Τουρισμός για Όλους: Έως αύριο η λίστα με τους επιπλέον 200.000 δικαιούχους –Τον Σεπτέμβριο η επόμενη κλήρωση

Σαντορίνη Facebook Twitter
Φωτ: Jeroen den Otter on Unsplash
0

Πραγματοποιήθηκε η κλήρωση και έως αύριο θα αναρτηθούν τα αποτελέσματα για τους επιπλέον 200.000 δικαιούχους του προγράμματος «Τουρισμός για όλους», όπως ενημέρωσε η υφυπουργός Τουρισμού, Σοφία Ζαχαράκη.

Όπως δήλωσε στην ΕΡΤ, αναφερόμενη στο πρόγραμμα και την εξαγγελία του πρωθυπουργού για διπλασιασμό των δικαιούχων, τέλος Σεπτεμβρίου θα γίνει η νέα κλήρωση για το πρόγραμμα «Τουρισμός για Όλους» προκειμένου να συμπεριληφθούν και οι επιπλέον 200.000 αιτούντες του προγράμματος για διακοπές.

Στο σημείο αυτό τονίστηκε ότι 1,2 εκατομμύρια ήταν οι αιτήσεις που μπήκαν στο σύστημα.

Μάλιστα επεσήμανε ότι χθες έγινε η κλήρωση για τους 200.000 πρώτους δικαιούχους του προγράμματος όπως και η ανάρτηση των πινάκων με τους κληρωθέντες. Μάλιστα το αμέσως προσεχές διάστημα θα πιστωθούν και τα λεφτά στους δικαιούχους, ενώ θα υπάρξουν και αναλυτικές οδηγίες.

Όπως ενημέρωσε η κα Ζαχαράκη, η κλήρωση έγινε και έως αύριο θα αναρτηθούν τα αποτελέσματα για τους επιπλέον 200.000 δικαιούχους του προγράμματος «Τουρισμός για όλους».

«Το πρόγραμμα “κοινωνικός τουρισμός” , ήταν προϋπολογισμού τριανταενός εκατ. ευρώ, που αφορούσε σε vouchers των 150 ευρώ για διαμονή. Με απόφαση όμως του πρωθυπουργού διπλασιάστηκε το ποσό και οι δικαιούχοι. Αυτό σημαίνει πως τέλος Σεπτεμβρίου θα γίνει νέα ηλεκτρονική κλήρωση από όσους έχουν ήδη κάνει αίτηση (1.200.000) και επιπλέον 200.000 vouchers θα διατεθούν σε διακαιούχους, για το κατάλυμα που θα επιλέξουν», είπε η κα Ζαχαράκη σύμφωνα με την ΕΡΤ.

Υπενθυμίζεται ότι τα βασικά στοιχεία του προγράμματος είναι η ατομική επιδότηση των 150 ευρώ που εξαργυρώνεται σε όλα τα ξενοδοχεία και καταλύματα της χώρας, μέχρι και τον Ιούνιο του 2023.

Με πληροφορίες ΑΠΕ-ΜΠΕ & ΕΡΤ

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ