Τι υποστήριξαν στην απολογία τους οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί

Τι υποστήριξαν στην απολογία τους οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί Facebook Twitter
0

Στο φως της δημοσιότητας δίνουν τουρκικά μέσα ενημέρωσης την κατάθεση που φέρονται να έδωσαν οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί που συνελήφθησαν στον Έβρο και κρατούνται στις φυλακές Αδριανούπολης.

Σύμφωνα με τα τουρκικά ΜΜΕ, οι δύο στρατιωτικοί φέρονται να δήλωσαν πως «δεν είμαστε πράκτορες».

Ένας εκ των δύο, στην κατάθεσή του φέρεται να υποστήριξε πως «το χιόνι ήταν γύρω στα 20-25 εκατοστά. Όταν είδαμε ίχνη παπουτσιών πάνω στο χιόνι αρχίσαμε να τα ακολουθούμε σκεπτόμενοι ότι είναι ίχνη παράνομων μεταναστών».

Τι υποστήριξαν στην απολογία τους οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί Facebook Twitter

«Ακολουθώντας τα ίχνη φτάσαμε κάτω από ένα δέντρο, απέναντί μας βρέθηκαν τούρκοι στρατιώτες και μας πήραν τα όπλα. Μετά μάς μετέφεραν στο αστυνομικό τμήμα. Εμείς δεν είμαστε πράκτορες, δεν περάσαμε τα σύνορα σκόπιμα. Περάσαμε τα σύνορα λόγω των κακών καιρικών συνθηκών» φέρεται να είπε.

Μόλις ολοκληρώθηκε η διαδικασία, μεταφέρθηκαν στο δημόσιο νοσοκομείο Μουράτ, της περιοχής, όπου υποβλήθηκαν σε εξετάσεις και στη συνέχεια μετήχθησαν στις φυλακές, όπου και θα κρατηθούν μέχρι να οριστεί η δικάσιμος.

Τι λέει η ελληνική πλευρά

Με τη μοναδική κατηγορία της παράνομης διείσδυσης σε απαγορευμένη περιοχή και όχι για κατασκοπεία θα οδηγηθούν τη Δευτέρα στην τουρκική δικαιοσύνη τα δύο στελέχη του Στρατού Ξηράς, που εκτελούσαν συνήθη περιπολία στην οριογραμμή δασικής περιοχής στις Καστανιές Έβρου.

Σημειώνεται ότι σύμφωνα με το Πεντάγωνο, χθες στη δασική περιοχή Καστανιών Έβρου επικρατούσαν δυσμενείς καιρικές συνθήκες.

Κυβερνητικές πηγές διαμηνύουν ότι σε καλό κλίμα διεξάγονται οι συνομιλίες για τη διευθέτηση του θέματος, μεταξύ των Αρχηγών ΓΕΕΘΑ Ελλάδας και Τουρκίας, Ναυάρχου Ευαγγέλου Αποστολάκη και Στρατηγού Χουλούτ Ακάρ.

Η πρώτη επικοινωνία τους έγινε χθες ενώ υπήρξε δεύτερη επικοινωνία τους σήμερα. Στο πλαίσιο αυτό οι πληροφορίες έφεραν τον Τούρκο Αρχηγό ΓΕΕΘΑ να επιθυμεί την ταχεία ολοκλήρωση της διαδικασίας για την επάνοδο των δύο στρατιωτικών στην Ελλάδα.

Από το μεσημέρι της Πέμπτης ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις με τους δύο συλληφθέντες Έλληνες αξιωματικούς, τονίζει κυβερνητικός αξίωματούχους.

Ποιοι είναι οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί

Στο φως της δημοσιότητας έδωσαν τα ονόματα των Ελλήνων στρατιωτικών που συνελήφθησαν στον Έβρο και σύμφωνα με τα τουρκικά ΜΜΕ πρόκειται για τους Άγγελο Μητρετώδη (ανθυπολοχαγό) και τον Δημήτρη Κουκλατζή (λοχία ΕΠ.ΟΠ, Σκαπανέας ΜΧ).

Ελλάδα
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ