Στο Δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης για να απολογηθούν, οδηγήθηκαν το πρωί οι 11 από τους 18 συλληφθέντες που κατηγορούνται για την υπόθεση δωροδοκίας στο λιμάνι της πόλης.

 

 Σε δηλώσεις του, ο συνήγορος υπεράσπισης μέρους των κατηγορουμένων, Λάμπρος Μαργαρίτης, τόνισε ότι η υπόθεση είναι στην ουσιώδη σύγκρουση εμπλεκομένων εταιρειών σε επίπεδο ανταγωνιστικό.

 

«Νομίζω ότι η όλη υπόθεση στην ουσία είναι μια κατάληξη σύγκρουσης εμπλεκομένων εταιρειών σε επίπεδο ανταγωνιστικό. Το γεγονός ότι έφτασε στο στάδιο της κύριας ανάκρισης οφείλεται προφανώς σε προσπάθεια μέρους των εμπλεκομένων προσώπων που φέρεται κατά τους ισχυρισμούς να έχουν αδικηθεί από τον ανταγωνισμό αυτόν», ανέφερε.

 

Όπως δήλωσε, οι κατηγορίες για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης και για εκβιάσεις δεν ανταποκρίνονται στο πραγματικό υλικό της υπόθεσης και εκείνο που πρέπει ίσως να ερευνηθεί είναι το τρίτο αδίκημα αυτό της δωροδοκίας κάτι που όπως είπε οι κατηγορούμενοι που εκπροσωπεί αρνούνται.

 

«Νομίζω ότι η πορεία της υπόθεσης θα τα αναδείξει όλα αυτά τα χαρακτηριστικά και στο τέλος θα μείνει η αίσθηση του κόσμου ό τι κάτι σοβαρό συνέβη ενώ στην πραγματικότητα δεν έχει συμβεί αυτό που προς τα έξω διαχέεται».

 

 

  

Από την πλευρά του ο Δημήτρης Τσάκος, συνήγορος έτερου εμπλεκομένου στην υπόθεση σημείωσε: «Πράγματι υπάρχει μια διάσταση απόψεων και θέσεων και συμφερόντων μεταξύ εταιρειών. Αυτή η διάσταση θέσεων απόψεων και οικονομικών ενδιαφερόντων γίνεται μια προσπάθεια δια της υποβολής εγκλήσεως να λυθεί δικαστικώς. Ποινικά δεν έχει ενδιαφέρον η υπόθεση».

 

 

 

Με πληροφορίες από Thestival