τρικκαίων

Οι επαγγελματίες του Δήμου Τρικκαίων τα χρησιμοποιούν εδώ και 15 μέρες.

Πρόκειται για πέντε οχήματα, τρία θα βρίσκονται στην κεντρική πλατεία και δύο θα βρίσκονται στο πάρκο του Ματσόπουλου.

Μπορεί να τα παίρνει και να τα χρησιμοποιεί οποιοσδήποτε δημότης ή επισκέπτης απλά με την επίδειξη της ταυτότητάς του. Και με ένα δίπλωμα οδήγησης μηχανής.

Είναι σφαλισμένα, έχουν πινακίδες κυκλοφορίας, είναι απολύτως νόμιμα στη χρήση τους, μπορούν να πάνε παντού, έχουν μια αυτονομία περίπου 80 χιλιομέτρων και τελική ταχύτητα περίπου τα 35 χιλιόμετρα. Θα βρίσκονται για ένα χρόνο εδώ».

Τρίκαλα: Ηλεκτροκίνητα οχήματα για το κοινό διαθέτει από σήμερα ο δήμος Facebook Twitter
Δήμος Τρικκαίων

Επίσης ο δήμαρχος Τρικκαίων, Δημήτρης Παπαστεργίου, τόνισε πως είναι μια νέα προσπάθεια και ένα νέο ευρωπαϊκό πρόγραμμα για να προωθήσουμε την ηλεκτροκίνηση.

«Τα νέα ηλεκτρικά οχήματα μπορούν να είναι λύση για τις πόλεις μας και ειδικά για επίπεδες πόλεις, όπως είναι η πόλη των Τρικάλων», σημείωσε ο δήμαρχος.

Τρίκαλα: Ηλεκτροκίνητα οχήματα για το κοινό διαθέτει από σήμερα ο δήμος Facebook Twitter
Δήμος Τρικκαίων

Με πληροφορίες ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ελλάδα
3

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μίνι κρίση στην Κάσο: Τουρκικά πολεμικά περιπολούν ιταλικό σκάφος που ποντίζει καλώδια

Ελλάδα / «Μίνι κρίση» στην Κάσο: Τουρκικά πολεμικά περιπολούν ενώ ιταλικό σκάφος ποντίζει καλώδια

Η ανάπτυξη πλοίων του τουρκικού πολεμικού ναυτικού στην περιοχή είχε ως αποτέλεσμα την ανάπτυξη και ελληνικών πολεμικών πλοίων, αναφέρει το υπουργείο Εξωτερικών
LIFO NEWSROOM
Μάτι, 6 χρόνια μετά: Οι συγγενείς των 104 νεκρών και οι επιζήσαντες ζητούν δικαιοσύνη

Ελλάδα / Μάτι, 6 χρόνια μετά: Οι συγγενείς των 104 νεκρών και οι επιζώντες ζητούν δικαιοσύνη

Oι μνήμες παραμένουν νωπές για τους συγγενείς των 104 νεκρών, τους δεκάδες ευγκαυματίες και πολυτραυματίες, καθώς και για τους κατοίκους που είδαν κόπους μιας ζωής να χάνονται
LIFO NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια
Δεν κατεβαίνει για πρωθυπουργός αυτός ο Παπαστεργίου να κόψουμε τις πολιτικές κουβέντες και να δούμε καμιά άσπρη μέρα;Είναι μνημονιακό ή αντιμνημονιακό να εφαρμόζεις τον αντικαπνιστικό νόμο;
Δήμαρχος Τρικάλων θα συνεχίσει και λογικά θα εκλεγεί πάλι. Οι αυτοδιοικητικοί, ακόμα και οι πετυχημένοι, δεν είναι πάντα φτιαγμένοι για την εθνική πολιτική, το βλέπω και σε μέρη μας. Ναι μεν πολιτικοί αλλά η Τοπική Αυτοδιοίκηση είναι άλλο πράγμα, πιο κοντά και άμεσα στον πολίτη κτλπ. Γενικά αν θες να προσφέρεις, εκεί θα μπορέσεις και θα ανταμειφθείς. Ως βουλευτής ή Πρωθυπουργός ακόμα και αγνών προθέσεων νάσαι, δεν θεωρείται σίγουρο κάτι τέτοιο. Είναι θετικό πάντως που ο Δήμαρχος αυτός, ειδικά τώρα λόγω εκλογών, δέχεται επισκέψεις και από δημοτικούς υποψήφιους άλλων περιοχών της χώρας για να πάρουν καμιά ιδέα. Το κάπνισμα είναι απλώς παράνομο σε κλειστό χώρο ολοκληρωτικά (σύμφωνα με την τωρινή νομοθεσία), τίποτε άλλο. Και δύσκολο να κοπεί εντελώς. Ακόμα και στα Τρίκαλα δεν το έχουν καταφέρει (ισχύει και για άλλα κράτη). Καλά για χωριά και κωμοπόλεις μην περιμένετε κάτι.
Να πω λίγο πιο απλά και πιο επικεντρωμένα ό,τι εννοώ ανωτέρω.Καιρός να κάνουμε τα αυτονόητα (όπως η εφαρμογή των υφιστάμενων νόμων) ή η μέγιστη δυνατή βελτίωση της ζωής όσων περισσότερων πολιτών γίνεται. Ας αφήσουμε τις μεγάλες ιδεολογικές αναλύσεις για τα τσιπουράδικα.