Ο 24χρονος Σπύρος Θωμάς είναι ο εύζωνας που πέθανε ξαφνικά χθες το βράδυ ενώ πριν λίγο έγινε γνωστό πως ήταν αθλητής του μπάσκετ.

 

Η είδηση για τον ξαφνικό θάνατο του εύζωνα, ο οποίος ήταν από την Πάτρα έχει σκορπίσει θλίψη στην τοπική κοινωνία της γενέτειράς του.

 

Σύμφωνα με τις μέχρι στιγμής πληροφορίες ο Σπύρος Θωμάς, με καταγωγή από την Πάτρα, υπηρετούσε στην Προεδρική Φρουρά και αισθάνθηκε αδιαθεσία χθες το βράδυ ενώ βρισκόταν στο θάλαμό του. Άμεσα μεταφέρθηκε στο 401, αλλά εκεί διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

 

O 24χρονος είχε κάνει υπηρεσία σκοπιάς στον Άγνωστο Στρατιώτη στο Σύνταγμα, περίπου δύο ώρες πριν τον ξαφνικό θάνατό του.

 

Θλίψη για τον νεκρό εύζωνα - Ο 24χρονος Σπύρος Θωμάς, αθλητής του μπάσκετ, πέθανε ξαφνικά
Ο Σπύρος Θωμάς έκανε την υπηρεσία του στο Σύνταγμα και δύο ώρες μετά κατέρρευσε- Στο νοσοκομείο διαπιστώθηκε ο θάνατός του

 

Από τις 20:00 που τελείωσε την υπηρεσία του μέχρι τις 22:00 βρισκόταν στον θάλαμό του και ξεκουραζόταν. Λίγο μετά τις δέκα τον ειδοποίησαν να βγει για το βραδινό προσκλητήριο και την ώρα εκείνη δυστυχώς κατέρρευσε.

 

Τον Σπύρο Θωμά ο οποίος είχε ξεκινήσει από την ακαδημία της Παναχαϊκής, συνεχίζοντας την καριέρα του στον Προμηθέα Πατρών και σε άλλες ομάδες της ΕΣΚΑ-Η αποχαιρέτησε με επίσημη ανακοίνωσή του η ομάδα από την Πάτρα που βρίσκεται τώρα στην Α1.

 

«Σοκαρισμένη η Οικογένεια του Προμηθέα πληροφορήθηκε την είδηση του χαμού του Σπύρου Θωμά. Του δικού της Σπύρου. Που επί σειρά ετών φορούσε τη φανέλα του Προμηθέα και κοσμούσε με το ήθος του τον Σύλλογο. Υπάρχουν στιγμές που η λογική σταματά και τα λόγια μοιάζουν φλύαρα. Και μένει μόνο η εικόνα. Και η μνήμη. Μια τέτοια στιγμή βιώνουμε. Καλό ταξίδι Σπύρο...» αναφέρεται στην ανακοίνωση του Προμηθέα Πάτρων.

 

Θλίψη για τον νεκρό εύζωνα - Ο 24χρονος Σπύρος Θωμάς, αθλητής του μπάσκετ, πέθανε ξαφνικά

 

Συλλυπητήρια Προκόπη Παυλόπουλου

 

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, επικοινώνησε τηλεφωνικώς με τον πατέρα του θανόντος στρατιώτη της Προεδρικής Φρουράς και του εξέφρασε τα ειλικρινή του συλλυπητήρια.

 

Επισημαίνεται ότι το βράδυ της Πέμπτης ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας βρισκόταν στο γραφείο του και είχε συνεχή ενημέρωση, από την εκδήλωση του τραγικού συμβάντος ως την κατάληξή του.

 

Θλίψη για τον νεκρό εύζωνα - Ο 24χρονος Σπύρος Θωμάς, αθλητής του μπάσκετ, πέθανε ξαφνικά

 

Η επίσημη ανακοίνωση του Γενικού Επιτελείου Στρατού

 

Από το Γενικό Επιτελείο Στρατού ανακοινώνεται ότι, ο Στρατιώτης (ΠΖ) Σ. Θ. της Προεδρικής Φρουράς, ευρισκόμενος στη Μονάδα του τις βραδινές ώρες της 21 Φεβρουαρίου 2019, αισθάνθηκε αδιαθεσία και στη συνέχεια διακομίσθηκε άμεσα στο 401 Γενικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο Αθηνών (ΓΣΝΑ) όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

 

Τα ακριβή αίτια του συμβάντος διερευνώνται αρμοδίως.

 

Το Γενικό Επιτελείο Στρατού εκφράζει τα ειλικρινή του συλλυπητήρια στους οικείους του.