LIVE!

Θεσσαλονίκη: Πλεξιγκλάς παντού - Το τοποθετούν από φαρμακεία και ταξί έως κρεοπωλεία και κέντρα αισθητικής

Θεσσαλονίκη: Πλεξιγκλάς παντού - Το τοποθετούν από φαρμακεία και ταξί έως κρεοπωλεία και κέντρα αισθητικής Facebook Twitter
0

Δυσεύρετο τείνει να γίνει το το πλεξιγκλάς στη Θεσσαλονίκη, αφού από φαρμακεία και ταξί έως κρεοπωλεία και ινστιτούτα αισθητικής τοποθετούν διαχωριστικά από το συγκεκριμένο υλικό.

Καθώς όλοι οι επαγγελματίες ετοιμάζονται για την επόμενη ημέρα μετά τη σταδιακή αποκλιμάκωση των περιοριστικών μέτρων, ολοένα και περισσότερες επιχειρήσεις ενισχύουν τα μέτρα υγιεινής και ασφάλειας για τον περιορισμό της διασποράς του κορωνοϊού. Η νέα πραγματικότητα έχει καταστήσει το πλεξιγκλάς αναπόσπαστο μέρος της για πολλούς επαγγελματίες και οι εισαγωγείς και οι τεχνικοί που το τοποθετούν δουλεύουν χωρίς σταματημό για να προλάβουν τον όγκο των παραγγελιών.

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Γιώργος Μπέλλος, εκ των εισαγωγέων του υλικού και ιδιοκτήτης εταιρείας χονδρικής πώλησης στη Θεσσαλονίκη, οι πωλήσεις έχουν εκτιναχθεί και οι αποθήκες έχουν αδειάσει. «Κάθε μέρα έχουμε πάνω από εκατό παραγγελίες για τα πλεξιγκλάς που δίνονται σε διατάσεις 2x3 μέτρα. Είναι μια κατάσταση που έχει έχει φέρει ήδη μπροστά μας το θέμα της έλλειψης υλικού, καθώς η ζήτηση είναι μεγαλύτερη της παράδοσης» λέει ο κ. Μπέλλος.

Στην προ-κορωνοϊού εποχή, όπως επισημαίνει, μια παραγγελία θα την παραλάμβανε από δύο ευρωπαϊκές χώρες σε δύο εβδομάδες, ενώ τώρα η ημερομηνία για να φτάσει η επόμενη παραγγελία από πλεξιγκλάς στα χέρια του είναι τέλη Αυγούστου με αρχές Σεπτεμβρίου.

Ωστόσο, τα τηλέφωνα έχουν πάρει «φωτιά» σε όλες τις εταιρείες που τοποθετούν πλεξιγκλάς και οι πελάτες πιέζουν να τοποθετηθούν άμεσα οι κατασκευές για να είναι έτοιμοι, όταν επιστρέψουν στους νέους ρυθμούς, όπως εξηγεί στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Παναγιώτης Νακόπουλος, γενικός γραμματέας Συνδέσμου Υαλοπινάκων και Υαλοθετών Θεσσαλονίκης, που ασχολείται με την τοποθέτηση πλεξιγκλάς από το 1972.

«Στην αρχή είχαμε πελάτες τα φαρμακεία, τα ιατρικά και διαγνωστικά κέντρα, τώρα έχουμε στη λίστα πελατών δικηγόρους, λογιστές, εμπορικά καταστήματα, κρεοπωλεία και φούρνους που θα δίνουν το ψωμί από το γκισέ» εξηγεί. Όλο και περισσότεροι είναι, σύμφωνα με τον κ. Νακόπουλο, και οι οδηγοί ταξί που έχουν τοποθετήσει διαχωριστικό ανάμεσα στην μπροστινή και στην πίσω θέση με ειδικό άνοιγμα, ενώ αρκετές είναι και οι παραγγελίες σε κλειστούς χώρους για διαχωριστικά από γυαλί ώστε να είναι «πιο μόνιμη η κατασκευή».

Ενδεικτικό του μεγάλου ενδιαφέροντος είναι το γεγονός, όπως εξηγεί στο ΑΠΕ- ΜΠΕ ο Δημήτρης Ρίμπας, μέλος του συνδέσμου, ότι οι πελάτες πλέον προέρχονται από όλους τους επαγγελματικούς χώρους. «Σήμερα», εξηγεί, «τοποθετήσαμε πλεξιγκλάς σε ινστιτούτα αισθητικής που παρήγγειλαν ειδικές κατασκευές με διαχωριστικό πάσο ανάμεσά σε υπαλλήλους και πελάτες, που θα περνούν μόνο τα χέρια τους όταν θα κάνουν π.χ. περιποίηση νυχιών».

Μεγάλο είναι και το ενδιαφέρον στους χώρους εστίασης. Πριν από λίγες ημέρες εστιατόριο στη Χαλκιδική ζήτησε ειδικά χωρίσματα από τραπέζι σε τραπέζι ώστε η κάθε παρέα να τρώει απομονωμένη από τους διπλανούς της, σύμφωνα με τον κ. Ρίμπα.

Ελλάδα
0

LIVE!

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μητσοτάκης για Σαββόπουλο: «Δεν είμαι εδώ μόνο ως φίλος και θαυμαστής του, αλλά έχω χρέος προς ένα σπουδαίο Έλληνα»

Ελλάδα / Μητσοτάκης για Σαββόπουλο: «Δεν είμαι εδώ μόνο ως φίλος και θαυμαστής του, αλλά έχω χρέος προς ένα σπουδαίο Έλληνα»

Ο κ. Μητσοτάκης παρέθεσε στίχους του Διονύση Σαββόπουλο από τον Άγγελο - Εξάγγελο, «γιατί αποτελούν ευθύ και δημόσιο λόγο. Πετυχαίνουν να ενώσουν τον ευαίσθητο χώρο της τέχνης με τον πραγματισμό της πολιτικής»
LIFO NEWSROOM
Συγκίνησε η Κατερίνα Σακελλαροπούλου στην κηδεία Σαββόπουλου: «Θα σου την προσέχουμε την Άσπα, να είσαι ήσυχος»

Ελλάδα / Συγκίνησε η Κατερίνα Σακελλαροπούλου στην κηδεία Σαββόπουλου: «Θα σου την προσέχουμε την Άσπα, να είσαι ήσυχος»

«Ίσως οι αφηγήσεις των πρώτων και νεανικών μας χρόνων που προλάβαμε να μοιραστούμε και σε έκαναν να με αποκαλείς την "καινούργια μου παιδική φίλη"», είπε η πρώην πρόεδρος της Δημοκρατίας στην κηδεία του Διονύση Σαββόπουλου
LIFO NEWSROOM
ΟΠΕΚΕΠΕ: Αναβαθμίζονται οι κατηγορίες για τον «λογιστή» - Καίριος ο ρόλος του λέει η Ευρωπαϊκή Εισαγγελία

Ελλάδα / ΟΠΕΚΕΠΕ: Αναβαθμίζονται οι κατηγορίες για τον «λογιστή» - Καίριος ο ρόλος του λέει η Ευρωπαϊκή Εισαγγελία

Η Ευρωπαϊκή Εισαγγελία αναβαθμίζει τις κατηγορίες κατά του λογιστή της εγκληματικής οργάνωσης για τις παράνομες επιδοτήσεις – Στοιχεία πολυτελείας, ακριβά ταξίδια και απολογίες για 12 ακόμα κατηγορούμενους
LIFO NEWSROOM
Κορωπί: Μάχη για τη ζωή της δίνει η 40χρονη - Χτυπήματα φέρει και ο 4χρονος γιος

Ελλάδα / Κορωπί: Μάχη για τη ζωή της δίνει η 40χρονη - Χτυπήματα φέρει και ο 4χρονος γιος

Ενώπιον του Εισαγγελέα, ο δράστης του εγκλήματος εμφανίστηκε χωρίς δικηγόρο - Η γυναίκα, πολύ σοβαρά τραυματισμένη, νοσηλεύεται διασωληνωμένη στο νοσοκομείο «Ερυθρός Σταυρός»
LIFO NEWSROOM
Δημογραφικό και υπογεννητικότητα: Για 45 χρόνια έξι νομοί καταγράφουν περισσότερους θανάτους από γεννήσεις

Ελλάδα / Δημογραφικό και υπογεννητικότητα: Για 45 χρόνια έξι νομοί καταγράφουν περισσότερους θανάτους από γεννήσεις

Νέα ανάλυση αποκαλύπτει τις τεράστιες δημογραφικές ανισότητες στην Ελλάδα: έξι νομοί με 45 χρόνια περισσότερους θανάτους από γεννήσεις, και μια χώρα που γερνά ταχύτερα από ποτέ
LIFO NEWSROOM