Θεσσαλονίκη: «Ετοιμάζουν βαγόνια για τη μεταφορά ασθενών με κορωνοϊό στην Αθήνα»

Θεσσαλονίκη: «Ετοιμάζουν βαγόνια για τη μεταφορά ασθενών με κορωνοϊό στην Αθήνα» Facebook Twitter
Θεσσαλονίκη: Εργασίες σε βαγόνια για τη μεταφορά ασθενών με κορωνοϊό στην Αθήνα (Φωτογραφία Αρχείου/Eurokinissi)
0

Τέσσερα βαγόνια της ΤΡΑΙΝΟΣΕ διαμορφώνονται ώστε να μπορούν να μεταφέρουν ασθενείς με κορωνοϊό από την Θεσσαλονίκη στην Αθήνα.

Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται το GRTimes.gr, ήδη έχει διαμορφωθεί εν μέρει το ένα από τα τέσσερα βαγόνια τύπου «πούλμαν» που παραμένουν σταθμευμένα στον επιβατικό σταθμό Θεσσαλονίκης.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι θα ακολουθήσουν εργασίες ώστε να μπορούν να μεταφερθούν με φορεία – κάψουλες οι ασθενείς που θα διακομισθούν στα αθηναϊκά νοσοκομεία.

Ο συρμός που βρίσκεται στο Ν.Σ.Σταθμό της Θεσσαλονίκης αποτελείται από τέσσερα βαγόνια τύπου πούλμαν, ένα βαγόνι- κυλικείο και ένα βαγόνι –κουπέ.

Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ, οι ασθενείς με κορωνοϊό θα μπορούν να μεταφερθούν με τα βαγόνια- πούλμαν, αφού αφαιρεθούν τα καθίσματα επιβατών.

Τα βαγόνια, χωρητικότητας 80 επιβατών το καθένα, θα μπορέσουν να μεταφέρουν μετά τις εργασίες διαμόρφωσης του χώρου, 30-40 φορεία με ασθενείς. Στο βαγόνι κουπέ πιθανότατα θα βρίσκονται οι υγειονομικοί που θα τους συνοδεύουν.

Οι αποφάσεις για τη διακομιδή ασθενών με το τρένο θα ληφθούν από τις αρμόδιες Υγειονομικές Αρχές ενώ οι υγειονομικοί τονίζουν, σύμφωνα με το GRTimes, ότι από τη στιγμή που οι ασθενείς θα βρίσκονται στις ειδικές κάψουλες, δεν υπάρχει κάποιο ιδιαίτερο πρόβλημα για τη μεταφορά τους με τα τρένα και όχι με αεροπλάνα.

Διευκρινίζεται ωστόσο ό,τι από την ΤΡΑΙΝΟΣΕ δεν υπάρχει καμία σχετική ενημέρωση.

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ