Τουρκικές φρεγάτες συνοδεύουν πλοίο με προορισμό τη Λιβύη - Πληροφορίες για μεταφορά όπλων

Τουρκικές φρεγάτες συνοδεύουν πλοίο με προορισμό τη Λιβύη - Πληροφορίες για μεταφορά όπλων Facebook Twitter
To φορτηγό πλοίο CIRKIN που ταξιδεύει έμφορτο με προορισμό της Λιβύη. Φωτογραφία Αρχείου: MarineTraffic
0

Ανοιχτά της Λιβύης, συνοδευόμενο από τρεις τουρκικές φρεγάτες, πλέει φορτηγό πλοίο το οποίο φέρεται να μεταφέρει όπλα, σε λιμάνι της χώρας.

Το φορτηγό πλοίο CIRKIN, με σημαία Τανζανίας, συνοδεύεται από τρεις τουρκικές φρεγάτες, και το πρωί της Τετάρτης εισήλθε στην περιοχή ελέγχου της ευρωπαϊκής επιχείρησης ΙRΙΝΙ για την εφαρμογή του εμπάργκο όπλων στη Λιβύη. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του ΣΚΑΪ, στην περιοχή βρίσκεται προς το παρόν μόνο η ελληνική φρεγάτα ΣΠΕΤΣΑΙ.

  

Ο Ιταλός διοικητής της ευρωπαϊκής δύναμης έδωσε εντολή στον κυβερνήτη της ελληνικής φρεγάτας να απονηώσει το ελικόπτερο για να παρακολουθήσει τις κινήσεις του.

Μόλις το ελληνικό ελικόπτερο προσέγγισε, δέχτηκε κλήση από μία από τις τουρκικές φρεγάτες από την οποία είπαν ότι «το πλοίο βρίσκεται υπό την προστασία της τουρκικής δημοκρατίας» και το ελικόπτερο πρέπει να απομακρυνθεί, κάτι που έγινε, αλλά η φρεγάτα ΣΠΕΤΣΑΙ παρακολουθεί το πλοίο από απόσταση.

Τουρκικές φρεγάτες συνοδεύουν πλοίο με προορισμό τη Λιβύη - Πληροφορίες για μεταφορά όπλων Facebook Twitter
Το στίγμα του CIRKIN στον χάρτη το μεσημέρι της Τετάρτης 10 Ιουνίου / MarineTraffic

Το πλοίο, σύμφωνα με τα καταχωρημένα στοιχεία, απέπλευσε από την Κωνσταντινούπολη και τελικός προορισμός του φαίνεται η Λιβύη. Αυτή τη στιγμή πλέει βόρεια της Βεγγάζης με ταχύτητα 12, 3 κόμβων. Στην ευρύτερη περιοχή βρίσκονται και άλλα τέσσερα τουρκικά πολεμικά πλοία. 

Με πληροφορίες από ΣΚΑΪ

Ελλάδα
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ