Θεσσαλονίκη: Ουρές πιστών στον Άγιο Δημήτριο - Επιφυλακή για να μη γίνει ρίψη Σταυρού στο Θερμαϊκό

Θεσσαλονίκη: Ουρές πιστών στον Άγιο Δημήτριο - Επιφυλακή για να μη γίνει ρίψη Σταυρού στο Θερμαϊκό Facebook Twitter
0

Με περιοριστικά μέτρα και υπό την παρουσία της αστυνομίας τελέστηκε ο εορτασμός των Θεοφανείων στη Θεσσαλονίκη, ενώ χωρίς πιστούς πραγματοποιήθηκε η λειτουργεία στον Άγιο Δημήτριο.

Ωστόσο, μετά το το τέλος της λειτουργείας, γύρω στις 07:00 το πρωί, πλήθος πιστών συγκεντρώθηκε έξω από το ναό, προκειμένου να εισέλθει σε αυτόν, να ανάψει κεράκι, να προσκυνήσει και να πάρει αγιασμό.

Ανεπίσημες εκτιμήσεις έκαναν λόγο για περίπου 150 άτομα που περίμεναν ανά πεντάδες να εισέλθουν στην εκκλησία.

 
 

Όπως μεταδίδουν τοπικά μέσα ενημέρωσης, οι λειτουργίες πραγματοποιήθηκαν με κλειστές πόρτες και χωρίς πιστούς σε κάποιες περιπτώσεις και με μικρό αριθμό ατόμων μέσα στις εκκλησίες σε άλλες, παρά την απόφαση της κυβέρνησης για απαγόρευση προσέλευσης πιστών.

Σύμφωνα με πληροφορίες από την αστυνομία, σε 70 από τις περίπου 250 εκκλησίες της Θεσσαλονίκης υπάρχει μόνιμη παρουσία αστυνομικών έξω από τον ναό, ενώ δυνάμεις της αστυνομίας περιπολούν σε όλη την πόλη, προκειμένου να διασφαλίσουν την τήρηση των μέτρων.

 

Θεία Λειτουργία στις 5 το πρωί για να αποφευχθεί ο συνωστισμός

O πατέρας Αντώνιος, ιερέας στον Άγιο Σπυρίδωνα Τριανδρίας στη Θεσσαλονίκη, μίλησε αναφορικά με το πώς γίνεται σήμερα ο εορτασμός των Θεοφανίων.

«Έχουμε πάρει το έγγραφο του μητροπολίτη Θεσσαλονίκης και εφαρμόσαμε τις οδηγίες του και όλα είναι ήρεμα, ο κόσμος μπαίνει. Το πρωί δεν είχε κόσμο. Ήρθαμε πέντε η ώρα, κάναμε τη Θεία Λειτουργία, κάναμε τον αγιασμό. Σαν να έχουμε πόλεμο, έχουμε έναν υγειονομικό πόλεμο. Χτυπήσαμε την καμπάνα στις 7.45 όταν όλα τελείωσαν μέσα, ανοίξαμε τις πόρτες και άρχισε να μπαίνει ο κόσμος, και έρχονται διακριτικά. Μέχρι τις 11 θα τους περιμένουμε», είπε μιλώντας στο Mega ο πατέρας Αντώνιος.

«Ξέρουμε ότι η εορτή είναι μεγάλη. Δεν θέλουμε να στεναχωρήσουμε τους ενορίτες μας να πρέπει να πληρώσουν πρόστιμο, ή να αρρωστήσει κανείς. Για αυτό τελειώσαμε νωρίς τη Θεία Λειτουργία. Νομίζω ότι με το θέμα των εκκλησιών έγινε κάποια παρεξήγηση. Όλα πάνε καλά, να έχουμε καλή χρονιά. Αγιασμό δώσαμε σε όλους. Τους λέμε να κρατούν τις αποστάσεις. Έχουμε πέντε δεξαμενές σκορπισμένες και όλη την ημέρα θα είναι εδώ», πρόσθεσε ο ίδιος.

Σε επιφυλακή η ΕΛ.ΑΣ. για να αποτρέψει ρίψη του Σταυρού στον Θερμαϊκό Κόλπο

Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις έχουν παραταχθεί κατά μήκος του Παραλιακού Μετώπου της Θεσσαλονίκης, προκειμένου να αποτρέψουν οποιαδήποτε απόπειρα ρίψης του Σταυρού στον Θερμαϊκό.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, υπάρχει διαδικτυακό κάλεσμα για ρίψη του Σταυρού στις 11:00, στο ύψος του Λευκού Πύργου.

Αστυνομικοί της ομάδας Ζ βρίσκονται στις διασταυρώσεις της Λεωφόρου Νίκης. Διμοιρίες των ΜΑΤ έχουν εγκατασταθεί πλησίον του μνημείου του Λευκού Πύργου. Ζευγάρια της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. περιπολούν στη νέα παραλία. Σκάφος του Λιμενικού επιτηρεί την ακτή στο ύψος του αγάλματος του Μ. Αλεξάνδρου.

Θεσσαλονίκη: Ουρές πιστών στον Άγιο Δημήτριο - Επιφυλακή για να μη γίνει ρίψη Σταυρού στο Θερμαϊκό Facebook Twitter

Θεσσαλονίκη: Ουρές πιστών στον Άγιο Δημήτριο - Επιφυλακή για να μη γίνει ρίψη Σταυρού στο Θερμαϊκό Facebook Twitter

Θεσσαλονίκη: Ουρές πιστών στον Άγιο Δημήτριο - Επιφυλακή για να μη γίνει ρίψη Σταυρού στο Θερμαϊκό Facebook Twitter

Με πληροφορίες από Mega, Thestival, Voria

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ