Θεσσαλονίκη: Ογκολόγος ζητούσε «φακελάκι» από καρκινοπαθείς για επίσπευση χειρουργείου

Θεσσαλονίκη: Ογκολόγος ζητούσε «φακελάκι» έως 1.500 ευρώ από καρκινοπαθείς για επίσπευση χειρουργείου Facebook Twitter
Φωτ.: Αρχείου / Eurokinissi
0

Σήμερα ήταν προγραμματισμένη η δίκη για τον ογκολόγο γιατρό του Θεαγένειου νοσοκομείου Θεσσαλονίκης, στον οποίο καρκινοπαθείς έδιναν «φακελάκια» προκειμένου να επισπευσθούν τα χειρουργεία τους.

Οι ασθενείς έδιναν στον εν λόγω γυναικολόγο-ογκόλογο μέχρι και 1.500 ευρώ. Σήμερα συγκεντρώθηκαν έξω από το δικαστήριο φανερά εξοργισμένοι.

Μία γυναίκα μίλησε στην ΕΡΤ για τον γιατρό: «Δεν μπορούσε να βρει ραντεβού ο κύριος. Και ο άνδρας μου κατάλαβε. Του είπε “γιατρέ, να σου δώσω 300 ευρώ από ευχαρίστηση”. “Όχι, αυτό το χειρουργείο εγώ δεν μπορώ να το κάνω. Θέλω 1.000 ευρώ”, απάντησε».

Επίσης, ένας άνδρας είπε: «Ο γιατρός αυτός έχει τον τρόπο του να σε πείθει να πληρώσεις. Πήγαμε και μας είπε ότι δεν υπήρχαν ραντεβού». Έπρεπε να περιμένουμε δύο μήνες, συμπλήρωσε ο ίδιος. «Εμείς όμως καιγόμασταν. Ξεκίνησε ένα παζάρι και από τα 800 ευρώ καταλήξαμε στα 500. Του είπε ότι η πεθερά μου είναι στον ΟΓΑ. 340 ευρώ καθαρά παίρνει. Και μας είπε πως “εγώ για 300 ευρώ δεν περνάω ούτε έξω από το χειρουργείο”.

«Μας τα ζήτησε λέγοντας στην αρχή πως δεν υπάρχει περίπτωση να βρεθεί ημερομηνία για σύντομο χειρουργείο. Και έπρεπε να βρεθεί χειρουργείο δίνοντας λεφτά», είπε μία άλλη γυναίκα έξω από το δικαστήριο.

«Δεν υπάρχει σύντομα αίθουσα για να χειρουργηθείτε, αλλά αν μου δώσετε το χιλιάρικο, τότε κάτι θα κάνουμε και θα μπείτε νωρίτερα», ήταν η μαρτυρία μίας ακόμα γυναίκας.

Υπενθυμίζεται πως ο γιατρός είχε συλληφθεί τον Ιανουάριο του 2019 με προσημειωμένα χαρτονομίσματα. Είχε προηγηθεί καταγγελία γυναίκας ότι έδωσε χρήματα για να επισπευσθεί το χειρουργείο της.

Από την έρευνα που ακολούθησε από την υπηρεσία εσωτερικών υποθέσεων σωμάτων ασφαλείας βόρειας Ελλάδας αποκαλύφθηκε ότι ο γιατρός είχε λάβει χρήματα, που έφταναν μέχρι τα 1.500 ευρώ από τουλάχιστον 17 ασθενείς του.

Η δίκη αναβλήθηκε για τέταρτη φορά.

Με πληροφορίες από ΕΡΤ

Ελλάδα
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αυγενάκης: Η αντίδρασή του μετά την ανάκληση της μήνυσης από τον υπάλληλο του αεροδρομίου

Ελλάδα / Αυγενάκης: Η αντίδρασή του μετά την ανάκληση της μήνυσης από τον υπάλληλο του αεροδρομίου

«Τον συγχαίρω για το θάρρος του να αντισταθεί στην απίστευτη εργαλειοποίησή του από συγκεκριμένους κύκλους που επιζητούν την πολιτική μου εξόντωση» ανέφερε ο Λευτέρης Αυγενάκης
LIFO NEWSROOM